Най - вълнуващия въпрос зимно време.
dikata1988 - напреднал
Икономията на ток изобщо не го слагам,Да речем помпата е нагласена на 50 градуса да включва след паленето примерно за 20-30 мин котела достига тези 50 градуса вече е на P1 и изведнъж студената вода от 15-16 радиатора влиза в котела и тем.пада рязко и пак започва от P3 така си мисля че ще стане!
[/quote]
Колко студена? Защо студена? Все въпроси, дето ни връщат в първи клас.
Е да де, като нямаш трипътен антикондензен, ще влиза по студена вода, но падне ли под настроената на Т помпа, то ще спре. Това е за предпочитане.
Както казва Филма- цветомузика (в случая с помпата), но за предпочитане, пред това котелът ти да работи студен.
Бе тука коли не карате ли бе?
Ако си подбрал котел, който да се гаси често- проблем.
Котелът си е твой, карай си го както сметнеш за добре.
[/quote]

Да нямам трипътен и антикондензен.На по меко време както е сега котелът ми се гаси 2 пъти в денонощието,като застудее и дойде истинската зима 2-пъти в седмицата гася да поизчистя горелката и ризите,инъче да си бичи постоянно котлето,котлето е правено не е лошо има си кусури.....но няма как....с резни подобрения от мен се получават нещата.Успях да смъкна температурата на комина от 70-75 градуса на 45 градуса което мисля че е добре!
шоп - майстор
пон дек 07, 2020 5:17 amdikata1988 написа:
Успях да смъкна температурата на комина от 70-75 градуса на 45 градуса което мисля че е добре!
Екстра е, направо си в кондензен режим. По колко литра кондензат изхвърляш на ден?

Допреди 3 год, като бях с екоенергията изхвърлях по 15-20л на ден. Разбира се комина от до неръждаем с тапа отдолу. Предполагам и при теб е така?:-)
pechkata - специалист
Успях да смъкна температурата на комина от 70-75 градуса на 45 градуса което мисля че е добре!
Аз пък моя го усилих от 80 на 100/120 градуса - махнах тенекиите по него и го направих с първи паралелен ход...
Нарочно да гори повече гориво... :?
dikata1988 - напреднал
пон дек 07, 2020 6:35 amшоп написа:
Екстра е, направо си в кондензен режим. По колко литра кондензат изхвърляш на ден?

Допреди 3 год, като бях с екоенергията изхвърлях по 15-20л на ден. Разбира се комина от до неръждаем с тапа отдолу. Предполагам и при теб е така?:-)
Никога не е имал конденз котела ми и до ден днешен нямам и капчица.
andy_forresite - майстор
Дали да сложа парче вермикулит от вътрешната страна на вратата на пелетен експерт? Отвън металът е над 90 градуса и то при горене 7-11 киловата.
Капакът е на 35 градуса. Не е много, но площта също не е малка. Мисля за нова по-истинска вата под капака. Фабричната, поне на моя котел, е някаква евтина проскубана и некачествена. Все едно е два лева квадратния метър.

Между другото понамали се бучкообразуването. Приложих два отричани форумни прийома - горене на малък газ за 1 мощност и увеличаване на "цикъл". Не може да се избегне, но е два пъти по-добре от миналогодишното керпи.
Анди, 7-11 киловата си е добър "газ" за 20ска, и то от 1ва. Та на кое да вярвам?
Противни прийоми или газ?

Не съм виждал котел с добра вата. Слагай, вади, подменяй, вермикулирай!
Аз не съм се занимавал. Нищо, че в котелното ми през зимата не пада под 18. Отгоре живея, та си иде при мене.

В тоа живот, най мраза шикалкавене, увъртане и мазмантии.
Не е лично към теб, но всичко около това, ме провокира да изобличавам, дори и на наномилимунда да е.

Вервай, не от прийомите ти! Само да вметна- времето "понамаля", а останалото си признал наивно.
andy_forresite - майстор
Типично мнение на човек, който мрази "шикалкавене, увъртане и мазмантии".

По същество. Според мен има какво да се желае от топлоизолацията на котлите експерт. По топлинно излъчване наподобява акумулираща печка. В мазе 15 кв.м. и едно предверие-нищо 15 кв., първото с духащ прозорец, а второто с врата от времето на хан Аспарух, са топли до около 20 градуса. Ще взема да пробвам тези две помещения с печка 1500 вата дали ще се стоплят така. Според мен няма.
Щом Трифонов съветва да вермикулизирам и ватирам значи така ще е :) И 500 вата/час да спася, пак е нещо.

Триф, ако те интересуват подробности или каквато и да е информация извън наивно призната, не се стеснявай да попиташ.
prascho - майстор
Вермикулит, шамот и вата с ал. фолио - колкотото събере слагай, дори и отгоре...

П.П. Някой да продава в София шамотни тухли от старите ел. печки. Преди седмица изпуснах една обява в олх. Искам още да слагам в камерата...
пон дек 07, 2020 10:01 pmandy_forresite написа:
Типично мнение на човек, който мрази "шикалкавене, увъртане и мазмантии".

По същество. Според мен има какво да се желае от топлоизолацията на котлите експерт. По топлинно излъчване наподобява акумулираща печка. В мазе 15 кв.м. и едно предверие-нищо 15 кв., първото с духащ прозорец, а второто с врата от времето на хан Аспарух, са топли до около 20 градуса. Ще взема да пробвам тези две помещения с печка 1500 вата дали ще се стоплят така. Според мен няма.
Щом Трифонов съветва да вермикулизирам и ватирам значи така ще е :) И 500 вата/час да спася, пак е нещо.

Триф, ако те интересуват подробности или каквато и да е информация извън наивно призната, не се стеснявай да попиташ.
А, благодаря!
Не ми се връзва шестотка с калпава дограма, от древни времена, както и резултат от намалена първа, пък и изразходвани киловати, но....щом така казваш- така ще е! Освен шестотката ти да е по бюджетна от шосейката ми, както и да не съм разбрал, че пилеенето на време и пари ти е просто странно хоби.
Последното ме връща на темата и да не помислиш, че ми пречиш.
Увеличи двойно подаването на експерименталната печка!
Така експериментът ще е по малко болезнен по време, макар сметката да е подобна.
Съжалявам, но Хана го няма, че да я осребри!
С тия, новите комини, дядо Коледа е станал по строен, по млад и пъргав, но отново за съжаление, с по невзрачен чувал.
Дано наистина тази година, на всички пелетите да са по качествени!
andy_forresite - майстор
Шесттотката отдавна я няма. Сега събирам за самолет.

Днес цял ден няма бучки, а само фина пепел. Това може да означава не че съм направил някакви магични настройки :lol: , а че има две партиди и са ми продали и от двете. За партидите съм сигурен че са две за момента, когато купувах.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: