Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
съб ное 28, 2020 10:10 amВаскоРударци написа:
Бихте ли ми казали на колко градуса да задам темп.на водата при въздух 35 градуса.За икономично горене.С термо глави съм.Разхода е 2 чувала на денонощие сега 28.11.2020 с дограма и изолация.Задал съм работни параметри от Комо15 за Комо 21.Намалено е също лоад пелет -6 и димен винтелатор -3.Работи до 4 мощност.Разхода бе нисък преди какво става незнам???.Побърках се с тая камина.А и друго оказва ли за разхода дали е отворена или затворена системата.При мен е отворена!!!??? :rolleyes:
.
Тия чувала за колко часа реално горене са? Щото в началото и аз си мислеч че ще гори 24ч. с един чувал, но това означава 600-700гр/ч което според мене с камина с водна риза е трудно постижимо, пример Бижуто до колкото следя, 16ката и дават разходо коло 1,5кг час средно, такъв разход съм постигал и с моето коммо21 :) Така че ако гориш 30кг за 24 часа това са 1,25кг/ч страхотен разход
remarek - специалист
съб ное 28, 2020 2:00 pmbmahob написа:
съб ное 28, 2020 1:05 pmremarek написа:
съб ное 28, 2020 9:14 amТрифон П.Трифонов написа:

Това, което е изпаднало от комина, не е от сега. Това не е от пелети, а се случва подобно патилата на колега от съседна тема. На този комин е работила печка на дърва.
Ако вдига много пепел, дори и в димохода, по скоро трябва да се намали вентилаторът.
Действително имаше печка на дърва, но когато взехме камината на пелети през лятото, първата ни работа беше да изчистим комина, за да започнем на чисто дето се вика. Може и коминочистача да не я е изчистил добре тогава. Пуснахме я някъде преди месец, месец и половина. Тази сутрин я запалихме и няма да пуши, но дали е редно да я спираме през деня? Сега стана топло, в стаите без печка е 25 градуса. Водата ще изстине леко, комина също. После пак загряване вода, бойлер, комин. Не знам колко е нормалното количество на пепел в ревизиите. Вижда ми се много. Даже пепелта на най-долната беше навлязла към вентилатора.
Тая пепел за колко чувала е?
Тази от комина е за около 30-40 чувала, тази от първата ревизия е за около 2 дена, а другата за около седмица
bmahob - майстор
Много зависи от пелетите добри пелети с малко пепел би трябвало 7чувала да прекараш за да напълни горната ревизия/пеплник а долната горе долу на половина, не разтърсвай пружините и лопатаката когато камината гори!!! С какви пелети си колко пепл им давата процентно, попрочети за оптимална настройка вентилатор спрямо доза, но тук нещата са индивидуални
bmahob - майстор
От що нямаше ко да правя се наех да направа планки да стесня кошницата, че на първа и втора много се разпиляват и не правят добър пламък, въпросе е как да сметна с колко да ги намаля :?
нед ное 29, 2020 12:52 pmbmahob написа:
От що нямаше ко да правя се наех да направа планки да стесня кошницата, че на първа и втора много се разпиляват и не правят добър пламък, въпросе е как да сметна с колко да ги намаля :?
Е ко има да смяташ?
Щом не ти идва, нали четеш в Сектата?!
Копирай размерите на малкото Бижу и целува ръка, иначе.... Хихиии!
нед ное 29, 2020 4:36 pmbmahob написа:
Ето
Супер!!! Направил си я истинска 15ка.
Сложи и отпред!
Пиши как се държи! Внимавай с конденза! Писах ти да махаш турболаторите, сега може да се наложи да запушваш тръби. Следи газовете да не падат, че може и да ти се бърка електрониката!
Нагласиш ли я веднъж, ще си много по доволен.
bmahob - майстор
нед ное 29, 2020 4:41 pmТрифон П.Трифонов написа:
нед ное 29, 2020 4:36 pmbmahob написа:
Ето
Супер!!! Направил си я истинска 15ка.
Сложи и отпред!
Пиши как се държи! Внимавай с конденза! Писах ти да махаш турболаторите, сега може да се наложи да запушваш тръби. Следи газовете да не падат, че може и да ти се бърка електрониката!
Нагласиш ли я веднъж, ще си много по доволен.
Тия са пробни, отпред си има заводско но не съм го преценил и ще трябва да им резна ъглите в хоризонталните части отпред, ще следя Т на изгорелите и ще пиша, турболатори насред сезона трудно, тръбите също ще наблюдавам ефекта, инак от вчера увеличих дозата и цикъла пропорционално без да пипам киловатите, пак с цел да не намаля и увеличава пламъка толкова рязко

Прикачен файл

16066649523895226323407583973114.jpg
bmahob - майстор
Паднаха малко изгорелите, но това е от ограничаването на обдухването, макар и да направих отвори на планките, вдигнах го осега си е ок от 95гр на първа до 150на 5та

Прикачен файл

IMG-4cbcc550e2eb6fe456921c952c4ea7d3-V.jpg

Прикачен файл

IMG-db09b2979fe047ee9c5159722970890f-V.jpg

Прикачен файл

IMG-b8422b68acf0551aefba892077990607-V.jpg
Здравейте колеги имам камина rittium thermo 20 проблема ми е че стъклото почва да се зацапва още на първия час след като я запаля и след 5 6 часа работа не се вижда пламъка ще съм ви много благодарен ако някой знае каква е причината

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: