Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bibobore - специалист
Благодаря на г-н Трифонов, auubau, filmatoplo и другите които се отзоваха. Последните две мнения ми бяха много полезни. Явно, че в къщи е просто топло и нямам много загуби в момента. Имам нужда от малка мощност, а при мен я постигам в момента с намаляване на вентилатора. От тук идва никаквото горене ,ниска температура на газовете и появилия се конденз.
Още веднъж се извинявам на Всеки, който се е почуствал обиден от мен или съм го засегнал.
morfei1 - специалист
Не виждам кво трябва да направи една камина след като е стоплила себе си, инсталацията и помещенията които се очаква да топли, освен да изгасне.

Трябва да модулира с часове на първа, и си мислите, че тва води до супер икономия? Ми може и да е така, ма първо трябва да измислят камина която може да модулира до 1-2кв.

Стандартни настройки на камината, температурата на 80C, модулация 10C, хистерезиса на CT на макс 1C или ако може до 1.5C. Ела ме питай после дали ще имаш проблеми с горенето, разхода, кумини и кондензи.

Котлето ми пали 3 пъти за 14часа. работи на 25кв. - 6кг. в час, темп 80C и дава среден разход за периода 1, 1.2кг. температурата е 23.5 - 25C средно 24.1C за този период, за двуетажна палатка 2x70кв.м.

С тея каминки по 10кв макс не знам що ги мъчите на 60C с помпи на 45C. Ми тя пойчи от 2кг не може да направи и да иска.
bibobore - специалист
Прав сте. Ниския разход не е стоял никога, като нещо към което аз лично се стремя. По скоро имах някакво очакване, че ще работи като инверторен климатик- увеличава и намялява, но не спира. И най-вече, че няма да се налага да я ръчкам и да си играя с нея. Моя грешка. И инверторния климатик спира и камината си иска настройките.
morfei1 - специалист
Високата котелна температура не води до висок разход. Стоплената вода си отдава температурата във вашата къща ако има нужда, не в моята.

Инвертора като стопли и той се чуди кво да прави, а на всичкото отгоре духа и бръмчи. Той също има диапазон на модулация, и загубите паднат ли под неговата минимална се почва едно циклене и духане на хладен въздух и т.н.т, наред с другите му недостатъци.

На практика камината модулира мощноста си като инвертор. На теория са съвсем различни неща.
bibobore - специалист
Здравейте. Този луфт, който съм снимал нормален ли е? Питам, защото на няколко пъти засичам пелети или части от тях които попадат там и понякога пречат на падащите.

Прикачен файл

rsz_11img_20201103_174404.jpg

Прикачен файл

rsz_img_20201103_174503.jpg

Прикачен файл

rsz_img_20201103_174556.jpg
slaviyakov - специалист
Моята кошница и горивна камера е по различна

Прикачен файл

received_1557782697737747.jpeg
received_1557782697737747.jpeg (26.55 KиБ) Видяна 1020 пъти

Прикачен файл

received_349507859680028.jpeg
received_349507859680028.jpeg (27.55 KиБ) Видяна 1020 пъти
filmatoplo - майстор
:)
Последна промяна от filmatoplo на ср ное 04, 2020 9:25 am, променено общо 1 път.
bibobore - специалист
Слави, вашата вярно е по-различна и ги няма тия луфтове.
filmatoplo - майстор
:)
Последна промяна от filmatoplo на ср ное 04, 2020 9:25 am, променено общо 1 път.
Mcl - специалист
При мен до сега не са заставали пелети там. А утре ще измеря моя луфт ,че сега гори камината.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: