Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
чет дек 03, 2020 6:23 pmvoknen написа:
Здравейте,

Наскоро си взех пелетна камина Алфа плам 15kw, задал съм температура на водата 60градуса и температура на стаята 26градуса. Камината работи цял ден и при външна температура около 1 градус , не може да отлепи повече от 19-20 градуса в помещението, а и в другите стаи не е кой знае колко по-топло. Отоплявам етаж от къща 60кв. , като разпределението е следното - бойлер 80 л, 2 големи радиатора в спалнята и хола, малко радиаторче в банята и самата печка в кухнята. Има ПВЦ дограма , без изолация е къщата.

Може ли съвет дали трябва да направя допълнителни настройки , за да се повиши температурата във всички помещения или просто проблема е от липсата на изолация?
Иска си изолация да се задържа топлото, инак напиши размера на радиаторите, аз съм на 65-70кв имам 6радиатора без да топля бойлер..... Съсъ ьаводските ли я караша? Я вдигни малко впдата на 65гр виж как е, на коя стеепн работи , стига ли до 1вА, имаш ли Т глави
пет дек 04, 2020 7:46 ambmahob написа:
Здравейте,

Наскоро си взех пелетна камина Алфа плам 15kw, задал съм температура на водата 60градуса и температура на стаята 26градуса. Камината работи цял ден и при външна температура около 1 градус , не може да отлепи повече от 19-20 градуса в помещението, а и в другите стаи не е кой знае колко по-топло. Отоплявам етаж от къща 60кв. , като разпределението е следното - бойлер 80 л, 2 големи радиатора в спалнята и хола, малко радиаторче в банята и самата печка в кухнята. Има ПВЦ дограма , без изолация е къщата.

Може ли съвет дали трябва да направя допълнителни настройки , за да се повиши температурата във всички помещения или просто проблема е от липсата на изолация?
Иска си изолация да се задържа топлото, инак напиши размера на радиаторите, аз съм на 65-70кв имам 6радиатора без да топля бойлер..... Съсъ ьаводските ли я караша? Я вдигни малко впдата на 65гр виж как е, на коя стеепн работи , стига ли до 1вА, имаш ли Т глави
Термоглави нямам. Радиаторите са от тея турските 160см на 50см. Стига до 1ва степен (понякога и на modulat) , когато вдигне указаната температура на водата. За настройките не знам дали са заводски , защото идва майстор от фирмата , от която я купих, за да и прави първоначалния пуск и прави някакви настройки.
bmahob - майстор
пет дек 04, 2020 10:03 amvoknen написа:
пет дек 04, 2020 7:46 ambmahob написа:
Здравейте,

Термоглави нямам. Радиаторите са от тея турските 160см на 50см. Стига до 1ва степен (понякога и на modulat) , когато вдигне указаната температура на водата. За настройките не знам дали са заводски , защото идва майстор от фирмата , от която я купих, за да и прави първоначалния пуск и прави някакви настройки.
Вдигни водата на 65, щом достига до модълация е ок, но си ислка озолация по натам, виж с по висока вода дли няма да се сгрееш по добре
И радиатори вероятно си иска, че да разтовари тая сила.
Колко са на брой турските радиатори и размерите им?
Ако наистина са малко, то трябва да се увеличи Т на водата, че да има мощност, както каза колегата, но дори повече от 65, щом 60 не са достатъчни.
Дори и без изолация, този обем не е проблем за отопление от тази камина.
ilko-gd - напреднал
Здравейте, камината ми гори през сезона 24/7 без да се гаси. За преходното време есен/пролет обаче бих искал да си добавя възможност за дистанционно палене/гасене. Има ли на платката контакт за палене/гасене, който да свържа към външно управлявано реле? Ще съм благодарен ако някой пусне схема на платката. Също така ако има такъв контакт трябва ли някой параметър да се смени в настройките за да пали/гаси с него?
Благодаря за помощта.
ВаскоРударци - напреднал
ср дек 02, 2020 8:37 ambmahob написа:
ср дек 02, 2020 2:25 amВаскоРударци написа:
Има ли разлика в разхода на пелети при затворена или отворена система?
Не би трябвало, ти си с отворена нали?
До
ВаскоРударци - напреднал
С отворена система съм.Шнека на комо 15 е по-малък на комо 21 по голям дозите при двете камини еднакви ли са?при 2.2 доза комо 15 пуска май по малко отколкото комо 21 нали
morfei1 - специалист
Здравейте,

Задай температура на камината 80C....
пет дек 04, 2020 10:03 amvoknen написа:
Защото 2x 1600/500 при 60/50/24 са общо 2456w, а при 80/60/24 са общо 4088w
Тоя малкия в банята не го знам колко е, но да го турим наполовина на големите.

Дори при 80C на водата не можеш да осигуриш радиаторна мощност, която да покрие минимума на камината около 1.2кг. 5.5kw. При външна температура около 0C с тази квадратура, без изолация си имаш загуби от 3,5 - 4kw или почти точно толкова колкото могат да осигурят радиаторите ти при температура 80C

Стане ли още по-студено.... пак ще изпаднеш в същото положение дори при температура 80C. Без изолация може и да минеш, но без по-големи радиатори няма да стане.
Добър ден нов съм в форума и ми трябва малко помощ. Може ли да ми кажете как да увелича времето между две почиствания. Защото сега е на 10 минути а гледам на другите от форума е 20 и повече. Благодаря предварително.
filmatoplo - майстор
Влиза се в менюто ,код А9.с най добри чувства прочети писано е в темата 10-20 страници назад ,има и 50 клипа в ютуб как става.успех.

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: