Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bibobore - специалист
пон ное 16, 2020 4:40 pmkala_ad написа:
Колеги, вие ползвате ли тази настройка за автоматичното продухване? И ако да какви стойности сте за дали?
Аз съм го изключил, ако става въпрос за това дето се включваше на 120 минути.
morfei1 - специалист
пет ное 13, 2020 6:16 amslaviyakov написа:
Ще пробвам на 65 градуса но нямали да вдигна разхода така?
Не. На камината и е все тая дали ще поддръжа температурата между 50-60C или 60-70C и т.н.т. Дори може да вземе да ти харчи още по-малко. Ако харчише повече вервай ми нямаше да карам на 80C, а щях да си лепна антикондензен и да карам на 40C.
пон ное 16, 2020 5:42 pmmorfei1 написа:
пет ное 13, 2020 6:16 amslaviyakov написа:
Ще пробвам на 65 градуса но нямали да вдигна разхода така?
Не. На камината и е все тая дали ще поддръжа температурата между 50-60C или 60-70C и т.н.т. Дори може да вземе да ти харчи още по-малко. Ако харчише повече вервай ми нямаше да карам на 80C, а щях да си лепна антикондензен и да карам на 40C.
??? Кое на 40???
??? Как на 40???
От кога на 80? Защо на 80?

Слави, просто опитай!
Погледни сега колко е стойността Т газове, вдигни на 80 и пак погледни!

В тоя свят истината винаги е някъде по средата, само модата се мени през няколко години.
morfei1 - специалист
пон ное 16, 2020 7:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
??? Кое на 40???
??? Как на 40???
От кога на 80? Защо на 80?
1. Водата
2. Студено (хладно) и влажно
3. От този сезон, защо миналия не съм доволен от 60-65C.
Mcl - специалист
Моята я държа на 75 градуса. Помпата съм направил да се включва на 67 градуса, хистерезиса и на 3 градуса. Незнам дали е правилно но за сега ме устройва.
пон ное 16, 2020 7:12 pmmorfei1 написа:
С антикондензен и на 40 вода, нищо няма да се получи. Поне така се разбира от предното ти мнение, което може да подведе някого.
С тези 80 сега експериментираш, което означава, че все още не знаеш от кой вариант си доволен.
Просто трябва да има баланс, в ансамбъла, както обича да казва Филматори.
Крайностите водят до по изразени минуси.
Последното потвърдиха няколко млади "колеги", последните дни.
filmatoplo - майстор
Време е Грейко да заключи настройка температура вода - под 65 да не слиза.Щото мърдам от камината и клиента -прас на 58 гр.
majo79 - напреднал
пон ное 16, 2020 7:28 pmfilmatoplo написа:
Време е Грейко да заключи настройка температура вода - под 65 да не слиза.Щото мърдам от камината и клиента -прас на 58 гр.
При мен е заключена на 55 градуса , и няма как да се слезе под нея , а и не искам , така ми е добре !
brassSob - специалист
Със новия алгоритъм това според мен има възможност да се случи. Със стария не мисля.
Mcl - специалист
А какво ще спечелиш ако е по ниска температурата на включване на помпата, и какво ще загубиш ако е по висока?

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: