Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pechkata - специалист
вт дек 15, 2020 9:23 amnaydenov.anton написа:
вт дек 15, 2020 9:07 ampechkata написа:
пон дек 14, 2020 9:41 pmnaydenov.anton написа:
Не съм стана преди 2 часа просто све опитвам с някакъм лесен вариант да закрепя нещата до утре.

А дали мога да говоря с тях за оборотна такава или ще ми откажат? Ако трябва да чакам седмица по добре да мисля направо на нов контролер да питам
Ето затова се слагат UPS-и и AVR-и... :-D :partyman:
UPS има просто най-вероятно е дошло време на някой елемент. :)
Най товари гориво пълнещия шнек след запалката - зависимост от нивото в бункера...
И тока който минава през тиристора не е малък и ако превиши напрежението над допустимото - тиристора умира или дава утечка...
Добре е да помислиш и за AVR...
Жако - специалист
пон дек 14, 2020 9:41 pmnaydenov.anton написа:
пон дек 14, 2020 9:37 pmLazarGanev написа:
пон дек 14, 2020 9:11 pmnaydenov.anton написа:
Ако не ще пращам да я оправят и ще ги моля за някоя оборотна, че една седмица ако не работи парното вкъщи ще стане страшно.
А бе ти не се занимавай с глупости и я пращай, ама не очаквай да стане за ден-два. Ние имаме дадени 5-6 оборотни при тях и чакам по седмица-две, че няма кой да ги оправя заради ковид ситуацията. Към сервиза обръщал ли си се? Защо действаш сам?
Не съм стана преди 2 часа просто све опитвам с някакъм лесен вариант да закрепя нещата до утре.

А дали мога да говоря с тях за оборотна такава или ще ми откажат? Ако трябва да чакам седмица по добре да мисля направо на нов контролер да питам
Зравей колега днес питах за нов контролер за платката с цветниая дисплей NPBC-V4Е струва 250/260 лв до колкото помня дават с него нови опто двоики и нов термо сензор за температурата в котела, защото със старите новия контролер неможел да работи
.
Просто за себе си питах защото си мисля да го сменя моя със цветния, че има повече екстри и най вече WI FI ме интересува да има което е добавка още около 90лв.
Жако - специалист
вт дек 15, 2020 12:29 amRadoslaw написа:
пон дек 14, 2020 10:08 pmnaydenov.anton написа:
Оставих го днес няма да е драма да не работи. Устре ще го мисля, нали утрото било по-мъдро от вечерта :)

Освен да пусна обява, че търся контролер под наем докато отремонтират моя :-D

Хубава вечер!
Най вероятно триака ти е за смяна.Помоли някой хардуерен спец ,да ти го смени.Ако имаш такива ,около теб
Ако не в Натурела и чакаш
Има само три крачета на триака да ги разпоиш и да сложиш нов пак да го запоищ но новия трияк трябва да е със същите поараметри.
Стига да му разбираш то акъл лесно се дава.
Жако - специалист
вт дек 15, 2020 3:27 pmpechkata написа:
вт дек 15, 2020 11:04 amЖако написа:

Здравейте колега. Вероятно да става препълване аз от начало когато си я купих Грейко и почнах да я ползвам бях задал много време за първото зареждане въпреки че бях замерил правилно в 1 литров съд за колкото секунди се пълни.
После се наложи това което се беше получило като време (140сек.) да го намаля драстично и след това спря да ми се получава задръстването препълването както и да го кажем, ГРЕШКА НЯМАШЕ.
Това е от опит което реших да споделя.
Имах едни слънчогледови много пепиляви даже съм си правил експеримент и със пресята въглищна пепел от домбаски като добавка 1/1 със дървесни но от запрашеноста не ми е ставало грешка нито пък съм ги бърсал опто двойките. :)
Тези опити говорят че имаш бая стаж със горелките...
Бисере... :-D
Ааамии, новобранец съм , просто обич :) ам да експериментира и да получавам максималното със по евтиното. Но в повечето слчаи евтеното излиза скъпо и човек тря да е вниматилен със екпериментите. :)
Жако - специалист
вт дек 15, 2020 3:37 pmpechkata написа:
вт дек 15, 2020 9:23 amnaydenov.anton написа:
вт дек 15, 2020 9:07 ampechkata написа:

Ето затова се слагат UPS-и и AVR-и... :-D :partyman:
UPS има просто най-вероятно е дошло време на някой елемент. :)
Най товари гориво пълнещия шнек след запалката - зависимост от нивото в бункера...
И тока който минава през тиристора не е малък и ако превиши напрежението над допустимото - тиристора умира или дава утечка...
Добре е да помислиш и за AVR...
Това е решение, което пази (Добре е да помислиш и за AVR...)
Аз си купих стабилизатор за напрежението защото от пренапрежение от гръм ми свърши ЮПС че се наложи да го пращам на ремонт но сега и ЮПС И всичко след стабилизатора е защитено от пренапрежение. :supz:
zrock - напреднал
Здравейте ползвам грейко 20 стар за първа година отоплявам 80 м2 етаж от къща като в едната спалня радиатора е отворен съвсем леко понеже е вътретрешна стая . Преди 2 дена даде грешка "Задръстване с пелети" звънях на човека с монтажа не ми се вдигна .
Тука от форум видях за 2 те фотосонди забърсах ги и се оправи .
Но това което видях е че има кокс на мястото на горене почистих го и сега работи.
От изчетеното тея 2 дена разбрах че не е добре да е в Състояние Поддържане а трябва да гори постоянно за да не се образува нагар . Горелката е със заводските си настройки и не е пипана .
Възможно ли е примерно на Гориво 2 да задам други настроийки който примерно при зададена температура 65 да подържат около 60 така че горелката да не гасне и да не натрува нагар.
А образуването на кокса си го обеснявам с това че не са ми много радиаторите и топлото време предния месец .
А иначе разхода е в студени дни окло 30кг а в топлите около 20 не я гася
за първа година реших да пробвам с дървени пелети
stridata - специалист
ср дек 16, 2020 10:59 amzrock написа:
Здравейте ползвам грейко 20 стар за първа година отоплявам 80 м2 етаж от къща като в едната спалня радиатора е отворен съвсем леко понеже е вътретрешна стая . Преди 2 дена даде грешка "Задръстване с пелети" звънях на човека с монтажа не ми се вдигна .
Тука от форум видях за 2 те фотосонди забърсах ги и се оправи .
Но това което видях е че има кокс на мястото на горене почистих го и сега работи.
От изчетеното тея 2 дена разбрах че не е добре да е в Състояние Поддържане а трябва да гори постоянно за да не се образува нагар . Горелката е със заводските си настройки и не е пипана .
Възможно ли е примерно на Гориво 2 да задам други настроийки който примерно при зададена температура 65 да подържат около 60 така че горелката да не гасне и да не натрува нагар.
А образуването на кокса си го обеснявам с това че не са ми много радиаторите и топлото време предния месец .
А иначе разхода е в студени дни окло 30кг а в топлите около 20 не я гася
за първа година реших да пробвам с дървени пелети
Сигурно ще ти се стори лудост, ама сега ще получиш много различни мнеия и има голяма вероятност да вземеш грешното :-D Най-добрия вариант е да си сипеш кана вино и да прелистиш всичките 1409 страници и да си извадиш сам мнението, повярвай ми, че по добър учител от тия страници няма! Успех!
Стрида, кажи му, че се шегуваш, хаха...1400.....!!!
Нагара е от бавно горене. Гори бавно, защото е по мощна, за тия радиатори, които топлят тия квадрати. Гори бавно, защото си помислил, че трябва да гори постоянно. Да, хубаво е, но само ако е точна- примерно 3-10 киловата.
Затова, никакво поддържане, поне не и продължително. Бих го ползвал за 10-20 мин, ако преди и след това работи щогоде интензивно, над минимална мощност, за да може да се самопочисти.
Ако няма постоянно живеещи, да се мине на работа по график.
Стаен термостат също е добра опция, въпреки Старт-Стоп на час и половина- два. Тези оптимизации не отменят почистването на горелката.
Страдивари, добре ли е така?
kalin72 - майстор
Екстра е Трифоне, кратко, точно и ясно :)
Сега обаче да не откажем човека от каната с вино ;)
stridata - специалист
Изчакайте да се появи некой с теорията за намаляване на 1-ва и ще му трябват 2 кани. Едната да прочете всичко дето ще се изпише и една за 1400-те :partyman:

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: