съб ное 07, 2020 9:26 amfilmatoplo написа: Настройка иска ама си далеко от мен .По телефона не може ли да се чуем ще ми казваш какво да правя ще си платя колкото струва стига да решим проблема
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
163 мнения в "Параметри/настройки/ за пелетна горелка FERROLI SUN P7"
Svezar
- специалист
пон ное 30, 2020 12:21 pmIvkonii1 написа: Има ли колеги със горелка фероли нека споделят разхода на пелети и евентуални настройкиПри теб разхода е по-голям защото топлото отива в комина /Виадрус без тунинг/ ,което съчетано с фабричните настройки на горелката /гори като ракета/ води до отчайващо усвояване на топлината ! Най малкото което може да направиш е да притвориш клапата към комина /ако има такава/ и да увеличиш времето между дозите t07 от 15 го направи 20 . Поставяне на железа в котела е задължително на следващ етап.
filmatoplo
- майстор
Най малко поставяне на стаен термостат.За 100 м2 разход около 500 кг пелети на месец.
Здравейте! Може ли да ми кажете къде се свързва стайния термостат към горелка FERROLI SUN P7 - извода COM на термостата с извод 7 или 8 на горелката се свързва?
trunski
- специалист
пет ное 06, 2020 9:33 pmIvkonii1 написа:Здравейте,пет юни 12, 2020 9:08 amfilmatoplo написа:Имам нужда от помощ за този модел на фероли работи няколко часа и исписва грешка А01 от фирмата дето я купих ми праща ха няколко пъти "майстор" които всеки път взима по 30лв за настройка и проблема си остава същия на края каза че тока не бил в ред и няма какво повече да и направиДобра е ,въпрос на настройки.
![]()
малко късно се включвам, но ако не сте оправили проблема мога да ви дам насоки, тъй като
и при мен се е случвала подобна ситуация.
Проблема при мен беше със запалването на първоначалната доза пелети.
Проследете процеса на първоначалното запалване на пелетите- когато шнека зареди първоначалната доза пелети се включва запалката и има определено време за запалване, т.е. фоторезитора да регистрира пламък и шнека да започне да пуска дози пелети на първа степен.
Когато горелката пали на ръба на зададеното време за запалване се случва първоначално да запали без проблем, в процеса на работа достига до зададената температура и гасне, но при повторното запалване дава грешка А1.
Горелката забива, защото фоторезистора не е регистрирал огън в определеното време за запалване, горелката е продухала и е светнала алармата. При продухването пелетите се разпалват и си догарят в скарата. Дали при вас е такъв проблема, можете да се ориентирате по остатъци от неизгорели пелети в скарата.
При мен това се е случвало по-често пролет и есен, когато времето навън е още топло.
При първоначално запалване гледайте параметър t 20 от менюто, когато падне под 30 тогава фоторезистора отчита огън, изключва запалката и горелката започва да работи на първа степен. Не съм сигурен колко беше времето за запалване /2-3 мин/, но ако пали трудно, трябва да настроите първоначалната доза пелети- t 4 и силата на вентилатора при палене t-3. Първоначалната доза пелети трябва да покрива отвора на запалката с около 1 см., но не и отвара срещу фоторезистора. Обикновенно зададеният фабрично параметър t 4 - 8 не е достатъчен, при мен t 4 е 10-11, но това зависи от наклона на шнека. Силата на вентилатора при палене t-3 съм я регулирал от 45 до 57, но при всеки е строго индивидуално, в зависимост от пелети, запалка тяга на комина и др.
Друг показател за трудно палене е когато времето за запалване е изтекло, но фоторезистора регистрира паразитен пламък, тогава на дисплея излиза грешка А2, горелката изчаква дозата пелети да изгори, продухва, зарежда още една първоначална доза пелети, включва повторно запалката и тогава
пали безпроблемо, защото са останали в скарата въглени от първата доза пелети.
Надявам се да съм бил полезен,
Успех!

trunski
- специалист
пон дек 30, 2019 4:28 pmДимитър Димов написа:Това е един от вариантите. Може да не са направени добре настроиките, въздуха от вентилатора да не стига за пълното изгаряне на дозите пелети. Друг вариант е рампата, където падат пелетите в скарата да се нагрява прекалено, тогава прахта от пелетите залепва за нея, съответно постъпващите пелети също залепват за прахта и се запушва тръбата нагоре.пон дек 30, 2019 11:44 amSvezar написа: Интересно ми е как може да се напълни тръбата на шнека с пЕлети /не пИлета/ и едновременно с това да им огън който да разтопи гофрето ? Той би трябвало да е угаснал от задушаване,странен случай ! Или това с препълването и топенето са различни случаи ? Тогава е странно защо температурния датчик на тръбата не спира горелката понеже за да се топи гофрето значи температурата е бая висока при него ! Или има много гориво и малко въздух,или се опитваш да хванеш всичкото топло и си запушил пътя на газовете до степен да се опитват да излизат през шнека.На какво се дължи запушването на гофрето с пелети?Винаги ли причината е че има някои които са по-големи и запречват пътя на другите и така става задръстването.
Здравейте на всички,
Нов съм във форума, но имам голяма нужда от съвет.
Някой ползва ли пелетите на "Vesta" - "Red Magic"? Ако да, какви настройки има на пелетната си горелка и няма проблеми с постоянна грешка А01?
Ако някой помогне, ще съм мноого благодарен.
Поздрави!
Нов съм във форума, но имам голяма нужда от съвет.
Някой ползва ли пелетите на "Vesta" - "Red Magic"? Ако да, какви настройки има на пелетната си горелка и няма проблеми с постоянна грешка А01?
Ако някой помогне, ще съм мноого благодарен.
Поздрави!
Тема "Параметри/настройки/ за пелетна горелка FERROLI SUN P7" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература