Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Mcl - специалист
пон ное 30, 2020 8:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон ное 30, 2020 7:57 pmMcl написа:
При мен ,.......което по описание отговаря на 21 градуса. Но термометъра който съм го сложил на 1 м. височина и най далеч от топло източниците показва 24-25 °.
Според един от Великите, всичко е относително.
Ти внимавай ,че другата седмица ще ходя до вилата в Созополис и да не взема да ти дойда на гости. Че в чудо ще се видиш. Разстоянието е малко.
пон ное 30, 2020 8:07 pmMcl написа:
пон ное 30, 2020 8:04 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон ное 30, 2020 7:57 pmMcl написа:
При мен ,.......което по описание отговаря на 21 градуса. Но термометъра който съм го сложил на 1 м. височина и най далеч от топло източниците показва 24-25 °.
Според един от Великите, всичко е относително.
Ти внимавай ,че другата седмица ще ходя до вилата в Созополис и да не взема да ти дойда на гости. Че в чудо ще се видиш. Разстоянието е малко.
Аз внимавам, но ако внимателно наблюдаваш, всичко което публикувам е от Аксаковската околия, в последно време.
От гости не бягам.
Mcl - специалист
Между другото се чудя как да стане камината да не се пали много често. Имам на предвид, че при зададената температура от стайния термостат ,като достигне температурата и след 3 часа и малко повече пак се пали. Защото е вече паднала температурата а в поддържане не може повече от 2 часа.
Mcl - специалист
[/quote]
Аз внимавам, но ако внимателно наблюдаваш, всичко което публикувам е от Аксаковската околия, в последно време.
От гости не бягам.
[/quote]
И ти си като мен ,но има и едно но ,благоверната се сърди. Ама за мен пълна къща е равно на щастлива къща.
пон ное 30, 2020 8:18 pmMcl написа:
... за мен пълна къща е равно на щастлива къща.
Това и предното ти, говорят, че нямаш проблеми.
Почвай вселите празници!
Mcl - специалист
пон ное 30, 2020 8:21 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон ное 30, 2020 8:18 pmMcl написа:
... за мен пълна къща е равно на щастлива къща.
Това и предното ти, говорят, че нямаш проблеми.
Почвай вселите празници!
То аз не съм ги спирал освен при най натоварените дни. Човек живее един живот трябва да му с е наслаждава, не да робува.
bibobore - специалист
Днес сутрешния чувал пилети реши да ми прави проблем. Без да барам настройките, днес в камината направо е заря. В момента в който пелетите изпаднат в кошничката, навсякъде почват да летят малки въгленчета. Ама яко си хвърчат навсякъде. Направо ми скапва цялото горене. Вчера това го нямаше или поне бе доста по-слабо. Дали нещо кофти чувал...? На Р2 вентилатора беше на 32, сега го свалих на 31. Има малка промяна, но зарята си остава.
Това ме навежда на мисълта, че май пелетите са виновни. Иначе са 100% иглолистни. Вие какво ще кажете?
Mcl - специалист
вт дек 01, 2020 1:17 pmbibobore написа:
Днес сутрешния чувал пилети реши да ми прави проблем. Без да барам настройките, днес в камината направо е заря. В момента в който пелетите изпаднат в кошничката, навсякъде почват да летят малки въгленчета. Ама яко си хвърчат навсякъде. Направо ми скапва цялото горене. Вчера това го нямаше или поне бе доста по-слабо. Дали нещо кофти чувал...? На Р2 вентилатора беше на 32, сега го свалих на 31. Има малка промяна, но зарята си остава.
Това ме навежда на мисълта, че май пелетите са виновни. Иначе са 100% иглолистни. Вие какво ще кажете?
Да си пиеш виното, и много много да не се заглеждаш. Не бъди роб , нека камината ти робува.
вт дек 01, 2020 1:17 pmbibobore написа:
Бибонтий, ако питаш Анди и още няколко- от напрежението е.
Аз си мисля, дали не е от по ниските външни температури, силният вятър, засилената тяга на комина.......е такива мисли са ми минавали кога си строих парното.
На комина имам клапа за регулиране на тягата му, както и шапка- френско казанче или нещо от сорта, което донякъде успява да неутрализира поривите на вятъра да не издърпват пелети от горелката. Преди това съм свалял вентилатора до 9%, от нормално настроени 43% и огънят пак си беше до капака на котела.
пон ное 30, 2020 8:14 pmMcl написа:
Между другото се чудя как да стане камината да не се пали много често. Имам на предвид, че при зададената температура от стайния термостат ,като достигне температурата и след 3 часа и малко повече пак се пали. Защото е вече паднала температурата а в поддържане не може повече от 2 часа.
90% от пишещите тук, трябва да ти завиждат.
Никакво поддържане!
Антон С. - специалист
пон ное 30, 2020 4:16 pmbibobore написа:
Как седи при вас въпроса с излъчването на каминката-10 киловата в помещението в което е поставена? При мен се намира в малка трапезария с кухня, но нещо не се получават работите. Въпреки 10 см. външна изолация, в стаята трудно се усеща топлината. Явно доста добре си е изолирано Грейкото. Ще трябва да се поставя допълнителен радиатор.
40 квадрата механа, в момента гори основно на 2ра, държи между 23-25 градуса с отопление само от камината (16ка). Имам два радиатора 800/500, които никога не съм пускал. Както Лазар спомена, колкото по-ниска е мощността, на която гори, толкова по-малко излъчва. Мога да те посъветвам, да отвориш вратата (защитната, не на камерата) и декоративния капак над димогарните.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: