пет ное 06, 2020 6:12 pmsokolov.91 написа: - строителя каза, ...А какво казва ПРОЕКТА? Явно няма проект.

Всичко, направено без одобрен проект подлежи на събаряне за сметка на собственика. Така ми казва ЗУТ.
пет ное 06, 2020 6:12 pmsokolov.91 написа: - строителя каза, ...А какво казва ПРОЕКТА? Явно няма проект.
пет ное 06, 2020 6:20 pmЧираче написа:Чакай сега. Това се води лятна кухня. Пета категория сграда. Не е нужен архитектурен план. Само конструктивен, който строителя изготвя и го дава на главния архитект на града. Всичко е законно не се притеснявай. 4 месеца летиме по общинари, архитекти, геодезисти, нотариус и тн....пет ное 06, 2020 6:12 pmsokolov.91 написа: - строителя каза, ...А какво казва ПРОЕКТА? Явно няма проект.Иначе нямаше да ги има всичките тия въпроси.
![]()
Всичко, направено без одобрен проект подлежи на събаряне за сметка на собственика. Така ми казва ЗУТ.
пет ное 06, 2020 6:37 pmsokolov.91 написа:Няма какво да чакам. Явно някой те заблуждава. За ПЕТА категория сгради се изисква всичко по ЗУТ. Една камара бюрократични папки. Не се изисква само строителен надзор.пет ное 06, 2020 6:20 pmЧираче написа:Чакай сега. Това се води лятна кухня. Пета категория сграда. Не е нужен архитектурен план. Само конструктивен, който строителя изготвя и го дава на главния архитект на града. Всичко е законно не се притеснявай. 4 месеца летиме по общинари, архитекти, геодезисти, нотариус и тн....пет ное 06, 2020 6:12 pmsokolov.91 написа: - строителя каза, ...А какво казва ПРОЕКТА? Явно няма проект.Иначе нямаше да ги има всичките тия въпроси.
![]()
пет ное 06, 2020 7:18 pmЧираче написа:Едната камара бюрократични я минахме за 4 месеца. Всичко е законно и по реда си.пет ное 06, 2020 6:37 pmsokolov.91 написа:Няма какво да чакам. Явно някой те заблуждава. За ПЕТА категория сгради се изисква всичко по ЗУТ. Една камара бюрократични папки. Не се изисква само строителен надзор.пет ное 06, 2020 6:20 pmЧираче написа:Чакай сега. Това се води лятна кухня. Пета категория сграда. Не е нужен архитектурен план. Само конструктивен, който строителя изготвя и го дава на главния архитект на града. Всичко е законно не се притеснявай. 4 месеца летиме по общинари, архитекти, геодезисти, нотариус и тн....
А какво казва ПРОЕКТА? Явно няма проект.Иначе нямаше да ги има всичките тия въпроси.
![]()
пет ное 06, 2020 7:18 pmЧираче написа: [ За ПЕТА категория сгради се изисква всичко по ЗУТ.Летните кухни са шеста категория.
съб ное 07, 2020 1:13 pmРуди написа:Така е. Но това няма да е лятна кухня, а къща.
Летните кухни са шеста категория.
вт ное 03, 2020 10:14 pmsokolov.91 написа: Така. На пролет ще започваме строеж на 50тина квадрата къщичка за родителите ми.
съб ное 07, 2020 2:39 pmЧираче написа:Ама какво толкова се хванахте за документи и закони. Казах лятна кухня се води. Не се изисква архитектурен план. Точка. Всичко е законно и ще се строи както следва по закон. Не че ви интересува, но спокойно - не съм бай мангал да строя където и както ми хрумне. Никой няма да бута още не построената къща (лятна кухня по документи) и никой няма да има претенции към нея. Спазени са отстояние от съществуващи сгради, от съседи и от дъно на имота. Дишайте.съб ное 07, 2020 1:13 pmРуди написа:Така е. Но това няма да е лятна кухня, а къща.
Летните кухни са шеста категория.вт ное 03, 2020 10:14 pmsokolov.91 написа: Така. На пролет ще започваме строеж на 50тина квадрата къщичка за родителите ми.
съб ное 07, 2020 3:32 pmBLUEPUPIL написа: Естеството на работата ми е такова, че съм далеч от издребняванетоНяма място, а и пари за 100 квадрата.
на допълващото застрояване, но ми хрумна следната идея:![]()
Няма ли да е възможно, да се проектират общо 100м2 на един етаж,
за изпълнение без фирма, от които само 50м2 са основно застрояване,
а другите 50м2 са допълващо, изискващо само конструктивно
становище и изпълнение без нужда от съпътстващата протоколна
бумащина и акт 16?![]()
Икономисват се парички!![]()
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: