• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 36
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
вт окт 20, 2020 9:53 pmSoviet_Soldier написа:
С пила се зачиства шината, като се поизноси, даже е хубаво да се подравни с по-сериозен инструмент, защото понякога едната част се износва повече от другата и започва да завлича разреза накриво.
Извинявай, ако отново дразня нежната ти душичка, но се чувствам длъжен, заради мнозината които ще ти повярват, да те поправя.
Профитата да не ми се сърдят!

С плоската пила, освен ограничителят на подаването, се отстраняват и "мустаците", които се появяват от Външната страна на шината. Това по никой начин не влияе на разреза. Не мога да си представя по сериозен инструмент от пиличката за 5 лева на Щил. За да тегли и криви разрезът, някой е окепазил веригата с облата пила- неправилно и неравномерно заточване, поради липса на опит и ръчичка.
Бойче, липсва ти практика. Само с четенье Месия не се става.
Преди малко изгорих сместа, приготвена преди около половин година и вече съм спокоен.
Хора с резачки, купувайте си хубаво масло, дори за домашна употреба!
Така, в следващите 4 години (благодаря на войничето!), ще сте спокойни за инструмента си, а което ви е останало, налейте го в някой дизелов резервоар. По евтино ще ви е, дори да не ми вярвате сега!
вт окт 20, 2020 10:34 pmSoviet_Soldier написа:
... Виждаш, че един човек е наясно с нещата ...
Не, виждам обратното. Не отбираш от резачки. Просто боравиш с теорията, прочетена в нета.
Не можеш да кажеш, че познаваш морето, ако го гледаш само от брегът и повърхността.
Soviet_Soldier - специалист
ср окт 21, 2020 7:02 pmТрифон П.Трифонов написа:

Извинявай, ако отново дразня нежната ти душичка, но се чувствам длъжен, заради мнозината които ще ти повярват, да те поправя.

С плоската пила, освен ограничителят на подаването, се отстраняват и "мустаците", които се появяват от Външната страна на шината. Това по никой начин не влияе на разреза. Не мога да си представя по сериозен инструмент от пиличката да 5 лева на Щил. За да тегли и криви разрезът, някой е окепазил веригата с облата пила- неправилно и неравномерно заточване, поради липса на опит и ръчичка.
Преди малко изгорих сместа, приготвена преди около половин година и вече съм спокоен.
Така, в следващите 4 години (благодаря на войничето!), ще сте спокойни за инструмента си, а което ви е останало, налейте го в някой дизелов резервоар. По евтино ще ви е, дори да не ми вярвате сега!
Бойче, само "експерт", като теб би тръгнал с облата пила да чисти шината или да сваля ограничителния зъб. :lol:
И отново демонстрираш некомпетентност, Бойче, а мен тръгнал да поправя. Нямаш достатъчно опит, по тая причина не си виждал силно износена на криво шина. :lol: Когато човек не умее или го мързи да точи и веригата спре да е ефективна започва да натиска за да има някакъв резултат, по тази причина шината може да се износва неравномерно, съответно веригата стои под лек ъгъл и разрезът се изкривява.

Е питай човекът, който смяташ за светило на темата, Драгозов ли беше? Щом е професионалист ще ти обясни, щото като гледам от други акъл не приемаш, а имаш доста да учиш. :lol:
ср окт 21, 2020 7:16 pmSoviet_Soldier написа:
ср окт 21, 2020 7:02 pmТрифон П.Трифонов написа:

С плоската пила, освен ограничителят на подаването, се отстраняват и "мустаците", които се появяват от Външната страна на шината. Това по никой начин не влияе на разреза. Не мога да си представя по сериозен инструмент от пиличката да 5 лева на Щил. За да тегли и криви разрезът, някой е окепазил веригата с облата пила- неправилно и неравномерно заточване, поради липса на опит и ръчичка.
Бойче, само "експерт", като теб би тръгнал с облата пила да чисти шината или да сваля ограничителния зъб. :lol:
И отново демонстрираш некомпетентност, Бойче, а мен тръгнал да поправя. Нямаш достатъчно опит, по тая причина не си виждал силно износена на криво шина. :lol: Когато човек не умее или го мързи да точи и веригата спре да е ефективна започва да натиска за да има някакъв резултат, по тази причина шината може да се износва неравномерно, съответно веригата стои под лек ъгъл и разрезът се изкривява.

Е питай човекът, който смяташ за светило на темата, Драгозов ли беше? Щом е професионалист ще ти обясни, щото като гледам от други акъл не приемаш, а имаш доста да учиш. :lol:
Цитирам всичко, че нещо погледът ти е замъглен или аз не съм се изразил правилно.
С плоската се чистят мустаци и ограничител се корегира.
С облата се заточва на полеви условия.
Бързаш, по полячка!

Хм, изразил съм се правилно. Чети внимателно!
Дъниш се, бойче, а така губиш битка, още една, още.......и войната накрая.
После всички страдаме, щото истинските Бойчета вече са на пенсионна възраст.

Момко, Драгозов е добър търговец и като такъв си отбира и от техниката.
Нали не мислиш, че реже и точи вериги?!
Драгозов е направил много за Форум и потребители също.
ср окт 21, 2020 7:21 pmТрифон П.Трифонов написа:

Хм, изразил съм се правилно. Чети внимателно!
Дъниш се, бойче, а така губиш битка, още една, още.......и войната накрая.
После всички страдаме, щото истинските Бойчета вече са на пенсионна възраст.
Бойче, ти живееш в някаква паралелна реалност. Аз съм бил губил, точно от теб би било сложно да загубя на тая тема. :lol:
ср окт 21, 2020 7:21 pmТрифон П.Трифонов написа:

Момко, Драгозов е добър търговец и като такъв си отбира и от техниката.
Нали не мислиш, че реже и точи вериги?!
Драгозов е направил много за Форум и потребители също.
Ами ако той не може да ти го обясни, ще ти го обясня аз, може пък да спестиш някой лев и ти. Взимаш старата шина и първо на лентов шмиргел прецизно изравняваш площите на шината, по които се движи веригата, ако се налага има и ремонтен комплект звездичка заедно с нитовете и лагера. Монтираш си новата звездичка, слад като шината е изравнена хубаво, при желание я пръсваш с боя и ѝ даваш втори живот. Сам се сещаш, че всичко това и равно само с плоската пила, няма как да стане. По тази причина ти споменах, че понякога само пила няма да свърши работа. Реставрирал съм първата шина на Shindaiwa-та така, не е сложно и се пестят пари.
ср окт 21, 2020 7:47 pmSoviet_Soldier написа:

Ами ако той не може да ти го обясни, ще ти го обясня аз, може пък да спестиш някой лев и ти. Взимаш старата шина и първо на лентов шмиргел прецизно изравняваш площите на шината, по които се движи веригата, ако се налага има и ремонтен комплект звездичка заедно с нитовете и лагера. Монтираш си новата звездичка, слад като шината е изравнена хубаво, при желание я пръсваш с боя и ѝ даваш втори живот. Сам се сещаш, че всичко това и равно само с плоската пила, няма как да стане. По тази причина ти споменах, че понякога само пила няма да свърши работа. Реставрирал съм първата шина на Shindaiwa-та така, не е сложно и се пестят пари.
Това са глупости. Лентов шмиргел???!!! Лентов шлайф, може би искаш да кажеш. Ще го приема.
Животът, на една работна шина, колко вериги е, та да я слагам на "автоматизиран" инструмент, къде пак си държа оная работа в ръката?! Шината де. Пиличка, момче. Мустака пада с няколко тръквания, което веднага се вижда и ......връщаш веригата.
Реставрацията е друга работа.

Не получаваш щафетата. От тебе полза няма.
ср окт 21, 2020 7:52 pmТрифон П.Трифонов написа:

Това са глупости. Лентов шмиргел???!!! Лентов шлайф, може би искаш да кажеш. Ще го приема.
Животът, на една работна шина, колко вериги е, та да я слагам на "автоматизиран" инструмент, къде пак си държа оная работа в ръката?! Шината де. Пиличка, момче. Мустака пада с няколко тръквания, което веднага се вижда и ......връщаш веригата.
Реставрацията е друга работа.

Не получаваш щафетата. От тебе полза няма.

Пак демонстрираш, че се невеж. Чудиш се, с какво да прикриеш липсата си на знания и се хващаш за разни термини. Ето, гледай как се нарича:
https://www.emag.bg/lentov-i-diskov-shm ... DLT0DNBBM/

Животът на една шина зависи от много фактори, колко е качествена, как се експлоатира и така нататък. Също и животът на веригата е относителен, зависи какво режеш с нея, и как я заточваш. Някои хора даже с флекса я точат и животът ѝ е значително по-кратък. Аз лично точа с пили, така най-малко се сваля от зъбите и ресурсът ѝ се увеличава, макар да е бавно.
Ти мустачките с пила ще обереш, но когато едната страна е много по-износена от другата си трябва машинна обработка за да се изравнят.
ср окт 21, 2020 8:05 pmSoviet_Soldier написа:
......................................................................................................
Ти мустачките с пила ще обереш, но когато едната страна е много по-износена от другата си трябва машинна обработка за да се изравнят.
Скритото, в точките, е по малката глупост. Шина не се износва отстрани, запомни го!

Предавам се, бойче!

Ехооо, оная ми работа не е Термин, а Съществително! И ако мога да са скрия зад нея........хахаааа!!!
ср окт 21, 2020 8:10 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср окт 21, 2020 8:05 pmSoviet_Soldier написа:
......................................................................................................
Скритото, в точките, е по малката глупост. Шина не се износва отстрани, запомни го!

Предавам се, бойче!
Шината фактически е сандвич от 3 листа споени с точкова заварка. Средният лист служи, като сепаратор между двата странични, по които веригата се движи и с които контактува. Е точно, като се натиска заради тъпа верига, единия лист понякога се износва повече, в резултат на което веригата стои под лек наклон и прави разрезът крив. Какво толко сложно има, че не може да го схванеш, Бойче?
Няма нищо, на който му трябва ще го схване.
Който реже, знае кое се износва и на къде дърпа машината.

Чакай, че забрайх да ти цитирам въображението!
ср окт 21, 2020 8:17 pmSoviet_Soldier написа:

Шината фактически е сандвич от 3 листа споени с точкова заварка. Средният лист служи, като сепаратор между двата странични, по които веригата се движи и с които контактува. Е точно, като се натиска заради тъпа верига, единия лист понякога се износва повече, в резултат на което веригата стои под лек наклон и прави разрезът крив. Какво толко сложно има, че не може да го схванеш, Бойче?
Сепаратор???!!!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср окт 21, 2020 8:26 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 36

Тема "Резачка за дърва" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: