Най - вълнуващия въпрос зимно време.
pechkata - специалист
чет дек 24, 2020 3:40 pmgnt69 написа:
Аз пък си карам само на пелети слънчогледови вече 6та година. Между 3 и 4 тона харча на сезон, подредени в мазето до котела.
И на мене ми минаваха мисли да се топля с костилки или черупки от орехи ма те скъпи и обемисти, трудни за съхранение, трудни за пълнене, трудни за доставка, трудни за пренасяне поне при мен.
:partyman:
3/4 тона ама със буфер - мога да взема 500 литра не повече не ми се харчат пари за по голям...
При по топло време ще почива по дълго горелката - като стане студено все тая колко ще почива и ще гори...

Черешовата костилка гори мн. добре обаче като поеме малко влага от въздуха пак си гори ама прави нагар в паничката на горелката...
По чисто гори от слънчогледа като е суха няма пепелни отлагания в бункера - разход долу горе на кантар в пари и тонаж...
Горих малко и орех гори добре ама трябва да е калибрована - но като се натроши прави пепел...
Последна промяна от pechkata на чет дек 24, 2020 6:01 pm, променено общо 1 път.
pechkata - специалист
чет дек 24, 2020 5:55 pmfilmatoplo написа:
Аз бях казал кой има потенциал да направи топ котлета ,но щом не чуват ,и си държат на егото и не приемат съвети.
Обзалагам се че става въпрос за Грейко... :-D
filmatoplo - майстор
Не знам не съм казал име на марка ,виж на теб ти прави впечатление ,че е Грейко ,я да видим и други мнения .
На кой му е работа, да рови дето не му е работа? Нали пазар широк, предлагане всякакво и за всеки джоб и всяко око?
Някои не се научават да си гледат в канчето.
filmatoplo - майстор
Мъка,всеки втори въпрос е -какъв пелетен котел за 65-75-80 квадрата ,и какъв да предложа . :? :lol:
LazarGanev - "Велик майстор"
Какви са тия къщи 60м2 с котелно? Да слагат каминка. Аз пък направо се дивя на големите палати - забелязал съм, че колкото по-голяма е къщата, толкова по-малко котелно са предвидили! :cool:
чет дек 24, 2020 7:53 pmfilmatoplo написа:
Мъка,всеки втори въпрос е -какъв пелетен котел за 65-75-80 квадрата ,и какъв да предложа . :? :lol:
Не се оплаквай- справяш се повече от отлично, даже много добре!
С тия, компактните котлета.....ама и те идват големки, да ги еВа! Мъка!

Лазаре, те и камините така. Направо съм комплексиран от оня с Мини-Максимата на Екото. Ужас!!!

Искам камина или котле 2-7 киловата. Напълно покрива изискванията за 90 квадрата къща. Да му мислят апартаментаджиите, с 1-5!
Gustoraveli - специалист
чет дек 24, 2020 8:00 pmТрифон П.Трифонов написа:
Не се оплаквай- справяш се повече от отлично, даже много добре!
С тия, компактните котлета.....ама и те идват големки, да ги еВа! Мъка!

Лазаре, те и камините така. Направо съм комплексиран от оня с Мини-Максимата на Екото. Ужас!!!

Искам камина или котле 2-7 киловата. Напълно покрива изискванията за 90 квадрата къща. Да му мислят апартаментаджиите, с 1-5!
Спри се бе човек!
За 60 до 100 квадратни метра апартамент има достатъчно камини!
Които са красиви /за хол/ и работят перфектно!
morfei1 - специалист
Има едни 2.70 - 0.7кг. в час ги водят. Нещо около 12kw. Компактни прибрани, от тия къде теб те кефят.
filmatoplo - майстор
Който иска котле ,и си е подготвил место за него ,пуснал тръби,изградил комин ,каква камина да му предлагам за хола . :lol: Ако ги има котлетата 10-12-15-18 клв ,и някой пита тук и не само -с кеф да предложиш и най важното да му свършат работа от към оразмереност,качество,лесно обслужване,сервиз.Ще чакаме .

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: