Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
сакъзче - специалист
LZ написа:
сакъзче написа:
....По принцип баща ми ме учеше да съм добра с хората, и да вярвам в тях ...
Добре те е учил!
Няма ненаказано добро :)
Това са нещата, които можеш да направиш. В общината може и да ти се смеят, но помни че е важно кой ще се смее последен. Ако тръгнеш по този път има инстанции и над твоята община, та чак до международния съд.
Но пак ти казвам, помисли си добре дали искаш трайна вражда със съседите си. Все пак живеете през една ограда. Утре ще стане нещо и няма да има кой да помогне.
Опитвам се да си спомня за някое добро от тяхна страна, може и да има, но да не си спомням в момента. Вмомента това няма значение, просто ме вълнува кой колко има вина.. и Отговорност
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Няма вина и отговорност във случая. Щом това те интересува. Точно тези неща са много добре описани в застраховането. Няма воля. Природно бедствие.
Всичко си е до добросъседски отношения. Или До лоши отношения. Или до липса на отношения. Какъвто, явно, е вашият случай. Което е по-малкото зло.
Относно конкретната ви загуба може да се говори, но струва ми се, не е тема сега.
Master_Kenobi - V.I.P.
Абе, вина, респ. отговорност винаги може да се търси и да бъде намерена. По принцип и двете неща нямат връзка с размера на щетата, но ако щетата е по-голяма, търсенето е по-настървено и по има смисъл. Представи си тая ламарина да беше халосала и размазала човек. Сещаш се че поне няколко члена от НК щяха да изълзят във форума. Ама, при тия минимални щети...

По-скоро си прав с това:
n_a написа:
А ти като питаш, пък ние като ти кажем, пък ти като хукнеш да изпълняваш...мани, мани.
:thumbs:

За съжаление обаче имаме класически пример на малодушие и... да не продължявам, че кой знае в какво ще се превърне темата.

А и както виждам, госпожата не е имала намерение да търси мнението ни по случая и решение на въпроса. Просто е търсила утеха от нас...
Е, поплака си тук, потупахме я по рамото, получи съчувствие и... Явно й олекна и ни каза чао. Няма лошо! :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Така е най-добре, мисля :wink: .
А относно вината, имаше случаи на пострадали. Какво стана, кой бе виновен, във Варна козирката като смаза момичето??
Master_Kenobi - V.I.P.
За Варна и момичето под козирката не знам...
За София и момичетата в колата затиснати от падналата сграда на пъпа на града, по бих могъл да кажа... ама не е редно тук.

Бог да ги прости!
сакъзче - специалист
Master_Kenobi написа:
По-скоро си прав с това:
n_a написа:
А ти като питаш, пък ние като ти кажем, пък ти като хукнеш да изпълняваш...мани, мани.
:thumbs:

За съжаление обаче имаме класически пример на малодушие и... да не продължявам, че кой знае в какво ще се превърне темата.

А и както виждам, госпожата не е имала намерение да търси мнението ни по случая и решение на въпроса. Просто е търсила утеха от нас...
Е, поплака си тук, потупахме я по рамото, получи съчувствие и... Явно й олекна и ни каза чао. Няма лошо! :)
В никакъв случай!!! не съм ви казала ЧАО или съм търсила съжаление от всички вас, не бих си го позволила, защото уважавам всички тук. Може би вложих малко емоция , тъй като ви приемам за много свестни и добри хора, които си помагат с каквото и както могат, без лицемерие и премълчаване.
Точно търсих ВАШЕТО мнение, защото знам че то ще е компетентно и погледнато от вашия опит в живота. Просто исках да знам вашето мнение. Благодаря Ви!
tokuro40 - специалист
отиваш в общината и подаваш жалба , няма от какво да се срамуваш , пък това че сте преселници хич да не ти пука :wink: :wink:
malkstor - специалист
Преселници или не - като не може да се разберете подай жалба. С някои хора просто няма оправия. Хубаво каза някой вече - ами ако някой беше вън в това време?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Обнадеждавате я с фантазиите си. Жалба сега няма какво да подава.
Станало нещо на дата втори декември, на трети се вика вещо лице, описват се щетите....
Има си ред.
Ако има застраховка, съобщава се на застрахователя и той си урежда огледа и оценката.
Това да се оплаква някой си някому от някого си просто ей-така без доказателства какво е било какво е станало и как е станало е най-малкото несериозно.
Съседските отношения се правят от двете страни. Не се ходи при молядругарката. Там няма добри и лоши. Ще се сдържа нататък с приказките, че вече напират нецензурни.
Master_Kenobi - V.I.P.
Не бе, n_a, да се жалва срещу бараката дето е залепена на ограда. Не за случката с тенекето.

Тема "Проблем със СЪСЕД? Кой носи отговорност?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: