Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
пет ное 13, 2020 10:14 pmkaptagona написа:
При зададени 30 градуса на въздух и 55 на вода и на 1ва и на 5та степен напъва и утива на 59 градуса и гасне. Имам я 4та година досега не е правила така. Достига 55 градуса на 5та и си ги държи. А на първа не можеше и да ги вдигне. Явно пелетите са добри. Сега от лоад пелет ли да намалям или на всяка степен да намалям подаването на пелети.
Аз пък не знам защо държиш ти да избираш на коя мощност да работи, а не избереш автоматичен режим на работа и каминката сама да си намалява и увеличава мощността, според потреблението и зададената температура на водата?
kaptagona - специалист
съб ное 14, 2020 7:08 amLazarGanev написа:
пет ное 13, 2020 10:14 pmkaptagona написа:
При зададени 30 градуса на въздух и 55 на вода и на 1ва и на 5та степен напъва и утива на 59 градуса и гасне. Имам я 4та година досега не е правила така. Достига 55 градуса на 5та и си ги държи. А на първа не можеше и да ги вдигне. Явно пелетите са добри. Сега от лоад пелет ли да намалям или на всяка степен да намалям подаването на пелети.
Аз пък не знам защо държиш ти да избираш на коя мощност да работи, а не избереш автоматичен режим на работа и каминката сама да си намалява и увеличава мощността, според потреблението и зададената температура на водата?
На алфа плам 5та степен се води автоматична.
Извинявай, бъркам с управление Tiemme на Екоспар
bmahob - майстор
Да като зададеш най-голямата и след това намаля надолу до достигане на зададената.... Колега тия 55 не са ли ти малко, на колко пускаш помпата
kaptagona - специалист
съб ное 14, 2020 7:48 ambmahob написа:
Да като зададеш най-голямата и след това намаля надолу до достигане на зададената.... Колега тия 55 не са ли ти малко, на колко пускаш помпата
Зимата като е по студено вдигам водата на 60 градуса. А помпата тръгва на 50 градуса фабрично. Лоад пелет е от 0 до -12. Направих го на -6 и майче ще се укроти. :partyman:
Ами тя затова изключва - като тръгне помпата на 50*С, за нула време вдига 55 и няма време да реагира. Задай Т на водата минимум 60, а температурата в стаите я регулирай с термоглави. Не е добре да я караш на 55*С
kaptagona - специалист
съб ное 14, 2020 8:14 amLazarGanev написа:
Ами тя затова изключва - като тръгне помпата на 50*С, за нула време вдига 55 и няма време да реагира. Задай Т на водата минимум 60, а температурата в стаите я регулирай с термоглави. Не е добре да я караш на 55*С
С термоглави съм, но като ги намаля явно почва по малко вода да грее и още по бързо загрява.
filmatoplo - майстор
И камината ще е излишно мощна .
Как ще грее по-бързо, нали трябва да модулира, да да редува мощностите надолу? Задай и по-висока температура, за да има време за реакция.
съб ное 14, 2020 8:44 amfilmatoplo написа:
И камината ще е излишно мощна .
Нормално.
Филме, малките неща отново ще са на мода- малки телефони, малки коли, малки камини, малки...

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: