Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Смятам на мястото на моя да вържа мотора на чевермето.
Някой да препоръча подходящ цикъл!
Mcl - специалист
Ей голямо заяждане се получава. Може нещо да съм сбъркал, поправете ме няма нужда от заядливи словоизлияния.
sveto - специалист
Здравейте, бихте ли дали мнение за хубави пелети в района на Габрово? Бях се насочил към Трон, но четох доста негативни мнения за тях, а и са скъпички.
LazarGanev - "Велик майстор"
PJ pelets - Малко Търново, перфектни са, има ги в Дряново, фирма Д Къмпани
ср окт 28, 2020 11:51 amMcl написа:
Ей голямо заяждане се получава. Може нещо да съм сбъркал, поправете ме няма нужда от заядливи словоизлияния.
Никой не се е заяждал. Просто беше весело, както и поредното потвърждение, че никой не си поглежда книжката, та белким се запознае с отоплителното си Бижу. Нямам камината, но виждам на схемата FC е свободно, както и на горелките Грейко.
пон окт 26, 2020 9:38 pmMcl написа:
пон окт 26, 2020 4:13 pmTrafo написа:
Здравейте,
Включвате ли си и допълнителните коминни вентилатори?Фабрично на всички степени доп.вент. е на 0 , но ми понамирисва на пушек и не мога да хвана от къде е?Срув ами се, че донякъде изпуска от капака на димогарните тръби, стегнах го добре, даже залепих краищата с алуминиево тиксо, но пак има мирис.
Аз го ползвам но само на поддържане, защото тогава ми цапа стъклото.
Че даже Тонката върза на фалшива стръв.

Няма втори вентилатор. Контролера има възможност да управлява такъв, опция си е.

Да помогнем на Пишлигара.
[quote=pi6ligara post_id=1045131 time=1603831028 user_id=59401

Не ми е чак такъв проблем, че да инвестирам в допълнителен вентилатор. По принцип търсих някъде настройка за Гасене, че да увелича там времето на вентилатора но не намерих, за това реших да бутна вентилатора на Междинното чистене, общо взето пробвам на слуки.
[/quote]
стр.33 от твоята инструкция.
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср окт 28, 2020 1:10 pm, променено общо 1 път.
Mcl - специалист
ср окт 28, 2020 12:55 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср окт 28, 2020 11:51 amMcl написа:
Никой не се е заяждал. Просто беше весело, както и поредното потвърждение, че никой не си поглежда книжката, та белким се запознае с отоплителното си Бижу. Нямам камината, но виждам на схемата FC е свободно, както и на горелките Грейко.
Тук си прав ,повечето сме само консуматори. Ясно е щом няма вентилатор няма. Ама сега пак психологически трябва да се настройвам за почернялото стъкло. Тъкмо го бях преодолял. :-D :-D :-D
Между другото купих по-голям бойлер, по твоята препоръка 200 литров. Сложих го в банята, жената още се сърди малко но пък е доволна колко много вода има.
ср окт 28, 2020 3:19 pmMcl написа:
...Тъкмо го бях преодолял. :-D :-D :-D
Между другото купих по-голям бойлер, по твоята препоръка 200 литров. Сложих го в банята, жената още се сърди малко но пък е доволна колко много вода има.
Това, за жените и топлата вода, го разбрах още едва напъпил.
Стъклото ще му свикнеш.
Според мен, никакви настройки не могат да го обистрят, освен Киловатите на камината да са малко и в повечето време да гори от средна мощност нагоре. Примерно 10ка на 100 квадрата, а не 21ца на 60. То дори и на малката ще се наложи да гори по кротко, но това може да се позаобиколи с графици.
Земе ли да кади с 3,4,5 киловата.... то самата думичка си показва- ши ѝ прикади стъклото. Тука опит имам само с дърварка. Котелът си го поглеждам в разгаряне- ами още там му чернее ризата. Като дигна капака кога е на 3 (6ес), бялнал е, та свети.
Антон С. - специалист
Както бях изпил две мастики, налапах като шаран :-D Това с плацебото все ме караше да се хиля, но ми беше интересно, докъде ще се развие историята с въображаемия втори вентилатор :weedman:

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: