Моите са по средата (7.
ама пак си пържат... Не мисля , че е от толкова голямо значение - въпрос на настройки ;)

пет окт 23, 2020 8:59 amАнтон С. написа:От скоро и аз съм с 16 -ка . Бях с заводските настроили. Вчера направих това разделение, резултата е повече от отличен и разхода падна с 0.200 грама на час. Проблема ми е с много пепел в кошницата след 12 часа горене. Пелените ми са бук от Лозница. Дали може да се реши този проблем ? Инкасатора ми гледа камината като голям камък и за това не се обръщам към него .пет окт 23, 2020 7:09 ambibobore написа: Добре. Почвам леко да налаучквам нещата. Кое е по-добре: да увелича времето за подаването на пелети или да намаля цикъла на подаване?Ако си сигурен, че пелетите наистина изгарят и не са достатъчни пробвай да намалиш цикъла. При мен съм го настроил (на 16ката) подаване 5.4 и цикъл 26, при заводски 10.0 и цикъл 50.
съб окт 24, 2020 2:31 pmfilmatoplo написа: Леко подобрение има ако се направят по чести продухванията по време на работа ,и да се удължи крайното продухване при гасене .Ако и това не помогне ,дано случиш на пелети от които накрая не остава полепнала пепел в кошницата.Колко по чести да ги направя? Горенето е идеално камерата побелява но като е по дълго на P1 там идва и проблема. На дъното но кошницата е шлака от средата нагоре е пепел и явна се натрупва с времето . В пепелника има малко пепел от началното горене. Вентилатора ми е P3- 40 P2 -38 P1- 36 . Пелените не цвете принципно но са доста по калорични от Украинските
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: