Най - вълнуващия въпрос зимно време.
чет окт 08, 2020 8:25 pmdikata1988 написа:
Здравейте колеги днес си монтирам и инсталирах Wi-fi модул на горелка рб 30 стар сравнително лесно стана,до тук всичко добре но след като вляза в приложението на Натурела останах разочарован....мога да промяням само настройките на таймер на помпа градуси включване и изключване..... Та звъннах на Натурела и от там мн любезно ми обясниха че всички други настройки са ограничени от Грейко,а на мен ми се искаше да имам достъп до всички настройки!Някой запознат ли е повече може ли тези ограничения да се премахнат от Грейко?Благодаря
Нье.
Това е по изискване на Грейко и се случи достатъчно отдавна, та би могъл да се информираш предварително.
Какво искаш да променяш от разстояние, освен тези неща? Настройки по горенето?!! Как, след като не си до горелката, а на Бахамите и не виждаш какво се случва с горелката?!
Това не е направено в твой ущърб- повярвай!

Само едно soft сравнение с кондензен газов котел Бош и интернет контролируем, модулираy котела термостат.
Мога да променям градусите на отопление в къщата (отделните помещения), както и температурата на БГВ, както и седмичният (дневен) график. Другите настройки са ми възможни само от менюто на самият котел.
Та, улави ли са германските инженери или наще са се нещо побъркали?!
dikata1988 - напреднал
чет окт 08, 2020 8:36 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет окт 08, 2020 8:25 pmdikata1988 написа:
Здравейте колеги днес си монтирам и инсталирах Wi-fi модул на горелка рб 30 стар сравнително лесно стана,до тук всичко добре но след като вляза в приложението на Натурела останах разочарован....мога да промяням само настройките на таймер на помпа градуси включване и изключване..... Та звъннах на Натурела и от там мн любезно ми обясниха че всички други настройки са ограничени от Грейко,а на мен ми се искаше да имам достъп до всички настройки!Някой запознат ли е повече може ли тези ограничения да се премахнат от Грейко?Благодаря
Нье.
Това е по изискване на Грейко и се случи достатъчно отдавна, та би могъл да се информираш предварително.
Какво искаш да променяш от разстояние, освен тези неща? Настройки по горенето?!! Как, след като не си до горелката, а на Бахамите и не виждаш какво се случва с горелката?!
Това не е направено в твой ущърб- повярвай!

Ами стана ми странно тъй като от Натурела го предлагат защо от Грейко го забраняват след като използват техния контролер и модул!Примерно на мен ми е променливо напрежението и веднъж вентилаторът ми на 50 е със определени обороти а след час при папа на напрежението съвсем други което не е ок за правилното горене и си го следя и си го коригирам!
чет окт 08, 2020 8:48 pmdikata1988 написа:
Е няма угодия бре!
Какво ще корегираш от на Манчо....., като си там да си прайш кефа (много не ти е на акъла) или по работа, когато ти е само до корекция на настройки и обороти? Това с оборотите го прочете и го запомни, а че са орязани възможностите за контрол чак сега?!! Ужас!
Ако толкова много искаш пълен достъп, гледаш какво предлага Натурела и ако те устройва- гаранцията в коша и си гледаш настройките от Марс.
Аз, за 5 години така и не се възползвах, макар, че съм с поне на 6 години версия, имам възможност, изпробвал съм я.....Не е оферта, да знаеш!
Зимата, като бях на планина за седмица, единственото, което направих, тръгвайки към дома е са променя градусите от 18 на 23 и да кажа да стопли бойлера на 40 градуса (500л). Друго ми не трябва.
LazarGanev - "Велик майстор"
чет окт 08, 2020 8:48 pmdikata1988 написа:
Ами стана ми странно тъй като от Натурела го предлагат защо от Грейко го забраняват след като използват техния контролер и модул!
Ами не, не е техния контролер, собствен си е, плащат си за собствен хардуер и софтуер. Други фирми също си плащат и искат контролер според своите изисквания.
dikata1988 - напреднал
Разбрах разбрах то голямо нападаме бе хора що така!!!Просто миналата зима ми се случваше редовно не съм ходил никъде да си развявам това о това а на работа а наще не разбират мн на горелка и се прибирам случайно и гледам грешката на P1 вентилатор на 45% а оборотите 1900-2000 всичко издухало изгорил минава на P2 оборотите още по високи.А бих могъл да си ги следя от телефона по време на работа и да си ги коригирам но както и да е примиряваме се и това което е това ще гледам и коригирам благодаря за отговорите!!
LazarGanev - "Велик майстор"
Е да, ама ти си мислиш, че високи обороти на вентилатора, означава по-голям дебит на въздух? Нищо подобно, може дебита да е по-малък, ако има някакво запушване по котела или комина! Както прахосмукачката при запушен маркуч вдига обороти, ама това не означава, че смуче повече
andy_forresite - майстор
За три сезона ползване съм разбрал, че повишили се или понижили се обороти = неправилно горене. Това са резки промени и обратими. Нито котелът, нито кюнците могат да се отдръстят така. в нас има зависимост по часове с разлика почивните дни. Най-важното е че връзката волтове и обороти (установена с мултицет) е права :)
kotarankat - специалист
Е, хуба'у де, ама у нас лампте премигват когато комшията заварява с електрожена или пък другия съсед си пусне водоструйката. Ама това значи ли, че трябва да си сложа онлайн микрофон и да ги подслушвам кога ще си мият моторите или ще си заварят асмалъка.
Времето е топло и не ви е станало виното, затова се занимавате толкова с пепеляшките :-D :partyman:

А, и да не съм пълен off-topic, някой сблъсквал ли се е с проблема горелката да не реагира на команда от стаен термостат? На екрана се изписва "Т", но горелката продължава да си работи. Горелката е на 5 години, версията без български, версия на софта мисля 1.5/1.3.
пет окт 09, 2020 12:32 amkotarankat написа:
... някой сблъсквал ли се е с проблема горелката да не реагира на команда от стаен термостат? На екрана се изписва "Т", но горелката продължава да си работи. Горелката е на 5 години, версията без български, версия на софта мисля 1.5/1.3.
Същата версия, тъкмо беше направено българското меню, което един малчуган инсталира.
Освен изсветляването на дисплейчето, други проблеми не е правил контролера.
kotarankat - специалист
Т. е. да разбирам, че причината е в контролера и ще иска да му се налива акъл? Ресет не помага ли?

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: