Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
Водомера ми начислява кубици без реално да има потребление на вода. Това се случва когато е отворен крана за топлата вода от бойлера. Когато е затворен, в дома ни тече само студена вода и тогава водомерът не начислява кубици от само себе си, тогава няма проблем, но пък използваме само студена вода. Живея на последния 8-ми етаж и в блока сложиха хидрофорна помпа. Ние също преди това си бяхме сложили собствена помпа, но от както я има общата в блока, налягането на водата е добро и не ползваме собствената си помпа. Когато общата помпа работи от тръбите се чува издишащ шум и пукане, някъде близо до бойлера. В момента, в който затворя този кран, шумът спира, водомерът спира да навърта сам кубици, обаче като всяко домакинство и ние имаме нужда да ползваме топла вода за битови нужди, не става само със студена, затова кранът по принцип трябва си стои отворен. Сигурна съм, че водомера не е развален, защото го сменихме с чисто нов, но проблемът продължава. Няма и теч на вода нито в апартамента ни, нито към съседите, никой не се е оплаквал, а изминаха вече месеци. От казанчето на тоалетната също няма теч, сложихме си и кранче.
Сякаш когато е отворен кранът за топлата вода от бойлера някакъв въздух задвижва водомера, без реално да потребяваме вода.
Ако някой знае каква може да е причината, и да помогне, или с информация за добър специалист, който да ни посети, ще съм много много благодарна. Аз живея в гр. Пловдив. Дойдоха вкъщи няколко майстори/включително и човекът който ни начислява вода всеки месец от ВИК, всички твърдят, че се дължи на теч, но теч всъщност НЯМА изобщо никъде. Не съм сигурна дали трябва да викам водопроводчици или специалисти по хидрофорни помпи, ако някой може да помогне с информация, ще съм МНОГО БЛАГОДАРНА! [-o<
torbalan - Дървен философ
Водопроводчик ти трябва, но грамотен.
kozl - майстор
пет яну 15, 2021 2:21 pmAniAni12 написа:
Водомера ми начислява кубици без реално да има потребление на вода. Това се случва когато е отворен крана за топлата вода от бойлера. Когато е затворен, в дома ни тече само студена вода и тогава водомерът не начислява кубици от само себе си, тогава няма проблем, но пък използваме само студена вода. Живея на последния 8-ми етаж и в блока сложиха хидрофорна помпа. Ние също преди това си бяхме сложили собствена помпа, но от както я има общата в блока, налягането на водата е добро и не ползваме собствената си помпа. Когато общата помпа работи от тръбите се чува издишащ шум и пукане, някъде близо до бойлера. В момента, в който затворя този кран, шумът спира, водомерът спира да навърта сам кубици, обаче като всяко домакинство и ние имаме нужда да ползваме топла вода за битови нужди, не става само със студена, затова кранът по принцип трябва си стои отворен. Сигурна съм, че водомера не е развален, защото го сменихме с чисто нов, но проблемът продължава. Няма и теч на вода нито в апартамента ни, нито към съседите, никой не се е оплаквал, а изминаха вече месеци. От казанчето на тоалетната също няма теч, сложихме си и кранче.
Сякаш когато е отворен кранът за топлата вода от бойлера някакъв въздух задвижва водомера, без реално да потребяваме вода.
Ако някой знае каква може да е причината, и да помогне, или с информация за добър специалист, който да ни посети, ще съм много много благодарна. Аз живея в гр. Пловдив. Дойдоха вкъщи няколко майстори/включително и човекът който ни начислява вода всеки месец от ВИК, всички твърдят, че се дължи на теч, но теч всъщност НЯМА изобщо никъде. Не съм сигурна дали трябва да викам водопроводчици или специалисти по хидрофорни помпи, ако някой може да помогне с информация, ще съм МНОГО БЛАГОДАРНА! [-o<
Имате ли общи тръби за топла вода по вертикалния шранг.Т.е. до вертикалните тръби на студената вода има ли и за топла. Ако да трябва да има връзка на вертикалната тръба за топла вода през спирателно кранче с тръбите за вашия напартамент. То ако е действаща система с централно подаване на топла вода освен спирателно кранче трябва да има и водомер.
Та мисълта ми е, че щом няма теч и ако има вертикални тръби за топла вода може би кранчето към вашите тръби за топла вода не затваря добре и когато отворите крана на бойлера и топлата вода ви изтича към вертикалните (общи)тръби за топла вода.
Пукането в бойлера може да се дължи поради промяна на налягането като се отвори крана.

