• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
нед ное 29, 2020 6:53 pmшоп написа:
нед ное 29, 2020 5:28 pmbobodebeliq написа:
И има ли значение от къде влиза изобщо?
Няма значение.
Системата е кръгова.
Обаче не споменавате дали в системата има еднопосочни клапани.
Те може да променят конкретиката.
Шопе, няма такива, но има трипътен термостатичен, а той опитва да пълни през него, докато е затворен, нищо че е кръгова системата. Налягането се "посреща" от другата страна и резултата е налице. Имам го, видял съм го, единият Ганев го е писал същото.
Трипътният прави системата еднопосочна, като с възвратни (невъзвратни или еднопосочни, както ги наричаш) клапи. Нарисувай си го и ще разбереш!
fbr - майстор
Откак се помня , БОШ-а си го пълня през вентила за източване и трипътния не е пречил за тази процедура. Но и през топлата съм го пълнил, и пак не е създавал проблеми трипътния, но бавно на малки порции.
нед ное 29, 2020 8:19 pmfbr написа:
Откак се помня , БОШ-а си го пълня през вентила за източване и трипътния не е пречил за тази процедура. Но и през топлата съм го пълнил, и пак не е създавал проблеми трипътния, но бавно на малки порции.
Спам. Вероятно Боша прави разликата?! Естествено, не вентил, а ПИК кран имаш на котела, който е след трипътния.
нед ное 29, 2020 6:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
...
Водиш тръба за пълнене до камината.
Свързваш я на Тетка, между трипътният и камината.
Пълниш.
Топлиш се.
При проблем се сещаш, че е трябвало е, все пак, да монтираш кранове.
Тъй колеги, взех Равелито ...
Сега обаче имам един проблем - пълненето на инсталцията. Досега инсталацията се пълнеше откъм входящата тръба (Студената вода) към печката, обаче като има сега трипътен винтил там и не ще да се пълни...
Помагайте, че е студено :-D
Помогни с идея!
Малко по натам пише, че имал кран на топлата, а днес сигурно ще опита. Дано се получи, че инак ще се труди на студено!
fbr - майстор
пон ное 30, 2020 4:53 amТрифон П.Трифонов написа:

Спам.
Присмял се щърбел на
хърбел.
пон ное 30, 2020 10:06 amfbr написа:
пон ное 30, 2020 4:53 amТрифон П.Трифонов написа:

Спам.
Присмял се щърбел на
хърбел.
Айде поне му кажи да отвори обезвъздуштелите де!
Инак си оставаш безполезен....което от горните си избереш.

Бобо и на камината.
pechkata - специалист
Тъй колеги, взех Равелито и трипътен винтил ми продадоха за камината. Мъчи си един майстор да ми я върже ама нещо не успя човека и реших сам да я вържа. Хванах лепачката и PPR тръби с вложка 32мм и стана работата каквато стана.
Сега обаче имам един проблем - пълненето на инсталцията. Досега инсталацията се пълнеше откъм входящата тръба (Студената вода) към печката, обаче като има сега трипътен винтил там и не ще да се пълни. Не знам дали е от трипътният винтил проблема де. По принцип от къде трябва да влиза водата в инсталацията? И има ли значение от къде влиза изобщо?
Помагайте, че е студено :-D
Точно и аз това си мислех преди да туря вентила - турих си със капилярна врътка на тръпътния и когато пълня системата въртя на минимум после си го връткам на 50/60 градуса...
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Подходяща пелетна камина за малка къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: