Най - вълнуващия въпрос зимно време.
вт ное 03, 2020 3:33 pmDarK_JeDi написа:
Супер! Адекватна профилактика спестява 100, 200,....някакви пари.
Относно смазката, в редуктор бих сложил малко грес, която ми се вижда по добра. Втулките на моторчето с WD.
Svezar - специалист
На капака на редуктора си има лепенки със задраскана масльонка,демек НИКАКВО МАЗАНЕ на тази част,представям си с този пепеляк навсякъде ако има грес какъв туткал ще стане !
filmatoplo - майстор
:) Феролито е яка машина ,виж тук се мъчат да го счупят и не могат :lol: .Мотора даже се и проветрява. Е бяха я развалили ,ама им я подкарах наново с Натурела. :wink:

Прикачен файл

118647237_417955689175951_1943746295975430903_n.jpg
118647237_417955689175951_1943746295975430903_n.jpg (48.17 KиБ) Видяна 1548 пъти
filmatoplo - майстор
:) Преди да затворят всичко при мен ще дойде една горелка Фероли -снимки когато я запалим на Атмоса. :wink:
brassSob - специалист
пон ное 23, 2020 8:38 pmfilmatoplo написа:
:) Преди да затворят всичко при мен ще дойде една горелка Фероли -снимки когато я запалим на Атмоса. :wink:
Масова горелка. Миналата седмица пласирах 10- ина.
filmatoplo - майстор
:wink: За Грейко не са ли чували.В моя случай само тубусна горелка ми върши работа затова избирам Фероли .
brassSob - специалист
Грейкото разбира се, че върви повече. Тази година камини Грейко над 50, горелки....много.
Ivkonii1 - помощник
ср дек 28, 2016 10:34 pmfilmatoplo написа:
Настройки на горелката не означава че ще гори малко .,ако няма стаен термостат горелката ще работи дори на степен 1 на мощност 13 киловата около 2,5-3 кг на час .До тук кое не е наред .Със това стаен термостат искам да кажа че в денонощието ще спира и така няма да гори 24 часа излишно .Поне за Фероли настройките са да може да пали ,да гори стабилно ,да модулира - разхода зависи от много други неща . Здравейте аз съм със горелка фероли р7 и ми гори по 3 чувала пелети за 24 часа нормално ли е със стаен термостат съм
Ivkonii1 - помощник
Здравейте монтирах си горелка фероли Р7 на Котел виадрус u22 сложих също и стаен термостат салус но разхода за денонощие ми се вижда множко 3чувала все още не е толкова студено със фабрични настройки е горелката някой ако може да сподели някъкви настройки да я пипна поне до 2чувала ако мога да я сваля пелетите са брезнишки белен чам :prayer:
veselint - специалист
Ивкони,я кажи Виадруса колко киловата е,има ли някакви доработки по него,горелката на кутия ли е монтирана или на вратата.Кажи колко квадрата топлиш и има ли изолация.Може големия разход ,да е заради котела,а може и да е нормален,ако топлиш голяма квадратура.Аз все още не съм стигнал два чувала за денонощие,но отоплявам около сто квадрата.И аз съм с Виадрус,но е тунингован и е на кутия.Ако дадеш повече информация,ще могат повече хора да ти помогнат,а и в Искрец тези дни си е доста хладничко.

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: