LZ написа:Опитвам се да си спомня за някое добро от тяхна страна, може и да има, но да не си спомням в момента. Вмомента това няма значение, просто ме вълнува кой колко има вина.. и Отговорностсакъзче написа:....По принцип баща ми ме учеше да съм добра с хората, и да вярвам в тях ...Добре те е учил!
Няма ненаказано добро
Това са нещата, които можеш да направиш. В общината може и да ти се смеят, но помни че е важно кой ще се смее последен. Ако тръгнеш по този път има инстанции и над твоята община, та чак до международния съд.
Но пак ти казвам, помисли си добре дали искаш трайна вражда със съседите си. Все пак живеете през една ограда. Утре ще стане нещо и няма да има кой да помогне.
Няма вина и отговорност във случая. Щом това те интересува. Точно тези неща са много добре описани в застраховането. Няма воля. Природно бедствие.
Всичко си е до добросъседски отношения. Или До лоши отношения. Или до липса на отношения. Какъвто, явно, е вашият случай. Което е по-малкото зло.
Относно конкретната ви загуба може да се говори, но струва ми се, не е тема сега.