А крана на бойлера да не би да е на входящата студена вода, а не както е писано
крана за топлата вода от бойлера
:? , че имам някакви съмнения в тази случка :roll:
dragozow - майстор
Най-добре да го види водопроводчик.
chapara - майстор
Някой умник е "кацнал" изводите директно на щранга, циркулацията върти водомера, т.е. циркулацията минава през бойлера :-D Като затвориш крана затваряш циркулацията на щранга вертикалния. Комшиите нямат циркулация и изчакват топлата вода, а ти нямаш топла вода. Нужна е намеса на добър водопроводчик.
kozl - майстор
пет яну 15, 2021 8:55 pmchapara написа:
Някой умник е "кацнал" изводите директно на щранга, циркулацията върти водомера, т.е. циркулацията минава през бойлера :-D Като затвориш крана затваряш циркулацията на щранга вертикалния. Комшиите нямат циркулация и изчакват топлата вода, а ти нямаш топла вода. Нужна е намеса на добър водопроводчик.
Чапи ама като чета първия пост:
пет яну 15, 2021 2:21 pmAniAni12 написа:
Водомера ми начислява кубици без реално да има потребление на вода. Това се случва когато е отворен крана за топлата вода от бойлера. Когато е затворен, в дома ни тече само студена вода и тогава водомерът не начислява кубици от само себе си, тогава няма проблем, но пък използваме само студена вода.
Оставам с впечатление, че в този блок няма централно БГВ. Тука в Софето тъщата живее в блок отказал се от ТЕЦ. Топлят се на ток и топла вода от бойлер. Но инсталация за БГВ и парно има, там де не са я изрязали по апартаментите де, та за тва предположих, че има теч през бойлера и в тръбите за топла вода, щото крана за топла вода не държи, камо ли пък ако е бил отворен :lol:
Имам и съмнения за повреда в бойлера, но
но пък използваме само студена вода
Това значи, че в тръбите за топла от нейде влиза студена вода, което на практика се случва често в наша сграда като спре подгряването от ТЕЦ. Вода тече от смесителя и от топлата и от студената страна, но и от двете е студена.
А авторката сака топла вода, ма кат отвори крана на бойлера и по водомера и навърта кубици, а долния комшия се радва, че Бог му дарява топла вода. Как тъй нема централно пък хоп от нейде иде топла вода :?
То тая сага с бойлерите тука в наша сграда отдавна я дебна. Едни беа преточили 400 кубика от студената в топлата вода. Ма ние имаме водомери и на студената и на топлата вода и коги студения трупа, топлия вади. Математически това де е натрупано на студения водомер е приспаднато от показанието на топлия водомер. Финансово водата като вода се заплаща дефакто колкото е изразходвал абоната, обаче абоната си спестява подгряването на вода, което при нас се върти към 10 лв/кубик. А дори и да има водомери, които не въртят в обратната посока, то пак тариката е 7 лв на далавера за кубик топла вода. Да неприятни тарикат комшийски истории с бойлер. То още в началото на експлоатация проекта бе спазен и на топлата и на студената вода бяха инсталирани ОК във всяко отклонение от вертикален щранг, ама сетне почнаха преработки и #-o кво да вида :shock: . Нейде ОК ги изхвърлили, нейде ги премонтирали прави, а оно така не работят, оти хлопушката тежи во друга страна и така само за присъствие. Па дори моите ОК като бяха както трябва и след години установих, че са запекли и все едно няма ОК. И тогава само затворения кран към верт.щранг за топла вода спира теч през бойлера и да предотврати байпас м-у вертикалните щрангове за топла и студена вода.
И аман от вадоправадчици :evil: Писнало ми е да им гледам простотиите. :evil:
Епилог:
И понеже авторката урева се в сълзи за пропиляната вода, а пък после се покри и нищо повече не сподели, то приемам, че проблема бил е в забравено отворен кран. И защото пък и мен шъ ма е срам туй да го призная, зае6аам що писал съм и невинничко си трая :yawinkle:
chapara - майстор
Тъй, и аз за тамвиз неща ридая. :-D
iliya_i - майстор
Е ако има централно водоснабдяване за топла вода от ТЕЦ, би трябвало на отклонението на апартамента да има кран и контролен водомер. Този кран защо се държи отворен, като се ползва бойлер. :?
kozl - майстор
съб яну 16, 2021 12:30 pmiliya_i написа:
Е ако има централно водоснабдяване за топла вода от ТЕЦ, би трябвало на отклонението на апартамента да има кран и контролен водомер. Този кран защо се държи отворен, като се ползва бойлер. :?
Защото долния комшия тарикат, кат на гости е вошел, крано завъртел, та от топлата вода комшийска сака да забогател.
chapara - майстор
съб яну 16, 2021 1:50 pmkozl написа:
съб яну 16, 2021 12:30 pmiliya_i написа:
Защото долния комшия тарикат, кат на гости е вошел, крано завъртел, та от топлата вода комшийска сака да забогател.
🤞👍🤞👍Яко 😀😁🥂

Тема "Проблем с начисляването на вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: