Най - вълнуващия въпрос зимно време.
чет дек 24, 2020 6:59 pmRumen89 написа:
Плащаш за модулираща горелка, а ползваш обикновена. Този нагар си е недоразумение на горелката....но пък е по добре от въглища и дърва. За буфера не съм ок да се набутват пари.
Румбенце, в момента загубите на къщата са ми между 2.5- 3 киловата, на час. Препоръчай ми пелетарченце, което ще се справя с такава работа!
Къде и как да модулирам около това? Ела ми я настрой, а за "нагара" не се притеснявай!
Върнах малко дозата за палене и вече няма.
Имал съм бол пари, дал съм ги, доволен съм. Задаваш ли си въпроса, защо първо буфер купих?
Един кара Бентли, друг Гоуф, а аз пак искам Порше.
Дай Боже секиму, каквото си пожелае!
Весели празници!
Rumen89 - специалист
чет дек 24, 2020 7:08 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет дек 24, 2020 6:59 pmRumen89 написа:
Плащаш за модулираща горелка, а ползваш обикновена. Този нагар си е недоразумение на горелката....но пък е по добре от въглища и дърва. За буфера не съм ок да се набутват пари.
Румбенце, в момента загубите на къщата са ми между 2.5- 3 киловата, на час. Препоръчай ми пелетарченце, което ще се справя с такава работа!
Къде и как да модулирам около това? Ела ми я настрой, а за "нагара" не се притеснявай!
Върнах малко дозата за палене и вече няма.
Имал съм бол пари, дал съм ги, доволен съм. Задаваш ли си въпроса, защо първо буфер купих?
Един кара Бентли, друг Гоуф, а аз пак искам Порше.
Дай Боже секиму, каквото си пожелае!
Весели празници!
Чист маркетинг налагате на форума.
Продадох те горелки, които уж са само почистващи, но се оказа, че не е така.
Сега искате буфери да набутате на хората!
Горелката не е лоша. Искам да попитам тъй като аз отоплявам къща 240 кв.м. защо горелката ми гори все към задната страна и пламъка не се истегля от пред. Осветелността ми е от 90 до 160 и постоянно се мени.
LazarGanev - "Велик майстор"
Ами първо защото е 30-ка и идва голяма в това топло време. Надупи я тая горелка да видим назад ли ще е пламъка. Аз твоята площ я топля с 20-ка и няма нагари.
Rumen89 - специалист
чет дек 24, 2020 7:40 pmLazarGanev написа:
Ами първо защото е 30-ка и идва голяма в това топло време. Надупи я тая горелка да видим назад ли ще е пламъка. Аз твоята площ я топля с 20-ка и няма нагари.
Пробвах я със стаен термостат и пак прави по твойте препоръки.
Rumen89 - специалист
Мен нагара и почистването не ме плашат.
Искам да знам ако намаля вентилатора ще се изтегли ли пламъка на пред.
чет дек 24, 2020 7:35 pmRumen89 написа:

Горелката не е лоша. Искам да попитам тъй като аз отоплявам къща 240 кв.м. защо горелката ми гори все към задната страна и пламъка не се истегля от пред. Осветелността ми е от 90 до 160 и постоянно се мени.
Погледни пак онзи пепелник!
Не видя ли къде е буцата? Аз ли я търкулнах или горелката сама се е справила (самопочиствала), докато предходните 24 часа съм спасил автомобил, апартамент и малка къща. Автомобилите обикновено изгарят.
Горелката ми работи на минимални 10,5 киловата, та до 18-19. Е как няма да се самопочиства? Самопочиства се, защото съм знаел, че ще имам проблеми без Буфер. Проблеми които ти сега имаш. От къде съм го знаел? От тука бе, Румбурак, от тука, близо 2 години четенье, а не плюенье.
Как няма са задръства твоята и да мени осветеност, като я караш на минимум?
Колко пелетки ти гори на денонощие, тая пущина, дето ни си я подбрал правилно, ни можеш да я настроиш, та се ракетата ти крива?

Нееееее, как ще намаляш вентилатора бе?!! Как може да се задават такива въпроси? Как па ти не разбра- при толкова писане, какво е нужно, за да не губи осветеност, което е свързано с работа на минимална мощност? Моята горелка работи на минимални 10 киловата, а на Кака ѝ си рекъл да работи масксимум на толкова!!!

Каквото и да ти се препоръча си е обречена кауза. СТ, за 240 квадрата, може, но няма кой да ѝ направи баланса- не можеш да се справиш явно. Трудно е за такава площ, признавам, а и тръболяка трябва да е перфектен.
Rumen89 - специалист
чет дек 24, 2020 7:52 pmТрифон П.Трифонов написа:
чет дек 24, 2020 7:35 pmRumen89 написа:

Погледни пак онзи пепелник!
Не видя ли къде е буцата? Аз ли я търкулнах или горелката сама се е справила (самопочиствала), докато предходните 24 часа съм спасил автомобил, апартамент и малка къща. Автомобилите обикновено изгарят.
Горелката ми работи на минимални 10,5 киловата, та до 18-19. Е как няма да се самопочиства? Самопочиства се, защото съм знаел, че ще имам проблеми без Буфер. Проблеми които ти сега имаш. От къде съм го знаел? От тука бе, Румбурак, от тука, близо 2 години четенье, а не плюенье.
Как няма са задръства твоята и да мени осветеност, като я караш на минимум?
Колко пелетки ти гори на денонощие, тая пущина, дето ни си я подбрал правилно, ни можеш да я настроиш, та се ракетата ти крива?

Нееееее, как ще намаляш вентилатора бе?!! Как може да се задават такива въпроси? Как па ти не разбра- при толкова писане, какво е нужно, за да не губи осветеност, което е свързано с работа на минимална мощност? Моята горелка работи на минимални 10 киловата, а на Кака ѝ си рекъл да работи масксимум на толкова!!!

Каквото и да ти се препоръча си е обречена кауза. СТ, за 240 квадрата, може, но няма кой да ѝ направи баланса- не можеш да се справиш явно. Трудно е за такава площ, признавам, а и тръболяка трябва да е перфектен.
Ако и изключа отношението ти на Бе.
Може ли да споделиш какво да направя.
чет дек 24, 2020 8:03 pmRumen89 написа:
О, извинявай!
Не, не мога. Ти си от хората, които няма да се справят, но ще обвинят.
Извинявай и за това, просто съм откровен. На теб мога да помогна само по един, неприемлив начин.
Весели празници, още веднъж!
pechkata - специалист
чет дек 24, 2020 8:03 pmRumen89 написа:

По добре нищо не прави - изчакай да стане студено...
По добре сега да работи по график...
Последна промяна от pechkata на чет дек 24, 2020 8:14 pm, променено общо 1 път.
Tzinata - специалист
чет дек 24, 2020 7:47 pmRumen89 написа:
чет дек 24, 2020 7:40 pmLazarGanev написа:
Пробвах я със стаен термостат и пак прави по твойте препоръки.
290 квадрата 30-ка, със средна хубост изолация, ама и на покрива!
За четвърти сезон. От опит и от прочетено до тук установих, че съм за 20kw,но къде от мързел, къде от нямане на време несъм я сменил. Тази година работи по график: от 5:30 до 9:00 и от 16:00 до 19:00.
Гори по около 1-1,5 чувала на денонощие.
Супер доволен съм. Мисля че това е оптималният вариант за преоразмерени горелка. Горещо ти препоръчвам да пробваш "по таймер"
ПП:имам 50 квадрата плодово на първия етаж което работи като "буфер" един вид.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: