Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Антон С. - специалист
нед дек 20, 2020 10:47 pmgnt69 написа:
Колега, много се радвам, че виждам мненията ти в темата отново. Ценни са ми! :partyman:
Антон С. - специалист
нед дек 20, 2020 8:53 pmТрифон П.Трифонов написа:
Тонка, сам можеш да си нажежиш комина, но каква полза от това?!! Само за да разбереш, че Равелчо говори глупости.
Бих искал да присъствам на експеримента. Ще си платя куверта, но искам да документирам, както обикновено правя, за форума.
Заповядай бат Трифоне, куверт ти не требе! Ще се радвам да обменим опит! Само земи барбекюто, оти е по-добро от мойто :wink:

Извинете ме за спама колеги.
Mcl - специалист
ср дек 23, 2020 12:03 amАнтон С. написа:
нед дек 20, 2020 7:06 pmMcl написа:
нед дек 20, 2020 6:43 pmLazarGanev написа:
Ние монтираме основно RT Salus 510RF
А като монтаж как се осъществява, къде трябва да се върже предавателя. Или как да го пусна в експлоатация, като за лаик да е информацията.
Маке, имаш ли термоглави? Навсякъде ли имаш? Тоз с ръкавелите не ме кефи, но ти зададе правилен въпрос...
Само на двете лири нямам , ти не ползваш ли стаен термостат.
Антон С. - специалист
Не, а и не виждам смисъл в моя случай. Ако не я загася или не й свършат пелетите, няма да угасне сама.
Jordan.jordanov.86 - помощник
Здравей те искам да попитам това което остава в кошничката като някой му казват шлака само това че пилета не е хубав ли се получава или и до някаква настройка
Защото вдигнах вентилатора на всички опции на 55-50 и пак остава е кошничката се пълни
neidox - специалист
ср дек 23, 2020 6:23 pmJordan.jordanov.86 написа:
Здравей те искам да попитам това което остава в кошничката като някой му казват шлака само това че пилета не е хубав ли се получава или и до някаква настройка
Защото вдигнах вентилатора на всички опции на 55-50 и пак остава е кошничката се пълни
Качи някоя снимка, какви са настройките, пелените какви са? И аз се борих с този проблем с гадни пелети шлаката винаги ще я има
bibobore - специалист
След близо два месеца реших да споделя как са нещата при мен. След първоначалната драма с комина, нещата се нормализираха. Десятката отоплява три стаи с термоглави на 22 градуса и една баня в която няма такава. Работи от 10 до 12 часа на ден и хапва точно по кило на час. Температурата на водата е 65 градуса. След три дни работа стъклото става доста опушено и пепелничето е пълно. Да чукна на дърво, в кошничката не остава абсолютно нищо. Гори основно на втора и първа. В поддържане я видях само веднъж. Благодарение на форума гори добре. Сигурно може и по-добре, но вече не пипам. След няколко часа работа темп. на димните газове достига 80 градуса и се закотвя там.
Специални благодарности на auubau, filma toplo, Антон С. и г-н Трифонов. Да си пият винцето и ракийката с кеф и силата на топлото да е с тях. :drinkers:
Сега само почиствам и слагам бонбони.
Антон С. - специалист
Ей това е! Важен е резултатът. Открил си правилните за теб настройки. Не пипай нищо! Засега :) После ще те засърбят ръцете :-D

Наздраве колеги, справихме се! :partyman:
filmatoplo - майстор
:supz: Супер .Моята за 6 години още я ръчкам когато и сложа нови пелети,ето тази сутрин бях забравил да сложа пелети и камината пусна по малко пелети за палене ,появи пламък ,но видях ,че дозата е малка -пуснах с ръка още малко. :wink: В никакъв случай не правете това .Та грижете се за камините ,те ще ви служат вярно.
Jordan.jordanov.86 - помощник
Сега са тези като малко съм увеличил вентилатора

Прикачен файл

received_761534011388390.jpeg

Прикачен файл

received_146320943704089.jpeg

Прикачен файл

received_880060402740584.jpeg

Прикачен файл

received_693341841328615.jpeg

Тема "Пелетна камина Грейко" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: