Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
шоп - майстор
вт ное 17, 2020 1:15 pmradius написа:
Бойлера ми е без пари, вече го свързах водно със системата, защо пък да няма бекъп.
Ползвай си го на 3,3 или 4.4кВ
Това е приятелси съвет от мен. Ако искаш да стане беля го пускай и на пълна мощност.

За пълен бекъп си вземи един газов котел на пропан бутан + малко инверторно генераторче
Тогава ще спиш спокойно и при -20 навън и липса на ток.
Аз лично така диверсифицирах отоплението. Имам 5 винаги пълни големи бутилки с LPG

+ котел с универсална горелка на въглища
+ котел чугунен руски на естествена циркулация
Дърва и въглища има за 6 месеца. Така нареченият дълбок резерв.
Ако падне обаче ядрена бомба мръзна. Но само тогава!:-)
tzetz009 - специалист
вт ное 17, 2020 11:33 amradius написа:
Разбира се, че никъде не пише, само просветените го знаем :wink: .......
:? Ще може ли и аз да се регистрирам и да се включа във Вашия "орден" на посветените ! Само за малко ! Само за една минута . Идвам в "ордена"(сектата) и само пускам два'е'се' лева в прозрачната каса за самопожертвования и си излизам . Толкова от мен . :? Просто щото не съм привърженик на идеята за проточен бойлер на щепсАл !

:drinkers: ( Казал съм и го спазвам ! Преди да пиша броих до "100" .)
radius - майстор
Е що, както се разбра има щепсЪли с доста по-големи възможности от необходимото ми или викаш просто принципи ?!
Мое да пусна 3 железни търби по 1 цол за L, N и PE. Така ще е доста сигурно, а и връзката наистина ще е твърда :-D
Иначе темата добре върви, точно както си я представях дискусионно-конфронтационна.
radius - майстор
Днес пробвах. За пълна мощност не става с тия компоненти. Дори да приемем, че грее приемливо в момента, след време като се поокислят и разхлабят връзките ще е по-зле.
Тавана е 4кВ (към 18А), което си е бойлера на по-мощния нагревател. Той ми е достатъчен, но така и така ще го правя, искам да може и на макс.
Слабото място от всички връзки е контакта между щифтовете на щепсела и контакта. Доста стегнато влиза щепсела, но явно не е достаъчно. При 4 кВ има затопляне около 40С на тази връзка.
Пробвах към 15 минути на макс (към 34А). Кабела се затопля до около 35С, лустерклемата на бойлера е студена, както и 32А предпазител, връзките на контакта с 4кв.мм мостовак са студени. Но щифтовете на щепсела са над 50гр, което не ми харесва. Иначе самите щифтове добре поеха 4кв.мм многожилен кабел .
Контакта за дин шина не заема 2 позиции, а 2.5 позиции, някой да не се изненада като мен.
Ще купя евро/индустриален контакт 64А или 5-пинов 32А ( да свържа по 2 щифта на фаза и нула).
шоп - майстор
съб ное 21, 2020 3:21 pmradius написа:
Днес пробвах. За пълна мощност не става с тия компоненти.
Абе ти докато не се запалиш и Трифон или неговите колеги не те посетят няма да мирясаш:-(
hidrazin - майстор
съб ное 21, 2020 3:21 pmradius написа:
Ще купя евро/индустриален контакт 64А или 5-пинов 32А ( да свържа по 2 щифта на фаза и нула).
Добре бре, що трябва да е точно контакт???
Какво ти пречи ей такива? Кабела е свързва за минути...

Изображение

:partyman:
P.S.
съб ное 21, 2020 5:22 pmшоп написа:
Абе ти докато не се запалиш и Трифон или неговите колеги не те посетят няма да мирясаш:-(
:-D :-D :-D
radius - майстор
Шопе, не приемам да ми се смееш за тоци. Еладжии може.
Хидра, трябва да е wife friendly, иначе нищо не ми пречи да си го свържа за бАшона директно ама...
hidrazin - майстор
Аха, имах някакви подозрения че и wife-то е замесено ама все пак реших да попитам...
Имай едно на ум че ония евро конаЦи също не са много wife ориентирани.
Искат си доста по-голямо усилие от нормалните.
:partyman:
radius - майстор
Да пиша все пак какво направих. Сложих петполюсен евроконтакт 32А, като фазата и нулата ползват по 2 щифта. Стана идеалка, няма загряване на макс мощност, жената може да му надделее и да го включи.

Тема "Теоретичен въпрос за практически последствия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: