Най - вълнуващия въпрос зимно време.
bmahob - майстор
пон ное 30, 2020 9:06 amМики 2014 написа:
Здравейте колеги имам камина rittium thermo 20 проблема ми е че стъклото почва да се зацапва още на първия час след като я запаля и след 5 6 часа работа не се вижда пламъка ще съм ви много благодарен ако някой знае каква е причината
Кофти тяга/смисъл прекалено силна или слаба, намален вентилатор, гадни пелети....... причини много за съжаление не съм запознат с твоята камина :?
kaptagona - специалист
Колеги батерииката за дисплея вътре в самия дисплеи ли е. И какво представлява има ли ги навсякъде. Че нещо часовника взе да изостава и предполагам е от нея.
bmahob - майстор
вт дек 01, 2020 9:21 amkaptagona написа:
Колеги батерииката за дисплея вътре в самия дисплеи ли е. И какво представлява има ли ги навсякъде. Че нещо часовника взе да изостава и предполагам е от нея.
не знам да има батерии....
Вероятно има на платката, но това е само за да помни настройки при спиране на електричеството. Обикновено, когато батерийката е за смяна, при спиране на захранването, за по дълъг период от време, губи се часът и датата.
kaptagona - специалист
Незнам но на мен почна да ми изостава часовника. А досега не го е правила. А по него се ръководи палене и гасене.
chichko_pechko - специалист
пон ное 23, 2020 4:10 pmТрифон П.Трифонов написа:
Ползвай по график, от менюто, или пали ръчно и гаси, когато не е нужна повече топлина! Същото може да се постигне и като увеличиш Т на водата.
Идеята е, като запали, да гори яко и да се изгаси. Крета ли на 1ва, тая 21ца...само проблеми.
Другият начин, за безпроблемен комин, е изцяло иноксов, двойностенен, с кондензно казанче....всичките му салтанати. Все пак и той трябва да се почиства, понякога.
А проблем ли е честото спиране//палене ако е да кажем по стаен термостат управлението? Аз имам бисолид tp 24 и май ми идва много за 5 радиатора / 2 лири и 120 л бойлер в това време поне - 110 квадрата го водят, етаж от къща. И се чудя, ако и сложа стаен термостат дали ще е проблем да се пали 3/4 пъти на денонощие.
вт дек 01, 2020 3:58 pmchichko_pechko написа:
...И се чудя, ако и сложа стаен термостат дали ще е проблем да се пали 3/4 пъти на денонощие.
Това не е често палене. Напълно нормално. Някои не отчитат факта, че всяко палене не е от "нисък старт", а камината си е топла, водата не е напълно изстинала. То си зависи и от настройката на помпата това. Хитреците биха спорили.
Със стаен термостат би било малко по добре, но трябва да е добър баланса, че като изгаси, да не е останало някъде студено.
ВаскоРударци - напреднал
Има ли разлика в разхода на пелети при затворена или отворена система?
bmahob - майстор
ср дек 02, 2020 2:25 amВаскоРударци написа:
Има ли разлика в разхода на пелети при затворена или отворена система?
Не би трябвало, ти си с отворена нали?
Здравейте,

Наскоро си взех пелетна камина Алфа плам 15kw, задал съм температура на водата 60градуса и температура на стаята 26градуса. Камината работи цял ден и при външна температура около 1 градус , не може да отлепи повече от 19-20 градуса в помещението, а и в другите стаи не е кой знае колко по-топло. Отоплявам етаж от къща 60кв. , като разпределението е следното - бойлер 80 л, 2 големи радиатора в спалнята и хола, малко радиаторче в банята и самата печка в кухнята. Има ПВЦ дограма , без изолация е къщата.

Може ли съвет дали трябва да направя допълнителни настройки , за да се повиши температурата във всички помещения или просто проблема е от липсата на изолация?

Тема "Настройка на пелетна камина Алфа плам 21" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: