чет дек 03, 2020 6:23 pmvoknen написа: Здравейте,Иска си изолация да се задържа топлото, инак напиши размера на радиаторите, аз съм на 65-70кв имам 6радиатора без да топля бойлер..... Съсъ ьаводските ли я караша? Я вдигни малко впдата на 65гр виж как е, на коя стеепн работи , стига ли до 1вА, имаш ли Т глави
Наскоро си взех пелетна камина Алфа плам 15kw, задал съм температура на водата 60градуса и температура на стаята 26градуса. Камината работи цял ден и при външна температура около 1 градус , не може да отлепи повече от 19-20 градуса в помещението, а и в другите стаи не е кой знае колко по-топло. Отоплявам етаж от къща 60кв. , като разпределението е следното - бойлер 80 л, 2 големи радиатора в спалнята и хола, малко радиаторче в банята и самата печка в кухнята. Има ПВЦ дограма , без изолация е къщата.
Може ли съвет дали трябва да направя допълнителни настройки , за да се повиши температурата във всички помещения или просто проблема е от липсата на изолация?
пет дек 04, 2020 7:46 ambmahob написа:Термоглави нямам. Радиаторите са от тея турските 160см на 50см. Стига до 1ва степен (понякога и на modulat) , когато вдигне указаната температура на водата. За настройките не знам дали са заводски , защото идва майстор от фирмата , от която я купих, за да и прави първоначалния пуск и прави някакви настройки.чет дек 03, 2020 6:23 pmvoknen написа: Здравейте,Иска си изолация да се задържа топлото, инак напиши размера на радиаторите, аз съм на 65-70кв имам 6радиатора без да топля бойлер..... Съсъ ьаводските ли я караша? Я вдигни малко впдата на 65гр виж как е, на коя стеепн работи , стига ли до 1вА, имаш ли Т глави
Наскоро си взех пелетна камина Алфа плам 15kw, задал съм температура на водата 60градуса и температура на стаята 26градуса. Камината работи цял ден и при външна температура около 1 градус , не може да отлепи повече от 19-20 градуса в помещението, а и в другите стаи не е кой знае колко по-топло. Отоплявам етаж от къща 60кв. , като разпределението е следното - бойлер 80 л, 2 големи радиатора в спалнята и хола, малко радиаторче в банята и самата печка в кухнята. Има ПВЦ дограма , без изолация е къщата.
Може ли съвет дали трябва да направя допълнителни настройки , за да се повиши температурата във всички помещения или просто проблема е от липсата на изолация?