Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ves-ko - специалист
пон окт 19, 2020 8:20 amfilmatoplo написа:
Димни газове ли :? допълнителен датчик ли имаш сложен .
Да.
пон окт 19, 2020 8:38 ampechkata написа:
Да нали писа у другата тема...
Веско я кажи къде си забил датчика - в коя зона на кюнеца...
Датчика е забит в кюнеца непосредствено преди комина, на около 2.5 м. от фукса на котела, защото идеята е, ако има нужда да слагам и економайзер, но май няма да се наложи (поне по това, което виждам за сега).
Качил съм и снимка.
Ей го тука: viewtopic.php?f=10&t=52217&start=1500#p1038873
andy_forresite - майстор
нед окт 18, 2020 11:17 pmves-ko написа:
....
1. Мощността ще е вярна когато се калибрира шнека. Тоест количеството реално изгорели пелети съвпада с показанията за разхода на пелети. Стойностите за kw, които четеш на дисплея, се получават от вграден коефициент за калоричността на пелетите. Тази калоричност се умножава от контролера по подадените за изгаряне килограми в момента и ти изписва колко kw е.
2. Вентилаторът каза че си го увеличил. Остава да увеличиш и подаването на 8 секунди и ще стане повече от 12.3 kw.
Ръка на кюнеца може да се държи и при 100 градуса вътре. Щом не ти пАри, всичко е наред.
Предполагам си проверил дали съдът е надут на 1.5 бара преди да напълниш с вода. Аз се доверих на производителя и не проверих. При мен налягането от 1.3 при 20 градуса вода се покачва до 1.8 бара при 70 градуса на водата. Тоест пак вдига 0,5 бара в работно положение. Аз не се притеснявам от това и го считам за нормално. Даже ползвам котела до 62-63 и налягането се е качило с 0,4 бара, така че за мен е окей. Съдът ми е 24 литра, от което мога да предположа, че твоята система съдържа около 400 литра вода. Но това е ако налягането в моя съд е било 1.5 (не го премерих).
filmatoplo - майстор
Горят ли Японските запалки често ,случи ми се втора . :? Стария модел се отчупваха отпред по 1 см ,японските вижте как горят.

Прикачен файл

122023099_3086308674812453_5737716321182282593_n.jpg
122023099_3086308674812453_5737716321182282593_n.jpg (37.67 KиБ) Видяна 655 пъти
Чукам на дърво, че лани ли я сменях, по назад ли беше...
ves-ko - специалист
пон окт 19, 2020 12:35 amLazarGanev написа:
Как няма да може да вдигне повече от 65*С? Колко градуса са зададени? Я чукни за момент стрелка Нагоре да видим какво ще покаже? Кой е тоя инсталатор, дето ти остави скопен котела и си тръгна без да ти пусне модула за Wi-Fi?
Зададени са 80 *С
Макс., което вдигна след около 2 часа работа е 68 *С при 63 *С на вход на котела
Ама явно съм на прав път, щом и ти смяташ, че я е 'скопил' с настройките.
при следващото палене (вероятно другата съб./нед.) ще и сложа оригиналните настройки на грейко - 8,5 сек. за Р3.
сега са: и показва мощност: а според Грейко трябва да са:
Р3 - 5,6 сек. - 12,3 kW 8,5 сек.
Р2 - 3,5 сек. - 8,2 kW 5,0 сек.
Р1 - 1,8 сек. - 3,6 kW 3,0 сек.
Ще пробвам първо с порция примерно 7 сек. и ако всичко е ок. - ще сложа направо грейковските настройки.
Не знам само тази мощност как е определена? :? вероятно е само на база гориво т.е. порцията за определено време.
filmatoplo - майстор
Преди Лазар да напише дългото есе :wink: .Започва се от там -мери се дебита на шнека колко пуща за 1 час и се въвеждат данните ,както и калоричност.За формули да не говорим .Така що годе на дисплея ще имаш коректно изображение на каква мощност си спрямо подаваното гориво.
Ей ся да не седне някой 1 час да събира пелетите ,макс 6 минути и умножаваш по 10 :wink: .
ves-ko - специалист
пон окт 19, 2020 11:16 amandy_forresite написа:
1. Мощността ще е вярна когато се калибрира шнека. ...
2. Вентилаторът каза че си го увеличил. Остава да увеличиш и подаването на 8 секунди ...
Ръка на кюнеца може да се държи и при 100 градуса вътре. ...
Предполагам си проверил дали съдът е надут на 1.5 бара преди да напълниш с вода. ... предположа, че твоята система съдържа около 400 литра вода....
Благодаря за изчерпателният отговор.
1. да. ще го калибрирам скоро.
2. и подаването ще увелича...
съда не съм го замервал. доверих се (и аз) на спецификацията на производителя. правилно - водата в системата е около 400 л. и ще се увеличи до около 480 л. след някоя година.
filmatoplo - майстор
Не е нужно наизуст да слагаш 8 секунди ,щото и с 4,5 секунди подаване зависи от пелетите -120 к в м се топлят и котела е на 65 гр. :? защо търсиш голяма температура .И виж там предварението ти за модулацията какви цифри е ,и каква температура си задал да гони :wink: .
ves-ko - специалист
пон окт 19, 2020 11:41 amfilmatoplo написа:
Преди Лазар да напише дългото есе :wink: .Започва се от там -мери се дебита на шнека колко пуща за 1 час и се въвеждат данните ,както и калоричност.За формули да не говорим .Така що годе на дисплея ще имаш коректно изображение на каква мощност си спрямо подаваното гориво.
Ей ся да не седне някой 1 час да събира пелетите ,макс 6 минути и умножаваш по 10 :wink: .
Е така де, ама нали туй трябва да е работата на 'инсталатора' :?
Да предположим, че аз от нищо не вдявам и след подобен пуск, като на моята горелка (скопена на половина), идва зима, -10-15 оС и горелката работи нон стоп, а в къщи студено. Викаш го пак 'инсталатора', като преди това си ги наредил тея производители на горелки, котли, пелети и прочие до девето коляно. :axe:
А да не говорим какво ще ти чуят ушите от страна на жената ... пиу ... пиу ... :lol:
А защо просто всеки не си свърши работата съвестно и да няма никакви проблеми и всички да са доволни и щастливи... ама-а, нейсе.

Ще пиша за развитието, та да може бъдещите читатели на форума да имат и това в предвид, че се случват и такива неща.
filmatoplo - майстор
Може и да са правени процедурите с замерването ,ти си ги провери.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: