Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Антон С. - специалист
нед дек 06, 2020 6:59 pmPhantomrider написа:
Е ся ме хвърли в тъча... Излиза че няма чак такъв дерт, че е преоразмерена? :?
Димните газове иначе обикновено са +83 градуса, при колко би започнал да се образува конденз?
Чети, чети. Не само една страница. Всичко е описано и коментирано неведнъж в темата. Има много информация, но трябва търпение и мислене.

Вдигна ли т на водата на 72 градуса?
Антон С. - специалист
нед дек 06, 2020 6:01 pmslaviyakov написа:
Моята работи предимно в режим поддържане, вдигнал съм времето на 90минути и така изобщо не гасне. Честно казано нямам никакви проблеми вече трети сезон, чистя веднъж седмично и изгаря около 15-16кг на денонощие . Ето и резултата
Евала да ти кажа. И моята на 100 кила без чистене е така.
Антон С. - специалист
съб дек 05, 2020 8:20 pmMcl написа:
Тонка претаквай зелйето ,че наближава почивката. Да се не изложиш. :drinkers:
Вече започвам да се излагам. Хем е топло дева.... Кажи как да вдигна мощността на вкиселяване, че не ме радва нещо.
Прикачен файл:
20201206_220738.jpg
нед дек 06, 2020 7:29 pmАнтон С. написа:
Чети, чети. Не само една страница. Всичко е описано и коментирано неведнъж в темата. Има много информация, но трябва търпение и мислене.

А като....или ако стане -20, както до преди 5-6 години, на 105 ли да вдига?
Само пример- в ден като днешният, един контролер изпраща по радиаторите вода с Т от 41 градуса, която е напълно достатъчна за да стопли една не особено изолирана къща, с дограма обаче. Непрекъснато подаване на енергия.
Това само от страх за конденза ли? А кога се образува такъв?
Чети, чети.....чети!!!
Тони, конденз се образува при определена температурна разлика и съответна влажност. Дори при ниски температури може да отсъства. Това защото има още 2 условия.

Хм....типично! Подай му новопелетно познание! Ке се фкисне, гарантирано.
Антон С. - специалист
Хм, типично. Тази сутрин влажността навън беше 94%. Посъветва ме 0% бат Трифоне. Дай по през просото моля те.

И дай пример, или директен съвет. Недомлъвките не помагат. Поне не мен не ми. Аз се опитвам да помогна, не за да се изявя. От ли ти се обяснявам... Би трябвало да си го разбрал. Не съм специалист, а точно обратното. Лаик съм. И?
Phantomrider - помощник
нед дек 06, 2020 7:29 pmАнтон С. написа:

Мда, ще почета още наистина. Иначе не, не съм, но тя камината влезе 1-2 пъти само на поддържане за някакви минутки и след това си караше на Р1. Засега все още не е гаснала самичка, предполагам това е добре.
sveto - специалист
съб дек 05, 2020 3:17 pmsveto написа:
IMG_20201205_150229.png
Днес пристигна модула, който ще ползвам като стаен термостат, но радостта ми бе кратка. Като го свързах с куплунга на камината тя изгасна. Когато го разкача се включва. Пробвах пак - същата работа. Основният дисплей изгасва. Новият модул изобщо не светва. Явно нещо бъркам свързването. Някакви идеи къде е грешката?
Проблемът е решен. Оказа се в кабела. Телефонните кабели, които се продават са кръстосани, а модулът се свързва с прав. При поръчката това не беше споменато. Тук ми е и забележката към Натурела. Модула пристига в картонена кутийка с гаранционен лист, но без никакво упътване и схема за свързване. Дребен пропуск, но ми съдаде ненужни усложнения.
Mcl - специалист
[/quote]
Проблемът е решен. Оказа се в кабела. Телефонните кабели, които се продават са кръстосани, а модулът се свързва с прав. При поръчката това не беше споменато. Тук ми е и забележката към Натурела. Модула пристига в картонена кутийка с гаранционен лист, но без никакво упътване и схема за свързване. Дребен пропуск, но ми съдаде ненужни усложнения.
[/quote]
А от натурела не ти ли предложиха кабел. Питам информативно.
Mcl - специалист
нед дек 06, 2020 10:13 pmАнтон С. написа:
Вече започвам да се излагам. Хем е топло дева.... Кажи как да вдигна мощността на вкиселяване, че не ме радва нещо.

20201206_220738.jpg
Тонка в зелйето ме няма, понеже не ям поради здравословни причини. Ама ще питам бабата за рецептата.
пон дек 07, 2020 5:35 pmMcl написа:
нед дек 06, 2020 10:13 pmАнтон С. написа:

20201206_220738.jpg
Тонка в зелйето ме няма, понеже не ям поради здравословни причини. Ама ще питам бабата за рецептата.
Мощността на вкиселяване е както мощността при стопляне- колкото е по топло, по лесно се стопля, на и със зелето тъй.
За последното обаче, по добре по бавничко, да не се бърза. Малко помага ако се тури по отрано, но тогас е и по топло, та търпение му е.........
Кой си е купил малко Бижу, по бавно се стопля, ама еднаж стопли ли се, по е качествено.

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: