Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Mcl - специалист
Колко трябва да е налягането в системата. При мен на студена система е 1 bar. И отдавна се чудех колко трябва да е.
Антон С. - специалист
Мноооого назад в темата, Филма препоръча 1.1 - 1.2
filmatoplo - майстор
Ако нямаш много висок воден стълб,нормално е при студено не по малко от 1,0 . норма 1,2 макс 1,5 .Ако ти шумят термо вентили малко над 1,5 до 1,8 макс.Всичко е относително ,зависи и от предварителното налягане на мембранния съд в камината -сега всеки монтажник се прави на глуха лисица ,и никой не проверява съда.От догодина ще има оплаквания -защо ми играе налягането :wink:
Mcl - специалист
Благодаря ви ще вдигна малко на 1,2 за спокойствие.
bibobore - специалист
нед ное 01, 2020 5:44 pmАнтон С. написа:
съб окт 31, 2020 5:18 pmbibobore написа:
Няма да споменавам помпата, която в началото е супер тиха и след час и нещо променя шума си осезаемо. Сякаш в системата има въздух или водата тръгва да завира. Такива шумове издава.
Поглеждал ли си налягането? Обезвъздушавал ли си скоро?
Системата при мен е отворена. Вече трети ден всяка сутрин ги проверявам радиаторите, както и пускам обезвъздушаване на помпата. Тя почва да шуми след около час, час и нещо работа. До тогава не можеш да я чуеш.
Timoti - специалист
нед ное 01, 2020 10:31 pmbibobore написа:
нед ное 01, 2020 5:44 pmАнтон С. написа:
съб окт 31, 2020 5:18 pmbibobore написа:
Няма да споменавам помпата, която в началото е супер тиха и след час и нещо променя шума си осезаемо. Сякаш в системата има въздух или водата тръгва да завира. Такива шумове издава.
Поглеждал ли си налягането? Обезвъздушавал ли си скоро?
Системата при мен е отворена. Вече трети ден всяка сутрин ги проверявам радиаторите, както и пускам обезвъздушаване на помпата. Тя почва да шуми след около час, час и нещо работа. До тогава не можеш да я чуеш.
При мен правеше по същия начин ,намалих я на 2 -ра степен и не я чувам вече.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами затвори я де. При отворена система, гореща вода и висока скорост на помпата е нормално да има шум
bibobore - специалист
нед ное 01, 2020 11:14 pmLazarGanev написа:
Ами затвори я де. При отворена система, гореща вода и висока скорост на помпата е нормално да има шум
Със старата печка дори да преместя на трета скорост нищо не се чуваше. И пак си е била отворена система. Не мога да приема горното ти твърдение. При новата съм я сложил на втора скорост. Още повече,че топла вода има много преди да е минал тоя час, час и нещо. И тогава си работи, но не шуми. Няма значение. Ако продължава така си викам продавача и да я оправя.
bibobore - специалист
Днес навън не духа и реших да си пусна вакум сензора. В момента в който го пуснах изписа стоп и започва да продухва. Възможно ли е самия комин да дърпа толкова много, че да шашка тоя сензор,той ли си е заминал или ниската скорост на вентилатора и тя му влияе? Каква му е ролята, та така ми прецаква нещата?
filmatoplo - майстор
Когато вратата е затворена и вентилатора работи понеже той е Всмукателен -в камерата се получава засмукване-Подналягане и това засмуква чрез маркучето мембраната на Вакуумрегулатора ,контактите му са затворени и управлението регистрира ОК .Ако отворим вратата и камерата се разхермитизира ,контактите на вакуумния регулатор се отварят и управлението дава това съобщение на дисплея и усилва вентилатора да навакса .А сега умувайте -какво в нормални условия -довежда до изключване на вакуума .

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: