Най - вълнуващия въпрос зимно време.
пет дек 04, 2020 10:02 ammorfei1 написа:
пет дек 04, 2020 9:33 amandy_forresite написа:
Цикъл какво е.
В менюто за задаване на мощността (1, 2 и 3) пише "цикъл", на което му казваме пауза или "шнекът почива". Останах с впечатление за сумиране на цикъла с времето за зареждане и това също се наричало цикъл.
Цикъл е на колко време шнека ще стартира за да зарежда с гориво. Зареждането е колко дълго шнека ще зарежда с пелети. Поне така е обяснено в ръководството.

Калкулатора за Грейко, който Трифонари раздава на лични последно време, цикълът и зареждането са свързани. Когато намаляш цикъла, намаля и зареждането, съответно когато увеличиш цикъла се увеличава и зареждането. Предполагам за да се запази същата желана мощност на различните степени. Ни съм са напрягал повече от това, щото няма практическо значение за мен.

Затова може би тези които са по в час с контролера съветват, да не се пипа цикала, щот файда никва, ако не си съвсем наясно какво правиш и какво искаш да постигнеш :roll: .

Тъй си мисля де, ма моЕ и да не съм прав.... :?
Ами да, не си прав, но може да мислиш каквото си поискаш. Това поне ти се отдава.
Не заблуждавай хората, които четат тук, след като нямаш преки наблюдения!
Само с четене не става, както обичаш да се изразяваш. Потвърждението е на стр. коя беше...
чет дек 03, 2020 11:49 pmmorfei1 написа:
чет дек 03, 2020 10:17 pmandy_forresite написа:
С риск голямата бяла птица да ме захапе за пореден път, отговора на въпроса ти е в ръководството на RB Грейко стр. 35, 36.
Тоя цикъл толкова много е обсъждан тук, че не разбирам защо собственици на горелката не могат да си го обяснят, след като имат възможността да наблюдават работата на горелката.
gardenER-- - специалист
Колеги, забелязвам от няколко дена неправилно отчитане на разхода на рб20 стар. Монитора показва за 24 ч / 30кг, а мисля че далеч не е така. Забелязвам че си изразходва за денонощие 3 чувала, къде да търся грешката, ако евентуално има такава?
пет дек 04, 2020 11:18 amgardenER-- написа:
Колеги, забелязвам от няколко дена неправилно отчитане на разхода на рб20 стар. Монитора показва за 24 ч / 30кг, а мисля че далеч не е така. Забелязвам че си изразходва за денонощие 3 чувала, къде да търся грешката, ако евентуално има такава?
С течение на времето, в бункерът и големият шнек се натрупва прах от пелетите. В резултат на това се променя дозата- намялява, което пък води до намалена мощност. Аз просто увеличавам подаването, когато ме мързи или нямам време.
Другата причина е пелети с различна плътност.
Просто почисти, калибрирай, въведи отново и готово!
andy_forresite - майстор
Виждал съм двойно разминаване между показанията за изразходените пелети и реалните кг. След калибриране на шнека ще стане по-добре. Докога - не се знае.

Трифон, и аз това се чудя. Кое му е сложното но този „цикъл“ като си има стойност за него. Най-често е 45 секунди. Няма „пауза“ и „цикъл“. Едно и също е в случая. Затова изписах толкова мастило по иначе толкова дъвкан въпрос :)
пет дек 04, 2020 11:52 amandy_forresite написа:
Виждал съм двойно разминаване между показанията за изразходените пелети и реалните кг. След калибриране на шнека ще стане по-добре. Докога - не се знае.

Трифон, и аз това се чудя. Кое му е сложното но този „цикъл“ като си има стойност за него. Най-често е 45 секунди. Няма „пауза“ и „цикъл“. Едно и също е в случая. Затова изписах толкова мастило по иначе толкова дъвкан въпрос :)
Анди, заебавам го цикълът.
Има го дъвкано, аз също съм опитвал да обясня. Няма да го правя отново, понеже тези, дето съм им давал сдъвкано, в устата, сега плюят в моята.
Ако ти е проблем нещо, с горелката, ще ти пиша на ЛС, но не вярвам да си я окъсал с тъпият цикъл.
ico_3 - специалист
Колеги тази година нещо не можем да се разберем с моята горелка.Имам поне три радиатора с отворени термоглави а горелката работи само на първа степен каква може да е причината?
пет дек 04, 2020 1:22 pmico_3 написа:
Колеги тази година нещо не можем да се разберем с моята горелка.Имам поне три радиатора с отворени термоглави а горелката работи само на първа степен каква може да е причината?
Погледни филтърът!
Предполагам, че температурата не се достига, та затова питаш.
Евентуално, след манипулацията, намали помпата на 1!
andy_forresite - майстор
Някой знае ли с каква скорост трябва да се движи водата в отопл. с-ма? Попитах един и отговорът му беше: "тръгне ли помпата, докато кажеш едно-две-три и водата вече се е превъртяла“. Питам друг „С колко км/ч според теб се движи водата в тази система“. Отговори „Не знам. Предполагам с 40 км/ч“. Мисля повече въпроси на тази тема да не им задавам. Според мен са 2-3 до 4 км/ч. Или около 1 м/с.

Приемам съвети за противобучкообразуване. Ако получа такива, може всяка сутрин да правя фотоотчет след стриктно прилагане на мерките.
kalin72 - майстор
Какви са вариантите за WiFi наблюдение и/или настройки при Грейко със стария софтуер?
Има ли нещо plug and play на пазара?
gardenER-- - специалист
пет дек 04, 2020 11:22 amТрифон П.Трифонов написа:
пет дек 04, 2020 11:18 amgardenER-- написа:
С течение на времето, в бункерът и големият шнек се натрупва прах от пелетите. В резултат на това се променя дозата- намялява, което пък води до намалена мощност. Аз просто увеличавам подаването, когато ме мързи или нямам време.
Другата причина е пелети с различна плътност.
Просто почисти, калибрирай, въведи отново и готово!
Ами когато шнекът подава си се вижда че пада солидно количество за въпросното време... Как да сваля и почистя

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: