• 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 46
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ves-ko - специалист
вт окт 20, 2020 8:44 amfilmatoplo написа:
Твоята ме подведе.Драснах аз една .
На първата картинка не са ти отбелязани посоките на вентила, а според мен втората няма да работи.
Вентила пуска 'направо' при по-ниска tᵒ от зададената. При повишаване започва да отваря 'на страни' и при по-висока притваря 'направо'.
Така, че по твойта схема (втората) при по-ниска tᵒ от зададената ще захранва радиаторите, а при по-висока ще върти в котела (обратно на желаното) и-и-и ... сещаш се какво следва - модулиране, гасена и т.н.
filmatoplo - майстор
Първата е моята без отбелязаните посоки ,втората на карирания лист не е моя .
andy_forresite - майстор
Е той така беше - като на първата схема. Сега пак така ще го слагам. Щях още снощи, ама се оказа че резервите от ППР фитинги са били ф25. Имам колена, муфи, преходи ... други боклуци. Като отворих да си взема 2 колена и 2 муфи и оппаа, то няма. Сигурно днес ще го свържа, стига да се преборя с теснотията и гадните неподатливи на огъване тръби. Да преправяш ППР тръби е гадна работа. По-добре ще е да развия 25 метални свръзки, да оправя 26-тата и да върна тези по местата.

Точно така, входът гореща трябва да е отгоре (зад стрелките). Посоката на смесване е голямата стрелка. Излишъкът се изпомпва през късата стрелка. Разбира се, за да се случи така трябва сензорът да е сложен на тръба в посока дългата стрелка - т.к. вентилът си го търси и регулира по този сензор. Премахне ли се сензора, вентилът бичи само през дългата стрелка.

ТрифоноФФФФ, много хубаво предложение :) Много исках точно такъв вент на 50 градуса. В крайна сметка преди 4 години заръчах на инж. Христов да ми вземе какъвто той прецени. Ако не си се отказал, ако на теб ти е скъп (щото той верно е скъп), ще го взема. Щом имаш такъв и казваш, че работи добре, значи 511-ката става и ще съм доволен и аз.
Вентилът ми (херц калис) си е добър, но е различен от всеизвестните антикондензни, приличащи на тройник, вентили. Такъв може да го сложиш със завързани очи - само го опипваш, духваш му и почваш да монтираш.
А на тези клипове голяма забава с калиса. Всеки го слага накъдето намери за добре и все става. Явно от 10 възможни работещи начина аз съм го поставил по 11-ти начин, който НЕ работи.
Последна промяна от andy_forresite на вт окт 20, 2020 11:10 am, променено общо 1 път.
Втората е моя, а Филма си е изтрил грешната, която е същата като моята
viewtopic.php?f=10&t=45800&start=290#p1043840
след като е прочел обясненията на Веско, за работата на вентила.
Сега е нарисувал нова. Браво!
filmatoplo - майстор
Да ,аз ви казах,че само ако вентила ми е в ръцете мога да дам точен отговор .Махнах грешната ми схема -да не подвърже някой по нея. :wink:
вт окт 20, 2020 11:08 amandy_forresite написа:
Е той така беше - като на първата схема. ....
Снимката ти я изтърках от гледане. Не е бил като на последната, надявам се вече правилна схема.

Горе- вярно
Доле- вярно
Лево- Не е вярно

Вентилът ти е РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЕН
Поставен на изхода, трябва да РАЗПРЕДЕЛЯ, а това е-
1. Котел
2. Радиатори
Свързал си го по някаква хибридна схема, като смесителен, с това връщане от радиаторите.
Тоест, в ляво трябва да свържеш КЪМ радиаторите.
Връщащата, която ти е бодната в Лявото, трябва да я свалиш долу, на Тетката преди помпата и котелът.
Погледни пак последната схема от Филма!

Ти си хранил радиаторите отдолу ве мой!!! Поне както твърдиш в описанието на снимката и ако наистина вентилът първо е отворен направо, а после отклонява.
ves-ko - специалист
вт окт 20, 2020 11:08 amandy_forresite написа:
Е той така беше - като на първата схема. Сега пак така ще го слагам. ...
А на тези клипове голяма забава с калиса. Всеки го слага накъдето намери за добре и все става. Явно от 10 възможни работещи начина аз съм го поставил по 11-ти начин, който НЕ работи.
Е те тук ти е решението, ама явно не четеш ...
viewtopic.php?f=10&t=45800&start=310#p1043975
Анди наистина не слуша. От едно време му казвам да си направи тема, където да обясни всичките си болежки, даже наглeдно и с картинки, но НЕ.
Как качи тоя трипутник, ум не ми го побира. Като някаква ханъма си крие творениято, а понякога пуска по нещо в чужди теми.
11 страници набъбна тая тема само по неговият проблем!!!
Някой разбра ли вчера аз какво си ремонтирах и дали изписах една кофа с мастило, в някой автомобилен и парнаджийски форум?!

Анди, не е срамно да не разбираш. Неоправдано е да не попиташ. За бой си.
Как пък не ти дойде на акъла да се поинтересуваш преди да го монтираш. Не само с четене, а тук.
Айде пляскай го вече тоя Херц, че хората палят яко.
Утре изпробвам орехови черупки от Харлито подарък.
Видях и саморъчно правен чопър, с хАмерикански мотор, непознат за мен- 1.801!!! Резервоари, паяжини от гърнетата, мека паяжина на задният калник, неръждавейки, ауспуси, калници.....Всичко саморъчно и преминало технотест!!! Свирепа ужасия.
Не го запали, да му чуя гласът, че сменя кикстартери на тримесечие.
3 x R6!!!
andy_forresite - майстор
вт окт 20, 2020 1:12 pmТрифон П.Трифонов написа:
.......Снимката ти я изтърках от гледане. Не е бил като на последната, надявам се вече правилна схема.
........
Вентилът ти е РАЗПРЕДЕЛИТЕЛЕН
Поставен на изхода, трябва да РАЗПРЕДЕЛЯ, а това е-
1. Котел
2. Радиатори
Свързал си го по някаква хибридна схема, като смесителен, с това връщане от радиаторите.
Тоест, в ляво трябва да свържеш КЪМ радиаторите.
Връщащата, която ти е бодната в Лявото, трябва да я свалиш долу, на Тетката преди помпата и котелът.
Погледни пак последната схема от Филма!

Ти си хранил радиаторите отдолу ве мой!!! Поне както твърдиш в описанието на снимката и ако наистина вентилът първо е отворен направо, а после отклонява.
Аз ли не чета, друг ли не внимава; кой се би в гърдите и се изпокара с разследващ специфични престъпления... Спри се малко. Комуникацията явно ни куца, вкл. на Веско. Виж мнението на Фил от вт окт 20, 2020 8:44 am. Виждат се две схеми една под друга. За мен горната е първа, а долната - втора. Като казвам че е бил като на първата схема, значи така е бил. Какъв интерес имам да лъжа :) . От 26.09.2016 г. вентилът БЕШЕ като на нарисуваната схемичка от Фил. Изкара 4 години там и го свалих надолу с промяна в подвързването. На изтърканата от гледане снимка Herz-ът ми преседя 4-5 дни, не помня вече. Напразно си я зяпал толкова. Сега пак си го върнах както си беше преди 4 г.
Доскоро не знаех със сигурност дали е смесителен или разпределителен. Моделът не знаех. Даже не се бях замислял над чисто конструктивната разлика между разпределителен и смесителен. Съдейки по получилата се плачевна циркулация (под 3 kwh със сигурност с помпи на max), стигам до простичкия извод, че разпределителният вентил има един вход и два изхода, а смесителният - два входа и един изход.

По темата: Какво означава KVS?
Стойност 6.27 дава максимално 128 литра в минута. Как може да се коментира тази стойност за системка с тръби вътрешно от 20.8 мм, 16 мм и малко 13.2 мм с обща дължина 200 метра?
ср окт 21, 2020 11:56 amandy_forresite написа:
Вярно, че нещо куца. То и няма как друго да е, ма...
На Веско, обаче нищо, както и аз го разбрах какво има предвид. Преди малко се чухме. До колкото разбирам и доколкото виждам, инсталацията му дава очакваните резултати още на старта.
Моята подкарва шести сезон.
Нещо някъде наистина куца, но ти извинявай!

Този, който ти обърна внимание на KVS, да беше помислил, как се свързва това с твоята инсталация, а не просто да го подхвърля, като апостроф!
Напълно достатъчен ти е вентилат, за инсталацийката, с пропускателна способност от над 7 кубика вода, а ти имаш нужда от не повече от 0.86 та час.
Ако беше чел някога, сега нямаше да си пишем глупости. Има зависимост и от налягането, в системата, но него изобщо не го тледам при затворени системи, защото топлим гарсониерки, наложено на възможностите на арматурата.
Това са основни неща.
Айде кажи ми, как мога да се разбера с Харлито, с Веско, с Преслито, с Андрито, с ......още няколко, които не искам да разкривам, а с теб не става!
То не си само ти, ама другите да си гледат работата!
ср окт 21, 2020 11:56 amandy_forresite написа:
....Комуникацията явно ни куца, вкл. на Веско. Виж мнението на Фил от вт окт 20, 2020 8:44 am. ....
Господинът ти Фил го "ям", точно заради такива постове.
Тази схема (първата) я постна след обяснението на Васко, за работата на разпределителен вентил. "Фил" си изтри предните две схеми, една от щоито бе досущ като моята, но ги изтри, "за да не бъркаме хората".
пон окт 19, 2020 1:44 pmfilmatoplo написа:
Така май пак става .
Е няма я, редактирано.
вт окт 20, 2020 12:47 pmfilmatoplo написа:
Да ,аз ви казах,че само ако вентила ми е в ръцете мога да дам точен отговор .Махнах грешната ми схема -да не подвърже някой по нея. :wink:
Резследващият специфични престъпления е полезен колкото прибран кестен, в джоба.
Ако си прочетеш внимателно проблема от 30ст насам, ще разбереш кой колко и на къде. Кой само да го има, кой да се продава, кой да помогне.
  • 1
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 46

Тема "Избор на термостатичен трипътен вентил за котел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: