Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bibobore - специалист
Днес няма да се стопля. Заради вятъра всичко изгаря за секунди. Гори най-много 5 минути и гасне, защото пелетите отдавна са изгорели. И това при вентилатор 10. Понеделник ще пробвам с ръчната клапа и ако и с нея не става, ще се свържа с магазина, ако искат да я изкупят обратно. В случая камината няма вина, но да и вися постоянно и да я гледам....Не, мерси. Спирам, защото съм доста афектиран и не искам да напиша някоя глупост.
filmatoplo - майстор
Спокойно ,аз ти казах ,че съм го имал този проблем -даже и не запалваше камината ,клиента недоволен ,след като поставих автоматичната клапа и готово.А в интерес на истината -и аз трябва да си слагам :lol:
neidox - специалист
съб окт 24, 2020 7:41 pmfilmatoplo написа:
Да образува се при по малко въздух ,почти не може да се избегне при работа на 1 и поддържане .Пробвайте с почистване по време на работа с вентилатора ,като сработва по често .Ако това не дава резултати -остава гасене на камината и почистване на кошницата механично по веднъж на ден .
Направих си ламарините за намаляване на кошницата нямаше резултат. :? Вентилаторите бях ги вдигнал над 50 % ефект 0. Днес се ядосах и реших да проверя как ляга кошницата . Предният крали ляга на запалката и я надига с поне 5 мм. Отворих капаците на бижуто , надигнах задният край на запалката с 3-4 мм , сложих кошницата и всичко заспа. За сега гори отлично остана да донастроивам малко .
bibobore - специалист
Сега малко се поуспокоих. Нагласих вентилаторите и работи. Обаче доста често на най-ниската мощност изписва "стоп" и вентилатора работи на 100 за една-две секунди и после продължава да гори. Всички почиствания са изключени. Защо "стоп" и продухва?
Няма да споменавам помпата, която в началото е супер тиха и след час и нещо променя шума си осезаемо. Сякаш в системата има въздух или водата тръгва да завира. Такива шумове издава.
bibobore - специалист
Сега вече през минута- изписва стоп, после подухва за секунда на 100 и продължава да работи. Нямам думи.
slaviyakov - специалист
съб окт 31, 2020 6:03 pmbibobore написа:
Сега вече през минута- изписва стоп, после подухва за секунда на 100 и продължава да работи. Нямам думи.
Изключи вакуум сензора и ще се оправи от вятяра е това
bibobore - специалист
Ако случайно го забравя изключен, може ли да направя голяма беля?
Последна промяна от bibobore на съб окт 31, 2020 6:13 pm, променено общо 1 път.
slaviyakov - специалист
съб окт 31, 2020 6:12 pmbibobore написа:
Айо случайно го забравя изключен, може ли да направя голяма беля?
Не
Антон С. - специалист
съб окт 31, 2020 5:18 pmbibobore написа:
Няма да споменавам помпата, която в началото е супер тиха и след час и нещо променя шума си осезаемо. Сякаш в системата има въздух или водата тръгва да завира. Такива шумове издава.
Поглеждал ли си налягането? Обезвъздушавал ли си скоро?

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: