Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
malkstor - специалист
Именно. А и къде с тези застраховки - кой си прави застраховка на барбекю в двора? :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Еми да се жалва. После те ще и залеят с нафта овошките. Тя пък ще им подстриже кучето, те ще и обесят котката, колата, децата
В тези неща, на всеки следващ ход мотиката е по-голяма.
Има си начини.
Абе маамустара защо аз с всчките си комшии и нови и стари и на квартира и тн съм все на ниво общо барббекю два пъти годишно!
До образование ще да е!
сакъзче - специалист
n_a написа:
Еми да се жалва. После те ще и залеят с нафта овошките. Тя пък ще им подстриже кучето, те ще и обесят котката, колата, децата
В тези неща, на всеки следващ ход мотиката е по-голяма.
Има си начини.
Абе маамустара защо аз с всчките си комшии и нови и стари и на квартира и тн съм все на ниво общо барббекю два пъти годишно!
До образование ще да е!
Да , и майка ми го каза същото....
Цял ден мисля , и пак да мисля все тая, ще пия една студена вода и ще гледам напред. На пролет ще направя ново барбекю, и ще ви поканя , защото го заслужавате, а и да не падне отново..... :wink: .
Всички сте прави - опира се до морал и съзнание.А аз си мислех че има закон за междусъседските отношения, колко съм била наивна...... Блаодаря ВИ че сте толкова добри за да ми обръщате внимание, като знам колко по важни неща има..... от моето модулно барбекю, БЛАГОДАРЯ ВИ адриана
emil_v r - майстор
[quote="сакъзче"][quote="n_a"]Еми да се жалва. После те ще и залеят с нафта овошките. ще гледам напред. На пролет ще направя ново барбекю, и ще ви поканя , защото го заслужавате, а и да не падне отново..... :wink: .

:x а защо не каза още в началото :evil: че ще каниш на барбекю ,
щях да ти отговоря и аз и отдавна да е решен проблема .
сакъзче - специалист
emil_v r написа:
сакъзче написа:
n_a написа:
Еми да се жалва. После те ще и залеят с нафта овошките. ще гледам напред. На пролет ще направя ново барбекю, и ще ви поканя , защото го заслужавате, а и да не падне отново..... :wink: .

:x а защо не каза още в началото :evil: че ще каниш на барбекю ,
щях да ти отговоря и аз и отдавна да е решен проблема .
ЧОВЕК, ТИ В ТОВА ЛИ ВИЖДАШ ОТГОВОРА НА ЦЕЛИЯ ПРОБЛЕМ??? МАСАТА ЛИ ГЛЕДАШ ИЛИ ПРОБЛЕМА МИ?
LZ - специалист
сакъзче написа:
...
ЧОВЕК, ТИ В ТОВА ЛИ ВИЖДАШ ОТГОВОРА НА ЦЕЛИЯ ПРОБЛЕМ??? МАСАТА ЛИ ГЛЕДАШ ИЛИ ПРОБЛЕМА МИ?
Споко, той гледа комплексно на нещата :)
А и новото барбекю ще е по-хубаво от старото :cool:
mladkal - майстор
Отоговорността си я носи всеки за себе си. Т`ва е законова основа - всеки си отговораря за постъпките си!
Моят съвет е да не се разправяш с недобросъветният си комшия с лошо. Като начало му намекни, че НЕ Е ЕТИЧНО да се подиграва с две жени. Жегни го на чувства, че е мъж щото се бори с две жени. После му покажи щетите. Сетни го покани да си похапнете...
Ако това не помогне вдигни скандал -здрав. Доста неща се оправят след здрав скандал, а след това ставате дори приятели. По между другото можеш да драснеш една жалба при кварталния. Когато чичака с униформа го навести и привика ще му падне гарда на тоя простак с летящия покрив...
Инак не очаквай някой да бръкне и да ти възстанови щетите!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Na chuzd comp, sym, bez namek za kirilica. Pak prostete.
Ta. Horata sa mylchali. Koeto e znak. Chuvstvat se pone leko vinovni. Tuk ima po-psiholozi ot men, no az da si kaza. V takava situaciq se raboti v posoka "nqma vina", a molba za pomosht. Sirech Krehkata zena iska akyl ot komshiqta myz kato kak da si opravi syborenoto, namek vizualen za sofra i neshta mazno se plyzvat v posoka pomosht.
Pooh - майстор
Вина има комшията - пряко е отговорен за нанесени щети /опасна конструкция ... най-вероятно незаконна/ НО - това се прави докато всичко е още прясно. Конастативен протокол от длъжностно лице /кварталния милиционер/, завеждане на жалба в Полицията и от тук нататък - ходене по мъките /делата се точат сума време и разходите се омножават непрекъснато/. В случая, никой не може да докаже кой и как е съборил барбекюто - тук остава само моралната страна на въпроса. Остава варианта със "Зов за помощ" и удари по "съвеста" на комшията. Ако е Човек - най-малкото ще удари едно рамо за изграждане на събореното, ако е Селяндур /да не се бърка със селянин/ - ще си прави оглушки и ще обяснява на съседите какви "нагли и проклети" хора сте.

Личният ми съвет е - ако се окаже Селяндур, няма какво да го жалите - жалби по всички възможни инстанции за незаконни конструкции, опасни такива и да му се счерни живота от проверки и актове. Държавата не защитава интересите на Гражданите, но когато опре до съставяне на актове е много експедитивна :wink:

П.П. Приготви се за крайно обтягане на междусъседските отношения, ако се стигне до последният вариант - Селяндурите са много изобретателни и ужасно злопаметни създания.
сакъзче - специалист
n_a написа:
Na chuzd comp, sym, bez namek za kirilica. Pak prostete.
Ta. Horata sa mylchali. Koeto e znak. Chuvstvat se pone leko vinovni. Tuk ima po-psiholozi ot men, no az da si kaza. V takava situaciq se raboti v posoka "nqma vina", a molba za pomosht. Sirech Krehkata zena iska akyl ot komshiqta myz kato kak da si opravi syborenoto, namek vizualen za sofra i neshta mazno se plyzvat v posoka pomosht.
Мълчаха защото са виновни, и може би от алчност да не би да има кажа за пари, незнам , а не че имат някакви чуства на вина... дори ми е смешно като го казвам, те ме гледаха като им говорих сякаш им искам тяхното, а не че моето е заминало, това няма значение, това е знака, това е нелепо... Искам да ти кажа лично , че аз съм много борбена и горделива жена и от никого не моля или наи-малкото прося помощ, както искаш така го разбирай.
Знаете ли , вчера влязох в http://www.save-darina.org/ <повечето от вас го имат под аватарите си> и да ви кажа направо ме досрамя с какво ви занимавам.

Тема "Проблем със СЪСЕД? Кой носи отговорност?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: