Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Nimi - специалист
пет яну 08, 2021 8:54 pmsokolov.91 написа:
... Въпроса е тия камери ще покриват ли по 30тина метра с добра видимост през деня. Има ли смисъл или не като цяло..?
Цената е почти като в Китайските сайтове за 2MPix.
През деня няма да имат проблем на 30м. Макар че.. 30м отдалеченост, 30м ширина на някакво разстояние

С безжичните камери.. си вървят и проблеми понякога. Замръзване на катината, насиччнае малко в повече е нещо редовно срещано.
hidrazin - майстор
О, боже мой. Здравей. За много години.
Сподели чадо мое и Бог да те закриля в тези смутни куронадръвни времена... :-D
От скромния ми опит - така или иначе ще трябва да пускаш кабели до камерите.
Тази "файда" дето я смяташ са онези 20-тина метра до рутера.
Някога все пак може да си купиш и камери а не тези неща. Ще бъдеш много улеснен с пуснатите сега кабели.
На стълба (освен ако не е твой с документ за собственост) не мое да слагаш и камери.
И да е твой камерите на него не мое да снимат нищо извън твоята ограда а само това дето е зад нея - в твоя имот.
Nimi (а той ги разбира тея му ти работи) вече писа че цената е като за китайски 2МР ама в Китай.
За тези кинти тук ще получиш най-много 1МР което все пак стига да различиш на 30 метра лека кола от микробус. :-D
Компресия H264 е много добра ама това беше за 2010-та година...
Така и не каза какво точно очакваш от тях - да разпознават лица, да се разчитат автомобилни номера, на какво разстояние, ден-нощ...
:partyman:
resistbody - майстор
Соклов... забрави за това нещо...
най-евтините камери който стават за нещо са коаксиал 4мп от емага, като ги пуснат на промо.. 60 и някой кинта..
ИП под 100 кинта забрави да видиш нещо...
НВР-и се намират на цена ама не по магазините.. и не нови..
Ако си навит да ти дам един телефон ма ЛС и ще те уреди момчето..

Хидра къде го хвърли с лицата и номерата... там Цифрите са 4-5 броя... еле пък некое PTZ със 100х
sokolov.91 - майстор
съб яну 09, 2021 12:03 amhidrazin написа:
О, боже мой. Здравей. За много години.
Сподели чадо мое и Бог да те закриля в тези смутни куронадръвни времена... :-D
От скромния ми опит - така или иначе ще трябва да пускаш кабели до камерите.
Тази "файда" дето я смяташ са онези 20-тина метра до рутера.
Някога все пак може да си купиш и камери а не тези неща. Ще бъдеш много улеснен с пуснатите сега кабели.
На стълба (освен ако не е твой с документ за собственост) не мое да слагаш и камери.
И да е твой камерите на него не мое да снимат нищо извън твоята ограда а само това дето е зад нея - в твоя имот.
Nimi (а той ги разбира тея му ти работи) вече писа че цената е като за китайски 2МР ама в Китай.
За тези кинти тук ще получиш най-много 1МР което все пак стига да различиш на 30 метра лека кола от микробус. :-D
Компресия H264 е много добра ама това беше за 2010-та година...
Така и не каза какво точно очакваш от тях - да разпознават лица, да се разчитат автомобилни номера, на какво разстояние, ден-нощ...
:partyman:
Това със стълба и правилата няма да го коментирам. Тука при нас е дивия запад и тия работи не важат. Те и Интернет нямат право да си пускат кабели по тия стълбове и да слагат кутии по тях ама...
Иначе представите ми за картина на нещо такова

silent - майстор
Аз имам 2мп..със сензор на Сони уж така ги рекламират ...бранда е на бг фирма ...картината която дават е подобна на тази която си показал...с кабел са аналогови камери...имам и една ИП която купувах отвън 3мп. също дава добра картина въпреки че са скопени от DVRа заради хибридния режим...така че подобна картина е постижима и с камера 2мп...какви са тези които показваши каква картина имат може да каже само човек който ги има и е със сходни на твоите очаквания и иска да сподели безпристрастно мнение...просто решаваш и се хвърляш с главата напред ...инак само ще си пишеш и съветваш...
За последно си мисля че оптиката е по-важна от пикселите а там кой какво слага никой не знае и за това и никой не говори...
sokolov.91 - майстор
А да вдигнем малко бюджета?

https://www.kassabasystems.com/ip-kamera-trx-3036-20mpx

За тези какво мислите?
Nimi - специалист
съб яну 09, 2021 2:09 amresistbody написа:
най-евтините камери който стават за нещо са коаксиал 4мп от емага, като ги пуснат на промо.. 60 и някой кинта..
........
Скоро не бях чел толкова глупости на едно място :axe:
Еле пък от Емаг да ги купуваш..

@sokolov.91 тоя комплект е толкова надут, че чак ми се зави свят! Там понякога има попадения, но това не е едно от тях.

Безжична IP 2MPix Hikvision - 148лв с ДДС. 4MPix е 197лв.
Това поголовно слагам, някой ако държи на безжични и качествени.
Компромислия вариант, са модели на Xiong Mai. Тези от сайта на Касаба са такива, но са се уляли с цените.
NVR-и на Xiong Mai имам и сега, а безжични камери и комплекта предстой да поръчвам.
sokolov.91 - майстор
съб яну 09, 2021 10:50 amNimi написа:
съб яну 09, 2021 2:09 amresistbody написа:
........
Скоро не бях чел толкова глупости на едно място :axe:

@sokolov.91 тоя комплект е толкова надут, че чак ми се зави свят! Там понякога има попадения, но това не е едно от тях.

Безжична IP 2MPix Hikvision - 148лв с ДДС. 4MPix е 197лв.
Това поголовно слагам, някой ако държи на безжични и качествени.
Компромислия вариант, са модели на Xiong Mai. Тези от сайта на Касаба са такива, но са се уляли с цените.
NVR-и на Xiong Mai имам и сега, а безжични камери и комплекта предстой да поръчвам.
А къде да го намеря по-евтино този комплект, щом като в касаба е скъпо?
В краен случай, ако реша да опъвам кабели това добър избор ли е?

https://www.kassabasystems.com/ds-2ce16 ... -hikvision

И ако да, какъв ДВР ще ми трябва за такива камери? Дайте линк.
Последна промяна от sokolov.91 на съб яну 09, 2021 11:03 am, променено общо 1 път.
resistbody - майстор

Е тая я взимам на 60лв в емага, https://xtreme.bg/product/11707/%D0%BA% ... dc-4w.html
Nimi - специалист
съб яну 09, 2021 11:02 amresistbody написа:

Е тая я взимам на 60лв в емага, https://xtreme.bg/product/11707/%D0%BA% ... dc-4w.html
Това е HiWatch ;-) Подбюджетния бранд на Hikvision. Интересно е, че IP камерите на HiWatch не можеш нормално да ги вкараш в NVR Hikvision. Присъединяват се само по Onvif протокол, а ужким са под една шапка.

Тема "IP камери за домашно видеонаблюдение." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: