Водомера ми начислява кубици без реално да има потребление на вода. Това се случва когато е отворен крана за топлата вода от бойлера. Когато е затворен, в дома ни тече само студена вода и тогава водомерът не начислява кубици от само себе си, тогава няма проблем, но пък използваме само студена вода. Живея на последния 8-ми етаж и в блока сложиха хидрофорна помпа. Ние също преди това си бяхме сложили собствена помпа, но от както я има общата в блока, налягането на водата е добро и не ползваме собствената си помпа. Когато общата помпа работи от тръбите се чува издишащ шум и пукане, някъде близо до бойлера. В момента, в който затворя този кран, шумът спира, водомерът спира да навърта сам кубици, обаче като всяко домакинство и ние имаме нужда да ползваме топла вода за битови нужди, не става само със студена, затова кранът по принцип трябва си стои отворен. Сигурна съм, че водомера не е развален, защото го сменихме с чисто нов, но проблемът продължава. Няма и теч на вода нито в апартамента ни, нито към съседите, никой не се е оплаквал, а изминаха вече месеци. От казанчето на тоалетната също няма теч, сложихме си и кранче.
Сякаш когато е отворен кранът за топлата вода от бойлера някакъв въздух задвижва водомера, без реално да потребяваме вода.
Ако някой знае каква може да е причината, и да помогне, или с информация за добър специалист, който да ни посети, ще съм много много благодарна. Аз живея в гр. Пловдив. Дойдоха вкъщи няколко майстори/включително и човекът който ни начислява вода всеки месец от ВИК, всички твърдят, че се дължи на теч, но теч всъщност НЯМА изобщо никъде. Не съм сигурна дали трябва да викам водопроводчици или специалисти по хидрофорни помпи, ако някой може да помогне с информация, ще съм МНОГО БЛАГОДАРНА!
Сякаш когато е отворен кранът за топлата вода от бойлера някакъв въздух задвижва водомера, без реално да потребяваме вода.
Ако някой знае каква може да е причината, и да помогне, или с информация за добър специалист, който да ни посети, ще съм много много благодарна. Аз живея в гр. Пловдив. Дойдоха вкъщи няколко майстори/включително и човекът който ни начислява вода всеки месец от ВИК, всички твърдят, че се дължи на теч, но теч всъщност НЯМА изобщо никъде. Не съм сигурна дали трябва да викам водопроводчици или специалисти по хидрофорни помпи, ако някой може да помогне с информация, ще съм МНОГО БЛАГОДАРНА!