Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Lutchezar - майстор
viewtopic.php?t=33221
Това същия модел ли е?
joropl - помощник
ср ное 18, 2020 7:13 pmabcdefghijklmnopqrstuvwxz написа:
При включено копче, свети ли фазомера на син долу на копчето, а на син горе на копчето не свети?
Нали?
Да, точно така.
joropl - помощник
ср ное 18, 2020 7:17 pmLutchezar написа:
viewtopic.php?t=33221
Това същия модел ли е?
Да, мисля , че е същият модел.
joropl - помощник
Прикачен файл:
IMG_20201118_195724.jpg
Прикачен файл:
IMG_20201118_195628.jpg
Прикачен файл:
IMG_20201117_170810.jpg
Тук се вижда, фазата от ел. захранването влиза в В1, което е нула, там свети фазомера на входа, което ми се струва , че не трябва да е така... после се кръстосват сякаш

Прикачен файл

IMG_20201118_195749.jpg
iliya_i - майстор
Мери между двата кафяви на ключа. Ако при включен ключ на единия има фаза, а на другия няма, сменяй ключа.
И след като оправиш този проблем обръщах кабелите на входа. Фазата да е по кафявите, нулата по сините. Защото сега работния терморегулатор ти е на нулата. И накрая не забравяй мост от нулата към гайката с жълто-зелен проводник.
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Кафевите на ключа са добре, сините не са.
Все едно ключа е за смяна.
И после каквото каза Илия, разменяш белите и нулата на корпус.
От единият бял който не свети фазомера пускаш кабел към корпуса- жълто зеления.
Последно на всички кафеви трябва да свети фазомера!
На всички сини и корпус не трябва да свети!
kozl - майстор
Ако има бойлерно табло с ключ за за включване и изключване на бойлера аз бих изключил бутона в бойлера само с разместване на кабелите по тази снимка

Изображение

Отстранява се синия проводник от бутона до нагревателя. Другия син се откача от бутона и се закача към нагревателя, там където е махнат другия син проводник.
Кафевия проводник от защитата до бутона също се отстранява и другия кафяв към бутона се откача и се закача на защитата, там където е бил отстранения кафяв проводник.

Белият мостов кабел се разкача от защитата и се проверява с "фазомера" кое жило е фазата. Аз обичайно бележа фазата и за това се усъмних в размяна на местата, защото на снимката се вижда, че белязаното е свързано към сините проводници.
Та след като се определи фазата при белия кабел, фазата се свързва с частта към кафевите проводници, нулата към частта на сините.
За зануляването ще ти трябва 2,5 мм2 допълнителен проводник и свързване от болта на фланеца дето и ЖЗ проводник до клемата на защитата където се захващат заедно нула и защитен проводник къмрчастта на сините проводници.

Изображение

Тва за свързването на 2-та проводника нулата от белия кабел и зануляването с допълнителния проводник не е сигурния начин, но пък е лесно за изпълнение. :roll:
joropl - помощник
чет ное 19, 2020 7:25 amkozl написа:

Тва за свързването на 2-та проводника нулата от белия кабел и зануляването с допълнителния проводник не е сигурния начин, но пък е лесно за изпълнение. :roll:
А какъв е сигурният начин за зануляване?
kozl - майстор
пет ное 20, 2020 10:23 pmjoropl написа:
чет ное 19, 2020 7:25 amkozl написа:

А какъв е сигурният начин за зануляване?
Примерно да свържеш от белия кабел нулата на болта при ЖЗ проводници с примка и от там да добавиш проводник до защитата от страната на сините проводници по снимката.

Тема "Бойлер Теси не загрява..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: