Най - вълнуващия въпрос зимно време.
filmatoplo - майстор
Благодаря на Стефан33 ,за настройките ,въздуха за палене ,разгаряне,абе на 90 процента съвпаднаха .Заработи перфектно ,човека горкия не повярва ,едно ,че като изрязах всичко от горелката вика ако тръгне ще е голяма работа. :lol: И второ като стана ,не я беше виждал така добре да работи.Съвета ми е ,по скоро си подменете управленията с Натурела.Платката я вкарах в табло ,за кабелите се извинявам,така пожела човека .

Прикачен файл

132591596_237087821146818_3770337162167118315_n.jpg

Прикачен файл

132605453_244576727084179_8580820544586259880_n.jpg

Прикачен файл

132542026_420590705748357_7703942380805220078_n.jpg
132542026_420590705748357_7703942380805220078_n.jpg (63.51 KиБ) Видяна 1269 пъти
filmatoplo - майстор
Днес се сблъсках с ново 5 ,едно Фероли с Натурела от миналата година нещо не работило добре ,отивам -вентилатора не върти на палене ,правя тест -на ниските проценти не върти а само бучи ,като го побутна с една отверка тръгва. Първо помислих -кондензатор ,но -не.Когато го пробвам на 100 процента си тръгва от раз ,но на 15-20 не иска .Разглобих го и почистих и смазах лагерите на вентилатора и заработи на ниските проценти.Лагерите са 6202 z .За сега така ,ще се поръчат лагери ,кои са най добри ,FAG .биват ли.Даобре,че не питах тук -СПешно. :wink: Междувременно човека звъня къде ли не по представители на Фероли ,викат -вентилатора е заминал.Браво бе тарикати ,с нов и аз мога ,ай подкарай повредения да те видя.
fbr - майстор
За да не тръгва при ниски мощност, а да бучи, причина може да бъде кондензатора, който е паралелно на вентилатора в контролера. Не, кондензатора който е в клемната кутия на вента, а този който е в контролера. Обикновено е от порядъка на 0,5 до 1,5 микрофарада.Тъй като при ниски мощности, при фазово управление на индуктивни консуматори, има много къси участъци от синусоидата, този кондензатор се зарежда в този участък бързо и после отдава в товара.
filmatoplo - майстор
Писах,че когато измихме лагерите с wd ,се раздвижиха добре и ги смазахме с течна смазка -вентилатора тръгна и на ниските ,значи това е причината .Тоест вентилатора си е въртял до вчера ,искат смяна лагерите .Кои са по добри SKF или FAG .Този кондензатор на вента ми казаха ,че е 1 mf .Определено е от лагерите защото нямаше грам инерция ,като го спра и спира веднага въртене за 3 секунди ,не беше нормално .След почистването уж се увеличи инерцията.
brassSob - специалист
Пак добре, че горелката е Фероли. Смяната на лагерите е далеч по-лесна от Ламборджинито.
fbr - майстор
ср дек 23, 2020 6:41 pmfilmatoplo написа:
....
Нямам и грам съмнение че си открил причината, но го казвам че е възможно в друг случай, щото на мен ми се случи и видях зор. При поляците разбрах къде е ключа от палатката.
morfei1 - специалист
ср дек 23, 2020 6:41 pmfilmatoplo написа:
Кои са по добри SKF или FAG
И двето марки са достатъчно добри и надеждни. Лично за мен най-добрата, а и най-скъпа марка за лагери е SNR. От тези малките съм продал много основно за автомобилни динама. Те са дребни пари.... 10-15лв. Нямало е издънки за последните 8години.
filmatoplo - майстор
Благодаря колеги ,ето това е нормалния тон на форума ,клоня към лагерите защото първо какво ли не тествах ,и накрая без да пипам нищо -само тях чистих и смазвах и виждах промяна към оправяне ,даде положителен тест :lol: един човек който продава Фероли също ми каза за лагерите .Ще ги разгадаем тез горелки да крак,има още една дилема -паленето им с керамична запалка ,срещам оплаквания .
filmatoplo - майстор
Да питам ,лагерите до колко се набиват има ли стопор на оста .Ще меря с шублера до колко са набити . :lol:
filmatoplo - майстор
Днес консултирах един човек по телефона,оставил горелката Р7 без пелети ,след като изписала грешка А1 ,така разбъркал малкото меню,че едвам върна с мои наставления в пътя.Един час го напътствах кои копчета да натиска ,и да ми казва какво пише на дисплея ,и какво прави горелката.Човека хабер си нямаше кое какво е ,наложи се да научи нещата щото ще седи на студено .Като го накарах да влезе в малкото меню,за температура 30 градуса,за степен 1 ,за режи 002 ,бързо му вкарах 68 градуса,степен 3 ,и режим 000 ,и му се показа температурата на дисплея.Та се стопли за празника ,имам свършено добро дело . :)

Тема "Пелетни горелки Ferroli Sun и Mikro P7-P12 Инфо,настр. и др." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: