Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Времената в "Разгаряне" не са подходящи.
"Без доп. гориво" е много времето. Горивото просто изгаря, за това време. Да се намали!
"Нарастваща мощност"- Р1 е много кратко с тези 10 секунди. Дали дозата на Р1 не идва малка? При горелките може да се избира но коя Р да разгаря, тук не зная.
Просто трябва да се наблюдава как се развива целият процес на разгаряне.
Възможно е само намаляване на времето в първи ред да реши проблема.

Тонка, по картинки ли врачуваш? Едно Таро да ми разхвърляш?!
Шегувам се, де.
Timoti - специалист
съб дек 05, 2020 7:09 amТрифон П.Трифонов написа:
Времената в "Разгаряне" не са подходящи.
"Без доп. гориво" е много времето. Горивото просто изгаря, за това време. Да се намали!
"Нарастваща мощност"- Р1 е много кратко с тези 10 секунди.

Това са заводските настройки , аз ги коригирах една идея съответно P1 180сек. P2 220сек. но за да има по-плавен старт преди да забумти на трета.Преди това бях със заводските проблеми не ми е правила.
Съмняваме ,че пелетите на колегата не са читави :wink:
Антон С. - специалист
съб дек 05, 2020 7:09 amТрифон П.Трифонов написа:
Тонка, по картинки ли врачуваш? Едно Таро да ми разхвърляш?!
Шегувам се, де.
Аме, само на пепел от пелет съм се научил :) Картите ги използвам за други забавления.
sveto - специалист
Прикачен файл:
IMG_20201205_150229.png
Днес пристигна модула, който ще ползвам като стаен термостат, но радостта ми бе кратка. Като го свързах с куплунга на камината тя изгасна. Когато го разкача се включва. Пробвах пак - същата работа. Основният дисплей изгасва. Новият модул изобщо не светва. Явно нещо бъркам свързването. Някакви идеи къде е грешката?
Антон С. - специалист
Не съм си играл с такова нещо, но имам спомен от това, което съм чел в упътването, че е свързано по някакъв начин с ей тез настройки. Тук Лазар и Филма могат да помогнат със сигурност.
Прикачен файл:
20201205_161838.jpg
Прикачен файл:
20201205_161849.jpg
Mcl - специалист
съб дек 05, 2020 3:17 pmsveto написа:
IMG_20201205_150229.png
Днес пристигна модула, който ще ползвам като стаен термостат, но радостта ми бе кратка. Като го свързах с куплунга на камината тя изгасна. Когато го разкача се включва. Пробвах пак - същата работа. Основният дисплей изгасва. Новият модул изобщо не светва. Явно нещо бъркам свързването. Някакви идеи къде е грешката?
Ами и аз не съм много наясно, но май трябва на платката да се върже. А не на мястото на контролера на камината.
Здравейте!!! Имам проблем с настройките на пролетна камина Грейко Бижу дизайн 10kw!!! Ще помоля за помощ, ако някой има такава да ми помогне с настройките!!! Пробвах с фабричните, но не се получава!!! От формата,която я инсталира направиха настройки, но за да се получи някакво горене за да стигне водата 60 градуса, горивото се вдигна почти двойно и в последствие се получава нагар и неизгорени пелети! Стъклото на вратичката се опушва! Предварително благодаря
Mcl - специалист
съб дек 05, 2020 5:44 pmFichoza написа:
Здравейте!!! Имам проблем с настройките на пролетна камина Грейко Бижу дизайн 10kw!!! Ще помоля за помощ, ако някой има такава да ми помогне с настройките!!! Пробвах с фабричните, но не се получава!!! От формата,която я инсталира направиха настройки, но за да се получи някакво горене за да стигне водата 60 градуса, горивото се вдигна почти двойно и в последствие се получава нагар и неизгорени пелети! Стъклото на вратичката се опушва! Предварително благодаря
Върни 30 страници назад и почвай да четеш. И ще си я нагласиш. Всичко е много индивидуално. Има го написан отговора ти.
sveto - специалист
съб дек 05, 2020 5:14 pmMcl написа:
съб дек 05, 2020 3:17 pmsveto написа:
IMG_20201205_150229.png
Ами и аз не съм много наясно, но май трябва на платката да се върже. А не на мястото на контролера на камината.
Не се връзва към платката. Като го поръчвах в Натурела ми казаха, че се свързва с кабелче като за телефон към куплунга на гърба на камината.
Антон С. - специалист
съб дек 05, 2020 5:14 pmMcl написа:
Чел съм го назад в темата, но ако трябва да го търся, трябва да я прочета наново. Доколкото си спомням, натурелския СТ не се връзва към платката, а реално е изнесено управление, което се свъзва към юесбито. Ноооо, може и да греша.

Май наистина отзад требеше да й го мушнеш :lol: Проба-грешка :) Нещо се цъкаше. Намери мненията на npd007, май така беше колегата.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: