• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
mladkal - майстор
maroka написа:
И каква стана равносметката :

Бира, цигари, лепило, пристягащи колани, равна повърхност, сваляне на панти, силикон.......и бая утрепване на свободно време.

И всичко това, за да се спестят 10-20 лв за поправката на вратата :?
А моралното удовлетворение, че си го свършил/а сам/а!? Нима то има ена и тя е 10-20лева....!? Ние тук, или поне част от нас, майсторим "за спорта" - не за прехраната!? Замисли се и над този аспект, колега! :)
maroka - специалист
Не сме колеги щом майсториш за спорта :) Аз го правя, защото това е една малка част от работата ми.
Освен това има голяма разлика, когато ти е хоби и знаеш как....а в случая човека определено не знае :?

Освен това страдам от дефицит на свободно време...затова когато имам нещо за изпълнение, което не разбирам...го давам на професионалист, замисли се...има логика. Особено когато седя и гледам резултата с чаша бира в ръка, а през деня съм релаксирал...вместо да въртя като алтав в трафика по магазини за обков и т.н

На изпълнения за спорта съм се нагледал по клиенти...както и на изпълнения на пенкилери...затова съм постнал нещо по темата...за да му стане хубаво на човека, а не да се мъчи цял ден и накрая вратата да се счупи пак, или още по-гадно да не направи читаво сглобката.......тогава тия 20 лева ще му се видят криви...всеки ден занапред, докато не изхвърли вратата.

Поздрави и успех :)
mladkal - майстор
maroka написа:
Не сме колеги щом майсториш за спорта :) Аз го правя, защото това е една малка част от работата ми.
Освен това има голяма разлика, когато ти е хоби и знаеш как....а в случая човека определено не знае :?

Освен това страдам от дефицит на свободно време...затова когато имам нещо за изпълнение, което не разбирам...го давам на професионалист, замисли се...има логика. Особено когато седя и гледам резултата с чаша бира в ръка, а през деня съм релаксирал...вместо да въртя като алтав в трафика по магазини за обков и т.н

На изпълнения за спорта съм се нагледал по клиенти...както и на изпълнения на пенкилери...затова съм постнал нещо по темата...за да му стане хубаво на човека, а не да се мъчи цял ден и накрая вратата да се счупи пак, или още по-гадно да не направи читаво сглобката.......тогава тия 20 лева ще му се видят криви...всеки ден занапред, докато не изхвърли вратата.

Поздрави и успех :)
е, ако искаш да идеш да му вземеш тия двайсет кинта е едно...
Ала човека е попитал щото му е мерак да си го свърши сам. Ако искаше да си извика майстор нямаше да се хаби във форума ни! :)
Лека и наздраве!!!!
Johny - майстор
Един кубик приказки се изприказваха, а човека беше питал и къде да намери майстор. Само дето точно това никой не му отговори. Голяма философия да залепи наново една вратичка. Кажи му за специфични особености, ако има такива и нека той си решава дали е по силите му. Да не говорим колко пишман майстори се навъдиха, та после сам им оправям бакийте, само дето нямам време и вече ме болят ставите. На всичко отгоре съм му и платил.Пък и форума е НАПРАВИ САМ, а за майсторите пише в обяви и на други места. За мен е удоволствие после някой га каже: ама това ти ли го направи?. Вярвам, че за много хора е така.
Преди време, минавайки на преглед, ме посъветваха да си сменя предните накладки на колата. Отидох в близкия сервиз, защото е по-удобно пък и не исках да се цапам. Техните познания се изчерпаха с това, да я вдигнат с подемника и да свалят колелата. Другото свърших сам, защото те не били сменяли на такава кола.... Така или иначе се изцапах и като капак ми поискаха 30лв., което аз отказах разбира се, но 15 все пак ми взеха.....
maroka - специалист
Един кубик приказки се изприказваха, а човека беше питал и къде да намери майстор. Само дето точно това никой не му отговори.
Прав си, забравил съм да спомена. Феникс Прогрес- София. Намират се в Люлин, на гърба на BULVARIA. 925 13 49. Ще работят и преди Нова Година.
За колата си ужасно прав, нееднократно ми се е случвало и на мен. Но нямам набора инструменти, както и гараж...затова се ослушвам за някой читав майстор. За цифрите няма да коментирам... европейски са станали.

е, ако искаш да идеш да му вземеш тия двайсет кинта е едно...
Ала човека е попитал щото му е мерак да си го свърши сам. Ако искаше да си извика майстор нямаше да се хаби във форума ни!
Да ти кажа не искам да му ги взема, не работя с такива профили :)
Пък и човека е попитал къде евентуално могат да му свършат тази работа :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Хайде стига! Тез коментари нямат значение, защото тук наистина и основно е НАПРАВИ САМ. Пък и човекът пита дали може да се справи. Аз си мисля, че всеки усвоил писането, може всичко. Въпрос на малко мързел и много вяра в себе си. Защо човек прави или не прави нещо, си е негова изкл*чително лична работа.
shadowman - майстор
Аз пък се чудя... толкова коментари а снимка на разпадналата врата няма... е как разбрахте за ко става дума?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
С въображение :lol:
mladkal - майстор
shadowman написа:
Аз пък се чудя... толкова коментари а снимка на разпадналата врата няма... е как разбрахте за ко става дума?
С БОГААААААААААТААА ФАНТАЗИЯ! :)
shadowman - майстор
И на ми идват някакви идеи...
  • 1
  • 2

Тема "Разпадна ми се вратата от МДФ със стъкло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: