пет яну 22, 2021 7:28 pmfilmatoplo написа: На редуктора лагер не може да шуми ,там оборотите се броят дет се вика .Но за профилактика не е лошо ,да се прегледат детайлите ,да се почистят ,лагери,зъбни колела, и сложи нова грес .Да де, бях си наумил че ми е по шумен, смених лагерче, нова скъпа грес, но те са си такива явно, после гледах и на друга грейко камина, същата работа, общо взето не е труден ремонта на компонентите на камината. Лагерчето като цена 10 лева японско.
пет яну 22, 2021 7:07 pmfilmatoplo написа: Два са лагерите ,благодаря още веднъж .Като вземат да се обаждат лагерите на 200-300-1000 камини -ще сменяте с нови вентилатори а ,ох котьооо.Филме, мисля, че бъркаш ролите във филмаЧе то свалиш ли вентилатора ,остават още 2 болченца .Пак повтарям -тук не е сайта на Грейко ,там да дават съвет да се подменя целия ,тук в този форум съвета е -подменяш 2 лагера и си гледай кефа.
 . Вярно, че това е форум "Направи сам" и всеки може да прави на своята камина камина каквото му хрумне, щом е платил парите. Ако някой се хвърли от собствената си тераса на осмия етаж - няма да има виновен, но ако ти го хвърлиш от същата тераса - няма да ти се размине. Ако блокира вентилатор след ремонт от собственика и се натровят хора - вероятно няма да има последствия, но един оторизиран фирмен сервиз е длъжен да спазва технологични инструкции за ремонт на съоръжения с повишена опасност. Няма значение каква е марката (Грейко, Бърнит, Бош...), възлите, които се влагат трябва да имат сертификат от производителя, никой не толерира ремонт на възел - подменя се с нов за да се гарантира сигурна работа. Преди 2 години по време на първи пуск на чисто нов газов котел открихме студена спойка на клемата за стайния термостат. Обадих се на вносителя и попитах дали да паля поялника - спойката беше съвсем елементарна, на лесно място. Казаха ми - не, сменяй платката и пиши протокол! Ама... Няма Ама! Та не знам, аз съм объркан - ти като оторизиран фирмен сервиз ли се изживяваш или като селския жичкаджия-пенкилер
 . Вярно, че това е форум "Направи сам" и всеки може да прави на своята камина камина каквото му хрумне, щом е платил парите. Ако някой се хвърли от собствената си тераса на осмия етаж - няма да има виновен, но ако ти го хвърлиш от същата тераса - няма да ти се размине. Ако блокира вентилатор след ремонт от собственика и се натровят хора - вероятно няма да има последствия, но един оторизиран фирмен сервиз е длъжен да спазва технологични инструкции за ремонт на съоръжения с повишена опасност. Няма значение каква е марката (Грейко, Бърнит, Бош...), възлите, които се влагат трябва да имат сертификат от производителя, никой не толерира ремонт на възел - подменя се с нов за да се гарантира сигурна работа. Преди 2 години по време на първи пуск на чисто нов газов котел открихме студена спойка на клемата за стайния термостат. Обадих се на вносителя и попитах дали да паля поялника - спойката беше съвсем елементарна, на лесно място. Казаха ми - не, сменяй платката и пиши протокол! Ама... Няма Ама! Та не знам, аз съм объркан - ти като оторизиран фирмен сервиз ли се изживяваш или като селския жичкаджия-пенкилер  . Добре е най-сетне да се самоопределиш!
. Добре е най-сетне да се самоопределиш!
.gif)