чет яну 21, 2021 9:20 ampechkata написа: При мен разлика в Т-то се получава защото може би радиаторите са вързани долу-долу - но това не ми пречи...Напълно е възможно, температурният датчик на главата е на самата нея и измерва там, около нея. По принцип около радиатора винаги е по-топло отколкото всички краища на всяка стая. Тук е предимството на HomematicIP, когато главата е вързана със СТ термостат, водещ е термостата и къде е разположен Съответно това предимство го получаваш на съответната цена. Допълнително Херц елглавите управляват вала през 5%, докато HomematicIP управлява вала на главата през 1%, което съответно води до още по прецисно управление и поддръжане на стайната температура. Допълнително HomematicIP главите имат период на адаптиране между няколко дни до седмица. В началото винаги претоплят малко повече помещенията, но след седмица започват да държат температурата от 0 до +0.5разлика при непрекъснат режим на отопление. Ако се използват с в режим с големи паузи пак претоплят малко повече да речем около +1C. Същото се наблюдава и на доста преоразмерени радиатори на които им се подава вода с висока температура.![]()
Когато главата е вързана долу-долу на 10-20см от пода и зададеш 24C, главата ще гони тези градуси на тази височина, съответно на 1.5м където принципно се монтират СТ термостати ще имаш температура поне с 2-3C отгоре, на тавана още повече.
След като главите са долу, аз бих задал 21-22C, ако се наложи и градус надолу, за да постигна около 24C на 1.5м височина. Трябва ти допълнителен термометър/и за да следиш какво се случва.