• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pechkata - специалист
Точно както ти казваш "който разбрал - разбрал"... :-D

Той затова е оторизиран монтьор на Бисолид в региона... :supz: :partyman:
pechkata - специалист
съб дек 19, 2020 7:45 pmmorfei1 написа:
съб дек 19, 2020 6:09 pmpechkata написа:
Нашия водопроводчик казва при монтаж на радиаторите всичките трябва да са на едно ниво от кота ниво етаж...
Или под нивото на общите радиатори но не и над тях - че да не получава въздух...
Възможно е не ги разбирам толкова, но с лирите не знам как ще стане монтажа на едно ниво с останалите.
Как са ти вързани радиаторите - горе топла и диагонал изход студена...?
Лирите ги коментирахме по назад в темата...
nikolatch - напреднал
Здравейте.Относно пробите с темп на вода 70/80C.Kое е по добре за двуетажна къща със стаен термостат.Постоянно има хора през целия ден.По термостат ли да я държа или по темп на вода да модулира.Кой е по удачния вариант в крайна сметка. Благодаря ви отново. :finga: :partyman: :prayer:
morfei1 - специалист
съб дек 19, 2020 8:20 pmТрифон П.Трифонов написа:
Радиаторът на един двулитров бензинов автомобил, с вентилаторите си, ще направи пелетарниците ни да изглеждат недъгави. Смятай натам, това е по твоята част!
А виж ти как си отговори.... с вентилатори? Ти вентилатор имаш ли на твоите радиатори? Помпата ти със същата скорост ли се движи? Има ли въздух-вятър където допълнително да охлаждат? Пишеш се за разбирач и си достатъчно дърт, че да знаеш, че имаше коли и само с въздушно охлаждане. Твоята кола колко киловата е, поне 4-5 пъти повече от възможностите на марковият ти кашон. Ама твоята кола да не е винаги толкова киловата колкото в талона? Тя е толкова само при определени условия... обороти на мотора. Затова на диностендовете се изчислява макс въртящ момент и максимална мощност.

Кво значи търговец... обикновено разликата между 25 и 35 киловата, е 200-300лв. и на фона на това, че изваждаш едни 4000лв. + още 6000лв. за инсталация, нали се сещаш Ганьо на кой модел се спира винаги, без оглед на това какво му обяснява търговеца. Сещаш се, че Ганьо и проект няма и залага на сигурното. Ей такива Ганьовци знаеш ли колко са ми минали.... къде всичко им е ясно и сипват концентрат на -72 антифриз щот било по хубаво и като му текне цялата водна инсталация след време се чуди що така стана. Е кво да стане като не слуша и не спазва предписанията на производителя.

съб дек 19, 2020 8:45 pmpechkata написа:
Да
съб дек 19, 2020 10:18 pmmorfei1 написа:

А виж ти как си отговори.... с вентилатори? ... нали се сещаш Ганьо на кой модел се спира винаги, без оглед на това какво му обяснява търговеца....

Да
Добре, че си ти та да си отговоря на въпросите.
За търговците е ясно по броят недоволно регистрирани. Спецовете са малко- 1-2 дипломирани и още 2-3 които разбират.
Поне призна за въздух в системата си- не те изтипосах аз, но ти си голямо момче, ще се справиш.
Да ти напомня ли кой не спазва указанията на Бисолид, или сам ще признаеш? Ако сам беше дисциплиниран, а не хитър празнословещ, може би и да беше си направил добра инсталация, а не просто котел- помпа- тръба- радиатор- котел. Избрал си "четиритя" лева. Лоша инсталация- повишен разход, на каквото и гориво да е, не само пелети.
При 80 подаваща, дето последният месец я повтаряш насън, и малка делта, която обявяваш, трябва да е 30 градуса у вас, освен навън ако не е -20. Ти и средните температури беше обявил тука- доста нагоре. не се връзват нещата, но са си твои.

"Bisolid GP xx_B hc> в режим на номинална мощност достига до 92% (в зависимост отконкретната система) "

На стр 34 има една много интересна схема, от която твоята е много далеч.
Буферен съд, трипътен вентил- скъпи и ненужни играчки, според твоите проповеди.

" Не се препоръчва продължителна експлоатация на съоръжението при топлинна
мощност по-ниска от минималната, посочена в Таблица 1, тъй като такива
режими на работа не са ефективни и икономични.
При необходимост от продължителна работа на котел серия Bisolid в режими с
топлинна мощност по-ниска от номиналната, фирмата-производител
препоръчва монтиране и свързване на топлоакумулатор (буферен съд) към
отоплителната система, за да се осигури нейната ефективна, икономична и
надеждна работа."
https://ecotherm.bg/wp-content/uploads/ ... isolid.pdf
morfei1 - специалист
Еми да, някъде да си прочел, че си ползвам системата под минималната мощност?

Тва не ми го цитирай щот съм го чел повече пъти от теб първо, и второ моята горелка не е hc версията, друг е въпроса каква е разликата между двето и 18 - 25 като цяло.

Я пак, на кое казваш повишен разход, на разход който отговаря на изчислените топло загуби....ха-ха пак те натисна комплексарщината :lol:

Не можеш да приемеш мисълта, че си ползвам системата на 80C без да дуя свирката като теб и не съм дал 6 бона за буфер?

На първия етаж верно термометрите показват 27.5 - 29C, Ко да напрая тъй им е комфортно.
pechkata - специалист
съб дек 19, 2020 10:18 pmmorfei1 написа:
Да
При мен са вързани долу вход - долу изход...
Вземи от някъде на заем термо пистолет и сравни двете вързии...
Без да променяш тръбния път - изнади със мека връзка...
нед дек 20, 2020 8:42 ammorfei1 написа:
...
Я пак, на кое казваш повишен разход, на разход който отговаря на изчислените топло загуби....ха-ха пак те натисна комплексарщината :lol:

Не можеш да приемеш мисълта, че си ползвам системата на 80C без да дуя свирката като теб и не съм дал 6 бона за буфер?
...
А изчислените са големи, те на това.
След прекалено тихата си "свирка", корекцията покачи Т на газовете от 85-90 на 100-110. Сега вече нямам глеч.
Единственото хубаво е, че нямаш проблем с комина и гости колеги, поради горещият комин. Морфей е с по добрата свирка, гарантирано.
Разходът ти е точно колкото губи къщата, а това е повече, предвид липсата на балтон- по голям, отколкото при друга къща, която има топлоизолация и по приемлив разход на пелети, от финансова гледна точка. От там и раздразнението ти, както и накичването с термометри. Обременен мозък. Глей си живота бе, човек!
Който е сял- ще жъне. Или кой каквото. Теб те стриже къщата, а опитваш на мен да вменяваш комплекси. Не е лесна орташката работа, когато бърка "едина" повече- било то финанси или грижа, че му е дерт, а другият си гледа рахатя. Сайбия съм си само на моите харчове.
Днес и следващите 2 дни съм айляк. Дървата ги свърших, реших да изчистя и склада за пелети, та подкарах последните 325 кг. Следващите 2 дни докладвам разход на пелети.
Ти продължавай с продажби на комплекси!
нед дек 20, 2020 10:45 amsilent написа:
... карайте я по спокойно бре...дисертации почнахте да пишете за тея свръх печки... :-D
Бе прав си, ма кат си държал някой за ръката, па после ти сере в устата и срама няма постоянно да злослови, да изопачава, и да мами.....живот и здраве да е!
morfei1 - специалист
Безнадежден случай си. Толкова много си си повярвал, че не е истина. Държал ме бил за ръката..... Конфликта между нас двамата ти го започна, затова и получаваш и ще получаваш същото отношение.

Предният ти пост е пълен с глупости, че чак няма да им обърна внимание.

Виж Трифонари аз топля мъжката, а не само кухнята малко спалнята щот обичам на студено и останало по празниците ако дойдат гости.
нед дек 20, 2020 3:33 pmmorfei1 написа:
Безнадежден случай си. Толкова много си си повярвал, че не е истина. Държал ме бил за ръката..... Конфликта между нас двамата ти го започна, затова и получаваш и ще получаваш същото отношение.

Предният ти пост е пълен с глупости, че чак няма да им обърна внимание.

Виж Трифонари аз топля мъжката, а не само кухнята малко спалнята щот обичам на студено и останало по празниците ако дойдат гости.
Хахааа, по всяко време поддържам гореща вода, за да напълня джакузито и да изкъпя статистките на Пентхаус. Системата ми има капацитет да осигури непрекъснато подаване на гореща вода. Мога да окъпя и тебе.
Достатъчни са ми студовете в армията, че и сега да го търпя. Това не ми пречи след малко да разходя кучетата по тениска. Мога го, позволявам си го, а като усетя, че се отпускам- налагам си го, мъжаго.
Конфликта съм го започнал, щото съм те преценил като дребна мушица.
Тук всеки, който е влязъл, е прочел и е преценил.
Айд, пелеткай си мъжката, след като не ти иде умната!
Темата е за разход. Спорът е, че не препоръчваш правилен подход, за да бъде той малък, приемлив. Няма как, след като ти самият не си спазил принципите за това, но проповядваш, седейки от бюрото, в работно време, докато не продаваш радиатори.
"Нямаш капацитета" както се изрази форумен колега.
Който те послуша, ще сгреши. Показа го Печката, с една диаграма, след което отново намери свое си обяснение. Мрънкало, винаги право.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Обща дискусия за пелетни котли - offtopic от разход на пелети" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: