Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
borchoyor - специалист
чет ное 12, 2020 8:27 amborchoyor написа:
ср ное 11, 2020 8:37 pmТрифон П.Трифонов написа:
ср ное 11, 2020 8:27 pmborchoyor написа:
Тава Градинарски ме утрепа, така ни е парамоне в Разлог😁😁😁 Да питам, имам храст свръхлют пипер в кофа/bhut jolokia/ та откакто го прибрах вътре много капят цветове, не че не са десетки и не връзва, ама се чудя от що е така????
Здрасти Борче ЙорданоФче!
Требвало е по раншко да го прибереш, та да не усети промяната в температурата. Дано се аклиматизира, пущината!
Отглеждам си оригинални мексикански чушки, яко люти, за които имам съмнения, че е храстовидно растение и многогодишно. Завъдих си го от внесени чушки от Мексико и само от един корен.
21ва, ако сме живи и здрави, смятам да дойда в Разлоч, да разгледам, да си спомня....да се видим с останалите в наличност....
Ще пиша, да разменим семена, че фного си падам по лютото.

По парамоне че те намера.
Отдавна е прибран, края на септември, сега има окапване. Самоопрашващ е лютака, а и си връзва има поне 15 чушлета, но и много капе.
https://photos.app.goo.gl/GnpTZGot5s8gwBf47
kr1100 - майстор
пИрфектни стават маркучите след банята в азотна киселина.

От 2015 г се използват. А водата от кладенеца е много варовита.
А меки едносезонни под мулчфолио ??
Последна промяна от kr1100 на пет ное 13, 2020 10:36 am, променено общо 1 път.
kuger - майстор
чет ное 12, 2020 4:15 pmkr1100 написа:
пИрфектни стават маркучите след банята в азотна киселина.
И моите /меки, едносезонни/ перфектно се навряха в конейнера за отпадъци!
borchoyor написа:
........... Самоопрашващ е лютака, а и си връзва има поне 15 чушлета, но и много капе .
Самоопрашващ означава, че не му е нужно друго растение.
preslav - майстор
чет ное 12, 2020 5:51 pmkuger написа:
Избързал си с изхвърлянето - стават идеални вързанки.

Те и доматите се водят самоопрашващи се, ама в оранжерията им трябва помощ - предполагам същото е и за чушките.
[/quote]
kuger - майстор
чет ное 12, 2020 6:48 pmpreslav написа:
чет ное 12, 2020 5:51 pmkuger написа:
Избързал си с изхвърлянето - стават идеални вързанки.

Те и доматите се водят самоопрашващи се, ама в оранжерията им трябва помощ - предполагам същото е и за чушките.
[/quote]
За привързване от както ползвам специалните клещи не искам да видя нищо друго.
За лютото казвам от личен опит. Отглеждахме си люти чушлета в работилницата на втория етаж. Ако не третирахме с памуче цветовете, те си опадваха без завръз.
чет ное 12, 2020 7:26 pmkuger написа:
За лютото казвам от личен опит. Отглеждахме си люти чушлета в работилницата на втория етаж. Ако не третирахме с памуче цветовете, те си опадваха без завръз.
Имам двенки, покарали в саксия на прозореца. Сега съм в чуденка- да рискувам или да ги онождам, че са ми само по едно коренче от вид.
kuger - майстор
чет ное 12, 2020 9:35 pmТрифон П.Трифонов написа:
Имам двенки, покарали в саксия на прозореца. Сега съм в чуденка- да рискувам или да ги онождам, че са ми само по едно коренче от вид.
Нищо не рискуваш, леко с памучето по тичинките и разнасяш по другите цветове. Ще останеш учуден от завръзите.
пп: От едно коренче сме имали по 25-30 чушчици, от тия къде растат напърчени :-D
:partyman:
borchoyor - специалист
чет ное 12, 2020 9:37 pmkuger написа:
Нищо не рискуваш, леко с памучето по тичинките и разнасяш по другите цветове. Ще останеш учуден от завръзите.
пп: От едно коренче сме имали по 25-30 чушчици, от тия къде растат напърчени :-D
От завръзи не се оплаквам, има в изобилие, а и да онождам с памуче 100+ цветове с Ф на дамска цигара ми се види нефела, все пак храста е към метър широк и 0.7м висок....
preslav - майстор
чет ное 12, 2020 11:18 pmborchoyor написа:
чет ное 12, 2020 9:37 pmkuger написа:

От завръзи не се оплаквам, има в изобилие, а и да онождам с памуче 100+ цветове с Ф на дамска цигара ми се види нефела, все пак храста е към метър широк и 0.7м висок....
Бе то да бяха 100+ маНдами, нямаше да се оплакваш...
preslav - майстор
пет ное 06, 2020 8:32 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет ное 06, 2020 7:43 pmnikolov333 написа:
Туй такова ли е..

Подобно, същото инженерно решение.
Това е "долен" разпределителен вал, т.е в блока, а не в главата, а задвижването на кобиличките става с повдигачи.

Видеа като това ли, Пресли?!!! Хахаааааа!!!
viewtopic.php?t=61767#p975375

Я си намери книжлето на машинката, та белким пише за хлабините!
Най-после имам някакво развитие по въпроса с хлабините на клапаните - естествено след като писах на производителя. Производителят ме препрати към сегашния дистрибутор, в интерес на истината поне имат части на склад, но явно документация нямат или не обичат да я четат. Първо ми писаха за 0.2/0.5, после се коригираха, че май е 0.12/0.15 мм. Аз направих проба с 0.15/0.25 и машинката взе да губи мощност, на всичкото отгоре взе да рита при старт. Това е за сега, при следващия опит ще споделя.

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: