Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
пет ное 13, 2020 5:05 pmpreslav написа:
Най-после имам някакво развитие по въпроса с хлабините на клапаните - естествено след като писах на производителя. Производителят ме препрати към сегашния дистрибутор, в интерес на истината поне имат части на склад, но явно документация нямат или не обичат да я четат. Първо ми писаха за 0.2/0.5, после се коригираха, че май е 0.12/0.15 мм. Аз направих проба с 0.15/0.25 и машинката взе да губи мощност, на всичкото отгоре взе да рита при старт. Това е за сега, при следващия опит ще споделя.
Пресли, бъркаш тотално регулировката.
Колкото и да са "грешни" хлабините, от това машинката няма да рита като Иж с предварение за писта, хахааа.
Остави машинката, че ще я предобриш! Просто не регулираш хлабините от правилната изходна позиция, предполагам, според това което споделяш.
Или чети по темата, или иди на мастор!

Загуба на мощност, в случая, е в следствие от огромни хлабини. Клапаните не затварят при работен такт. Е как няма да рита?!
Регулира се при ГМТ, но те са 2 коренно различни положения на клапаните при всеки оборот за 4 тактов мотор.
preslav - майстор
Днес сколасах да изора градината - копачката "пее". С регулировката на клапаните 0.1/0.15 всичко си дойде на мястото, пали на половин канап, не хълца, не кашла и не пърда.
kr1100 - майстор
съб ное 14, 2020 6:51 pmpreslav написа:
Днес сколасах да изора градината - копачката "пее".
С плуг ??
preslav - майстор
нед ное 15, 2020 10:14 amkr1100 написа:
С плуг ??
Е стига де, какъв плуг за 600 квадрата - мтокултиваторЧЕ, десетина санта дълбочина.
Днес сколасах да изора градината - копачката "пее". С регулировката на клапаните 0.1/0.15 всичко си дойде на мястото, пали на половин канап, не хълца, не кашла и не пърда.
И това само с корекция от 0.15/0.25?!!!
Спря да рита и мощта се върна?!!!
Късам си дипломата, ако не си променил подхода.
Най-после имам някакво развитие по въпроса с хлабините на клапаните - естествено след като писах на производителя. Производителят ме препрати към сегашния дистрибутор, в интерес на истината поне имат части на склад, но явно документация нямат или не обичат да я четат. Първо ми писаха за 0.2/0.5, после се коригираха, че май е 0.12/0.15 мм. Аз направих проба с 0.15/0.25 и машинката взе да губи мощност, на всичкото отгоре взе да рита при старт. Това е за сега, при следващия опит ще споделя.
Корекция от 5 стотни до 1 десета, може единствено да доведе до малко по рано прегаряне на клапани ако е в -, а ако е в + даже няма да чуеш засилено тракане.
Оня ден си ги метнал от ГМТ, но в края но "изпускане" и начало на "всмукване". Това води до огромни хлабини, в началото на работен такт и симптомите, които описа.
kr1100 - майстор
нед ное 15, 2020 1:50 pmpreslav написа:
нед ное 15, 2020 10:14 amkr1100 написа:
С плуг ??
Е стига де, какъв плуг за 600 квадрата - мтокултиваторЧЕ, десетина санта дълбочина.
Значи не си орал , а си драскал / фрезовал/
И на 600кв.м става с плуг, но на дълги тегели. За къси по5-10 е загубено време
preslav - майстор
нед ное 15, 2020 6:10 pmТрифон П.Трифонов написа:
Корекция от 5 стотни до 1 десета, може единствено да доведе до малко по рано прегаряне на клапани ако е в -, а ако е в + даже няма да чуеш засилено тракане.
Оня ден си ги метнал от ГМТ, но в края но "изпускане" и начало на "всмукване". Това води до огромни хлабини, в началото на работен такт и симптомите, които описа.
Повишената хлабина в изпускателния клапан води до неправилното сработване на декомпресора, а от там и желанието на машинката да ми скъса ръката (това нареках ритане, може и неправилно да съм се изразил). Иначе намирането на ГМТ съм го правил по един и същи начин, проследявайки неколкократно последователността на отваряне на клапаните. Не знаех как точно дейстава декомпресора, но и това се видя (първо на клиповете), непосредствено преди ГМТ в такта сгъстяване, изпускателният клапан се отваря за момент - очевидно при голяма хлабина не се отваря достатъчно и моторът се опитва да се върне обратно. Регулировката на клапаните се прави малко след ГМТ в работния ход на буталото. Казвам това за другите, които ще се опитат сами да регулират клапаните си - знаещите си го знаят и без мен.
preslav - майстор
нед ное 15, 2020 9:08 pmkr1100 написа:
Значи не си орал , а си драскал / фрезовал/
И на 600кв.м става с плуг, но на дълги тегели. За къси по5-10 е загубено време
Именно 11-12 фитари, с по 3-4 реда по 8-10 м. - магарето няма къде да се завърти, камо ли плуга.
нед ное 15, 2020 10:03 pmpreslav написа:
нед ное 15, 2020 6:10 pmТрифон П.Трифонов написа:
Повишената хлабина в изпускателния клапан води до неправилното сработване на декомпресора, а от там и желанието на машинката да ми скъса ръката (това нареках ритане, може и неправилно да съм се изразил). Иначе намирането на ГМТ съм го правил по един и същи начин, проследявайки неколкократно последователността на отваряне на клапаните. Не знаех как точно дейстава декомпресора, но и това се видя (първо на клиповете), непосредствено преди ГМТ в такта сгъстяване, изпускателният клапан се отваря за момент - очевидно при голяма хлабина не се отваря достатъчно и моторът се опитва да се върне обратно. Регулировката на клапаните се прави малко след ГМТ в работния ход на буталото. Казвам това за другите, които ще се опитат сами да регулират клапаните си - знаещите си го знаят и без мен.
https://dvigateli-dvg.weebly.com/upload ... 5_orig.gif

Интересен, е трети такт- Работа.
Там задължително клапаните са затворени. Голямата хлабина няма никакво отношение към "ритане". Ритане може да се получи от неправилна центровка, която не е пипана или размествана, в случая. Остава ранно сработване или забравяне на декомпресора.
И на мен ми се случва да не натисна понякога.

0.1/0.15 е малко за въздухар, с тия меки седла, ама ти си знаеш.
Andri01 - майстор
Хубу де. Изорахте,изкопахте ,обърнахте с хастара на горе и камъните. А сега кажете с какво се тори всичко това - дръвчета,лози... :?

Тема "Привет начинаещи градинари" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: