Благодаря на Стефан33 ,за настройките ,въздуха за палене ,разгаряне,абе на 90 процента съвпаднаха .Заработи перфектно ,човека горкия не повярва ,едно ,че като изрязах всичко от горелката вика ако тръгне ще е голяма работа.
И второ като стана ,не я беше виждал така добре да работи.Съвета ми е ,по скоро си подменете управленията с Натурела.Платката я вкарах в табло ,за кабелите се извинявам,така пожела човека .
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo
- майстор
1107 мнения в "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др."
filmatoplo
- майстор
Днес се сблъсках с ново 5 ,едно Фероли с Натурела от миналата година нещо не работило добре ,отивам -вентилатора не върти на палене ,правя тест -на ниските проценти не върти а само бучи ,като го побутна с една отверка тръгва. Първо помислих -кондензатор ,но -не.Когато го пробвам на 100 процента си тръгва от раз ,но на 15-20 не иска .Разглобих го и почистих и смазах лагерите на вентилатора и заработи на ниските проценти.Лагерите са 6202 z .За сега така ,ще се поръчат лагери ,кои са най добри ,FAG .биват ли.Даобре,че не питах тук -СПешно.
Междувременно човека звъня къде ли не по представители на Фероли ,викат -вентилатора е заминал.Браво бе тарикати ,с нов и аз мога ,ай подкарай повредения да те видя.
fbr
- майстор
За да не тръгва при ниски мощност, а да бучи, причина може да бъде кондензатора, който е паралелно на вентилатора в контролера. Не, кондензатора който е в клемната кутия на вента, а този който е в контролера. Обикновено е от порядъка на 0,5 до 1,5 микрофарада.Тъй като при ниски мощности, при фазово управление на индуктивни консуматори, има много къси участъци от синусоидата, този кондензатор се зарежда в този участък бързо и после отдава в товара.
filmatoplo
- майстор
Писах,че когато измихме лагерите с wd ,се раздвижиха добре и ги смазахме с течна смазка -вентилатора тръгна и на ниските ,значи това е причината .Тоест вентилатора си е въртял до вчера ,искат смяна лагерите .Кои са по добри SKF или FAG .Този кондензатор на вента ми казаха ,че е 1 mf .Определено е от лагерите защото нямаше грам инерция ,като го спра и спира веднага въртене за 3 секунди ,не беше нормално .След почистването уж се увеличи инерцията.
fbr
- майстор
ср дек 23, 2020 6:41 pmfilmatoplo написа: ....Нямам и грам съмнение че си открил причината, но го казвам че е възможно в друг случай, щото на мен ми се случи и видях зор. При поляците разбрах къде е ключа от палатката.
morfei1
- специалист
ср дек 23, 2020 6:41 pmfilmatoplo написа: Кои са по добри SKF или FAGИ двето марки са достатъчно добри и надеждни. Лично за мен най-добрата, а и най-скъпа марка за лагери е SNR. От тези малките съм продал много основно за автомобилни динама. Те са дребни пари.... 10-15лв. Нямало е издънки за последните 8години.
filmatoplo
- майстор
Благодаря колеги ,ето това е нормалния тон на форума ,клоня към лагерите защото първо какво ли не тествах ,и накрая без да пипам нищо -само тях чистих и смазвах и виждах промяна към оправяне ,даде положителен тест
един човек който продава Фероли също ми каза за лагерите .Ще ги разгадаем тез горелки да крак,има още една дилема -паленето им с керамична запалка ,срещам оплаквания .
filmatoplo
- майстор
Да питам ,лагерите до колко се набиват има ли стопор на оста .Ще меря с шублера до колко са набити . 
filmatoplo
- майстор
Днес консултирах един човек по телефона,оставил горелката Р7 без пелети ,след като изписала грешка А1 ,така разбъркал малкото меню,че едвам върна с мои наставления в пътя.Един час го напътствах кои копчета да натиска ,и да ми казва какво пише на дисплея ,и какво прави горелката.Човека хабер си нямаше кое какво е ,наложи се да научи нещата щото ще седи на студено .Като го накарах да влезе в малкото меню,за температура 30 градуса,за степен 1 ,за режи 002 ,бързо му вкарах 68 градуса,степен 3 ,и режим 000 ,и му се показа температурата на дисплея.Та се стопли за празника ,имам свършено добро дело . 
Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература