Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Антон С. - специалист
чет дек 10, 2020 11:12 pmTimoti написа:
Постигнах по стабилен и висок пламък на P1 като разделих цикъла и порцията на две ,както съм направил и на Р2 и Р3 нещо което коментирахме преди време ,полезно е когато основно гори на Р1 на ниска мощност ,разбирасе и пелетите са от значение .
Колега, влиза ли в Р2 и Р3 след като е загряла системата? Или гори основно на 1?
Timoti - специалист
Колега, влиза ли в Р2 и Р3 след като е загряла системата? Или гори основно на 1?
[/quote]

Само на P2 и то рядко или като има потребление на БВГ .за това разделих и P1 пламъка ми харесва повече ,но и подготвям още 50 кв.м площ за отопление тогава мисля ,че нещата ще са по-добре .
пет дек 11, 2020 9:37 pmTimoti написа:

Само на P2 и то рядко или като има потребление на БВГ .за това разделих и P1 пламъка ми харесва повече ,но и подготвям още 50 кв.м площ за отопление тогава мисля ,че нещата ще са по-добре .
Това ще е полезно за Морфей, за да разбере, че повече малки грешки са по малко от една голяма, като краен резултат, в случая. На голям цикъл, без значение дали с + или - , грешката е по фатална. При малък цикъл нещата са по гладки, защото бързо се компенсират превишенията или недоимъците.
Timoti - специалист
пет дек 11, 2020 9:42 pmТрифон П.Трифонов написа:
пет дек 11, 2020 9:37 pmTimoti написа:

Това ще е полезно за Морфей, за да разбере, че повече малки грешки са по малко от една голяма, като краен резултат, в случая. На голям цикъл, без значение дали с + или - , грешката е по фатална. При малък цикъл нещата са по гладки, защото бързо се компенсират превишенията или недоимъците.
Ми то за него го споделих,но май не му допадна особено ...
morfei1 - специалист
Кой аз ли, къде съм изгорил повече от вас двамата взети заедно на цикъл 13-14сек?

ОК, така да бъде любувайте се на красивия огън благодарение на късия цикъл през ждама. :)
Timoti - специалист
пет дек 11, 2020 10:17 pmmorfei1 написа:
Кой аз ли, къде съм изгорил повече от вас двамата взети заедно на цикъл 13-14сек?

ОК, така да бъде любувайте се на красивия огън благодарение на късия цикъл през ждама. :)
Днес даже не съм го виждал ,нямам необходимост на вън топло,наздраве !
morfei1 - специалист
Аз обичам да ми харчи, декември не изключвам ако ще и 20C да е отвън. Наздраве :) !
N_Nikolov - напреднал
Колеги, малко по-назад стана въпрос за разни дребни забележки на камината. Ползвам бижу 16 закупено Юни 2020, доволен съм от работата му, но капака над горната ревизия постоянно залепва за гайката с халката за раздвижване на пружините. Малко странно и дражнещо, ама бял кахър :-D
Mcl - специалист
съб дек 12, 2020 6:24 pmN_Nikolov написа:
Колеги, малко по-назад стана въпрос за разни дребни забележки на камината. Ползвам бижу 16 закупено Юни 2020, доволен съм от работата му, но капака над горната ревизия постоянно залепва за гайката с халката за раздвижване на пружините. Малко странно и дражнещо, ама бял кахър :-D
Сложи му алуминиево фолио, аз така си реших проблема.
slaviyakov - специалист
Вече съм със стаен термостат :supz:
Термоглавите на радиаторите трябва ли да ги надувам на макс или само тази която се намира при термостата?

Прикачен файл

received_201124351617673.jpeg
След
received_201124351617673.jpeg (34.26 KиБ) Видяна 1005 пъти

Прикачен файл

received_2737965653199400.jpeg
Преди
received_2737965653199400.jpeg (45.58 KиБ) Видяна 1005 пъти

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: