Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ves-ko - специалист
пет дек 18, 2020 10:30 pmТрифон П.Трифонов написа:
[... До днес няма никакви признаци за проблем с пустата пружина. Няма скъсяване, няма изкривяване, няма нагари, в тръбата на малкият шнек.
Не вярвам и с твоят да има проблем, но знам ли- вече допускам и това.
Зная, че и ти си с буфер, което е шникощадящо. Просто провери!
На изстинала горелка, пипни го с два пръста от към главата и размърдай у лео и десно! Погледни за нагар, провери и за скъсяване!
Ок. Благодаря.
Днес я чистих (с прахосмукачката и т.нар. нагар се вдига с нея. няма нищо за стъргане) и не съм я палил, но четейки форума и анализирайки ситуацията при мен се замислих ... :?
Утре ще я огледам по-обстойно за какво иде реч, преди да я запаля. :supz:
pechkata - специалист
пет дек 18, 2020 4:22 pmprascho написа:
Много се палите. Най-добрият учител е самия живот и грешките, които правим. Важно е човек да достигне до правилните заключения. Аз лично бягам далеч от непогрешими експерти.....Грешките карат съзнанието да мисли и обогатява нашите знания. Ако всичко правим правилно от рас...то какъв живот живеем.

П.П. За добро, всички сме различни и имаме различна философия. Не налагайте своята на останалите....
:-D :? :partyman: :supz:
filmatoplo - майстор
Ако не пиша за повреди ,за тяхното отстраняване то ще рече ,че вс е окей с пелетните горелки,машина е нормално да се случва нещо .На 95$ е виновно задкормилното устройство -не ги обслужват .Някой хора сбъркаха форума със Сайта Грейко ,няма лошо важното е тук да може да намериш информация не само от рекламни агенти .Желязото се поправя ние да сме здрави.
Жако - специалист
пет дек 18, 2020 4:22 pmprascho написа:
Много се палите. Най-добрият учител е самия живот и грешките, които правим. Важно е човек да достигне до правилните заключения. Аз лично бягам далеч от непогрешими експерти.....Грешките карат съзнанието да мисли и обогатява нашите знания. Ако всичко правим правилно от рас...то какъв живот живеем.

П.П. За добро, всички сме различни и имаме различна философия. Не налагайте своята на останалите....

Това е; Не налагайте своята на останалите.... :supz: :supz:
filmatoplo - майстор
Абе тез диоди на оптодвойката кво им става ,на ден по двама ми звънят да ги опътвам по случая .Туй да е ,да ней друго. :wink:
don.nasco - специалист
Един глупав въпрос, но още не съм при горелката и се мъча да си обясня разни неща от разстояние.
Малкият шнек е сменен, но огъня продължава да гори из отзад, не иска да гори отпред и да направи подкова. Дори наблюдението е, че когато гори така започва да пропушва от бидона с пелетите (това го има писано в тази тема, помня че съм го чел преди и препоръката обикновено е да се чисти горелка, котел, комин).
Като го гледам по видео-връзка как гори, нищо чудно до няколко седмици да трябва да сменяме и този шнек.
Увеличихме въздуха на всички степени, но май няма промяна.
Когато жарта се разбута с ръжен и се издърпа напред, започва да гори добре, но това е до време. А видимо шнекчето подава и избутва напред.

Поздрави,
Атанас
Увеличи подаването, отвори врата или прозорец! Който е там.
Модулацията на какви стойности е?
don.nasco - специалист
съб дек 19, 2020 6:40 pmТрифон П.Трифонов написа:
Увеличи подаването, отвори врата или прозорец! Който е там.
Модулацията на какви стойности е?
Ще пробвам с подаването, утре след обяд живот и здраве трябва да сме на място.
Котела е в зимника, има една врата, която само името й е врата, тоест не мисля, че възпрепятства влизането на въздух от вън. Но да, ще накарам нашите да я оставят отворена за някакво време.
Модулацията е стандартната - 10/5/0
съб дек 19, 2020 7:07 pmdon.nasco написа:
Пропушването назад, сочи запушване напред.
Явно си има достъп на въздух, както и подаването няма да помогне.
stridata - специалист
пет дек 18, 2020 5:10 pmpechkata написа:
пет дек 18, 2020 9:39 amstridata написа:
Що се правите на цига*и за 30лв. не мога да ви разбера?! Ще занимавам аз някой познат с глупости ли пък ще си хабя ценното свободно време? Или пък някой съсед да ми даде парче пружина и утре да ме викне да вкараме 10 палета пелети.... Аааааааа не :partyman:
Е качи линк на човека от къде да си купи шнек за 30 лв. ...
Ами аз съм в София и имам избор. Не искам да занимавам инсталатора защото искам да опозная горелката за да мога сам да се оправям. А иначе, звънкам на най-близкия до мен дистрибутор на Грейко и отивам и си взимам оригинален шнек. Примерно тези имат почти всичко като резервни части, ако го нямат го доставят за нула време и са ми на 10мин. път. https://basclima.com/kontakti-s-nas

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: