Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ky-kyy - майстор
Хидра, то вярно че тука стана хумор, сатира и забава, ама ти съвсем взе да се еб@ваш :supz:
tzetz009 - специалист
:? Е-еми-и , време ти е да разглобиш поне един контактор и да видиш какво има вътре . Ако не ти се рискува - обади се на доверен голям приятел да ти го разглоби на съставни части и след като го разгледаш да го сглоби ! За всяко перо има предвидена отделна пружина . Самите пера няма как да се съединят статично с котвата щото стават едни кофти неща . А самата пружина на котвата си е съвсем отделно нещо .

:partyman: :partyman: :partyman:
Andri01 - майстор
Пружините са върху перата и при залепване на едно от тях,котвата се вдига и другите се изключват. Но тази игра с последователно свързаните контакти е излишна.
tzetz009 - специалист
пон ное 23, 2020 6:58 pmhidrazin написа:
пон ное 23, 2020 6:15 pmtzetz009 написа:
В по-мощните контактори се ползват сплави (включително и с керамичен прах) , с които това не може да стане .
Колко по-мощни? Този е за .....
:partyman:
:) Много хубави снимки . Нищо , че няма бойлер на тях и партидата е друга .

:partyman: :partyman: :partyman:
Andri01 - майстор
Е,ако работи на 3-фазено напрежение,залепне единия контакт и управлява АД-става кофти! Остава му сааде една токова защита :)
MamaMy - майстор
Не виждам при едно яко късо каква е разликата дали ще залепне контактор или термостат? При положение, че термостата е за нисък ток нямаш много избор освен контактор. Друг вариант е електронно реле с триак превключващ при преминаване през нула (zero crossing triac)

Изображение

В този случай може термостата да е електронен контролер с допълнителни благинки.
Последна промяна от MamaMy на пон ное 23, 2020 8:31 pm, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
пон ное 23, 2020 7:02 pmky-kyy написа:
Хидра, то вярно че тука стана хумор, сатира и забава, ама ти съвсем взе да се еб@ваш
Е ами как да не се е...ам? За някакви си 3 киловата (че няма и толкова) - цяла дисертация и три страници.
Ми сложете му и сървър дето да управлява няколко SSR релета и поне 20-тина датчика - за температура, налягане...
Сървърът задължително да се резервира с друг, отдалечен сървър който да поема работата при отказ на първия.
Отдалечен за да оцелее ако се запали или взриви сградата където е първия сървър.
И да не забравя - денонощно дежурен оператор!!! :-D
пон ное 23, 2020 7:28 pmtzetz009 написа:
Много хубави снимки . Нищо , че няма бойлер на тях и партидата е друга .
И други хубави имам... Вярно, няма бойлер на тях. :-D Но пък ми залепва за втори път.
:partyman:
MamaMy - майстор
И аз имам един як контактор на работа който ми залепва редовно. Онзи ден го правих и смятам, че проблема е точно в DС-то. Постоянното напрежение поражда много по-голямо искрене в контактите при разкъсване на дъгата. За втори път сменям единия контакт заедно с цялата искро-гасителна група. Отвътре бакелита беше метализирал от изпарения метал. Следващия път сменям целия контактор.
Последна промяна от MamaMy на вт ное 24, 2020 7:31 pm, променено общо 1 път.
ky-kyy - майстор
пон ное 23, 2020 8:31 pmhidrazin написа:

Е ами как да не се е...ам? За някакви си 3 киловата (че няма и толкова) - цяла дисертация и три страници.
Ти пък...че много ли са три страници, за такъв колосален проблем....
За едно копче, десет дена дебати бяха, а това е цял контактор!!!
iliya_i - майстор
Абе наш'те бойлери (българските) са масово 3 kW. Толкова ли няма подходящ читав термостат на 3 kW, за да се подмени това природно (и електротехническо) недоразумение 2 kW термостат за 3 kW бойлер?
*бах мама му термостат и чудо!

Тема "Свързване на контактор и бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: