Най - вълнуващия въпрос зимно време.
вт дек 22, 2020 8:43 pmpechkata написа:
:-D
Аз я нарочих тази горелка на провал още като я запалих - със тези ограничения от Грейко още по зле стана работата... :finga:
Ти си особено полезен за този раздел.
Мина през Прити, Грейко, мечтаеше си за
ср дек 16, 2020 8:32 pmpechkata написа:
:prayer: :partyman:
Днес си хареса джендърска горелка.....
Някои се учат от грешките си, а ти имаш намерение да се спънеш отново.
Няма как да те уважавам за това, освен, че си откровен, до безумие.
Заслужаваш повече.
kalin72 - майстор
вт дек 22, 2020 8:20 pmves-ko написа:

Въдео:
https://www.youtube.com/watch?v=YezGa5g_fGc
Работа на ниска мощност, щото ти е много топло когато работи нормално. Смени малкия шнек, 30 лв струва. И си оправи инсталацията и/или настройките на горелката.
Вижда се, че е работила на ниска мощност, но шнекът все още не е скъсен. Поне не повече от 3-4мм, което не е фатално. Не са 4-5см. Движи се свободно в тръбата, та не виждам причина да не се продължи така, но с по бодри настройки.
От видеото- толкова.
ves-ko - специалист
вт дек 22, 2020 9:12 pmkalin72 написа:
вт дек 22, 2020 8:20 pmves-ko написа:
https://www.youtube.com/watch?v=YezGa5g_fGc
Работа на ниска мощност, щото ти е много топло когато работи нормално. Смени малкия шнек, 30 лв струва. И си оправи инсталацията и/или настройките на горелката.
Благодаря за съвета, но какво точно не е наред? и Как трябва да бъде?
Инсталацията ми, като цяло е ок. Има си и антикондензен клапан ... и доста още 'глезотии', но към момента работи само котел-помпа-радиатори.
Горелката за сега работи само на Р3, като се има в предвид, че работи 2-3 пъти в седмицата за по 6-10 часа. Инсталацията се опитва да затопли 75 м2 етаж без врати (все още, заради което топлината просто си бяга) и успява за това време примерно да повиши t от 7 до към 16 оС. При това делта t на водата при котела (вх./изх.) е около 20 оС. (45-65 и достига (за сега) до към 50-70) Всички радиатори са изцяло топли, а помпата е на 1-ва скорост. Очаквам, когато сложа вратите и поработи поне 2-3 дена без прекъсване (та да се затопли цялата къща) ситуацията с отоплението 'да си дойде на място' и горелката да започне да модулира.
Относно настройките - та са такива, каквито са зададени от инсталатора, а именно:
шнек около 32 кг/час (измерено от мен)
първ. зареждане (палене) 65 сек. - пали за около 2-3 мин.
Р3 (показва 19.5 kW)
зареждане 5.3 сек
период 45 сек
въздух 48 % (леко го увеличих - беше 46)
осветеност около 185
при това оборотите на вентилатора се менят от около 1000 rpm при студено пускане ~ 12 oC и напреж. 215 V до 1380 rpm при t на комина 100 оС и напреж. 235 V. (при 100% (продухване) оборотите са 2540 rpm)
Тези големи промени в оборотите (за сега) нама как да ги оправя и за това ги настроих при 230V и 'топъл' комин да са около 1300 rpm.
Горенето е в 'купата' на горелката.
При увеличаване на въздуха (55%+) започват да се появяват по-едри бучки неизгорели пелети в пепелта.

Kое точно не е наред и трябва да се промени?
много/малко въздух?
много/малко гориво?
pechkata - специалист
Моли се да стане студено че в това топло време може и по зле да стане... :-D
pechkata - специалист
вт дек 22, 2020 10:39 pmves-ko написа:

Р3 (показва 19.5 kW)
зареждане 5.3 сек
период 45 сек
въздух 48 % (леко го увеличих - беше 46)
осветеност около 185
Пусни я на за момент:
Р3
порция - 8.5 сек.
цикъл - 45 сек.
И ще ти покаже 30 kW а уж е 20 kW ... :-D
пон дек 21, 2020 9:21 pmandy_forresite написа:
....... Дойдат ли 3-4-5 пъти от п1 като за п2 или още по-лошо, като за мощност 3, огънят се задушава, пада температурата в скарата и бучката е въпрос на време да се образува, отворите за обдухване отпред за препречени и почва да гори само назад. Без да се премахнат слепилите се пепеляци, каквото и да се прави по настройките, няма да стане по-добре.
.........
https://photos.app.goo.gl/PUTRvPAGMvHGZgXx7
Това си пада само, не подпира идващите, не трупа жаравата нагоре.
Настройките са ми
Р3- 18клвт.
Р2- 18клвт.
Р1- 10.5клвт, заради разгарянето, което съм променил да става на Р1, естествено и разбираемо.
Не ръчкам и не дебна нищо- почиства си се само, при следващият старт.
gnt69 - майстор
чет дек 24, 2020 1:46 pmТрифон П.Трифонов написа:

Моята пепел тая година и тя зеленее.
чет дек 24, 2020 3:42 pmgnt69 написа:
Моята пепел тая година и тя зеленее.
Всяка година, със всякакви пелети ми се е получавало.
Промених цялата схема на контролера.
Р1 разгаря
Р2 гори само докато отвори антикондензният- 60гр.
Р3 до сигнал от буфера, че се е затоплил.
Пипната е модулацията, мощностите са условни.
Намалих с 3 секунди дозата за палене, че се виждат въгленчета в пепелириума.
Последно време го зарязах тоя котел- отпуснал са е.
Rumen89 - специалист
чет дек 24, 2020 1:46 pmТрифон П.Трифонов написа:
пон дек 21, 2020 9:21 pmandy_forresite написа:
....... Дойдат ли 3-4-5 пъти от п1 като за п2 или още по-лошо, като за мощност 3, огънят се задушава, пада температурата в скарата и бучката е въпрос на време да се образува, отворите за обдухване отпред за препречени и почва да гори само назад. Без да се премахнат слепилите се пепеляци, каквото и да се прави по настройките, няма да стане по-добре.
.........
https://photos.app.goo.gl/PUTRvPAGMvHGZgXx7
Това си пада само, не подпира идващите, не трупа жаравата нагоре.
Настройките са ми
Р3- 18клвт.
Р2- 18клвт.
Р1- 10.5клвт, заради разгарянето, което съм променил да става на Р1, естествено и разбираемо.
Плащаш за модулираща горелка, а ползваш обикновена. Този нагар си е недоразумение на горелката....но пък е по добре от въглища и дърва. За буфера не съм ок да се набутват пари.

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: