Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Имам листа с настройки и на една друга която работи добре от миналата година и каквото комина и пелетите покажат . :wink:
filmatoplo - майстор
Всичко е свързано ,мина водната проба ,надуто е на 1,5 бара .Да паля ли :? :lol: .
bmahob - майстор
само 1,5 бара :? аз като неук в началото я карах на над 2 бара :-D Пали ....ма имаш ли кибрит?
filmatoplo - майстор
:lol: Паленето отложено -няма пелети :lol: . И що да паля без човека ,запиля се по работа-обеща :partyman: .
пет окт 09, 2020 4:24 pmbmahob написа:
само 1,5 бара :? аз като неук в началото я карах на над 2 бара :-D Пали ....ма имаш ли кибрит?

По високото налягане е предимство само в някои по особени случаи.

"Препоръчваме работно налягане на водата от 1 до 1,9 бара. Най-добре е да бъде в диапазона от 1,2 до 1,6 бара.
Тестовото налягане може да бъде до 1,9 бара."

https://d06d777f-834c-423b-bcc5-026142d ... 25debd.pdf

От многото четене съм запомнил- 2бара максимално, като стандартно за всички котли и печки.
Така смятам системата, че при 90 градуса да не подминава.
Филма не го гледай, вероятно е сметнал на око по малко от 100 л в системата и Т на водата не повече от 55, айде 60 да са.
Настройката на налягането съм го учил от него.
bmahob - майстор
Неее споко, веднага след това 1,2студено, и точно 1.9 в жегата, толко го дава по камина +0.7 бара :-D
filmatoplo - майстор
За теста оставих на 1,5 ,утре ще видя дали седи на толкова ,така или иначе ще проверя пак радиаторите за въздух ,ще сваля налягането 1-1,2 на студено .Като запаля ще видя дали надува нагоре,щото съдчетата са малки и не толкова чувствителни .Има 4 крана с термоглави ,така ,че и за тях налягането е важно ,но дори да шумят при по малко налягане -туй ще е един от компромисите . :wink: Отново предизвикателство , конвектор модел който монтирам за първи път ,дойде с управление в насипно състояние :lol: сглоби си сам :wink: .По пътя на логиката сглабям ,и господине искате ли датчик за старт от загряла пита -да ,ето ви го отделно -аре ся си го монтирай :lol: Махам едни мостчета и свързвам ,е баси не гръмна :wink: но не тръгна -нагрявам датчика и кеф -работи .Дето щеше да питам тук :wink: .

Прикачен файл

thumb2_termostat-razreshitelen.jpg
thumb2_termostat-razreshitelen.jpg (13.42 KиБ) Видяна 1005 пъти

Прикачен файл

thumb2_zaglavna-3.jpg
thumb2_zaglavna-3.jpg (10.03 KиБ) Видяна 1006 пъти
Последна промяна от filmatoplo на пет окт 09, 2020 9:46 pm, променено общо 3 пъти.
пет окт 09, 2020 9:30 pmfilmatoplo написа:
За теста оставих на 1,5 ,утре ще видя дали седи на толкова ,така или иначе ще проверя пак радиаторите за въздух ,ще сваля налягането 1-1,2 на студено .Като запаля ще видя дали надува нагоре,щото съдчетата са малки и не толкова чувствителни .Има 4 крана с термоглави ,така ,че и за тях налягането е важно ,но дори да шумят при по малко налягане -туй ще е един от компромисите . :wink:
Шумчето идва от помпата. Не повече от 60.....максимум 70см/с.
Налягането е добре, от тебе го знам.
filmatoplo - майстор
Фабрично е на 2 скорост ,ще видя как топли конвектора щото той е важен в случая .
Здравейте на всички! Нов съм във форума. Имам печката от 3г. Март месец я спрях и сега реших да я пробвам, защото слагах допълнителен радиатор и лира. При включване изписа аларм 8 и няма палене. Разглобих всичко и я изчистих както трябва но същия проблем. Свалих мотора, защото изобщо не тръгва шнека. Когато му подадеш ток тръгва а когато е когато го сложа на печката не тръгва. Изчистих маркуча на пресостата и същия проблем. Беше изключена от тока през лятото ако и от значение. Помагайте че зимата идва :lol:

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: