• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 61
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
naster - майстор
Колегата благодари за отговора.

Поне по приложения план на покрива, на пръв поглед, конструкторът си е много в час със стандартите, както със сеченията, така и с разстоянията (почти 100% съвпадат с имперските мерки). Да видим по стените как ще е. Щом не са през 60 осово подпорите, значи и топ плейтът е двоен, нали?

Пирони има в ташев, 90мм х 3.1 - за стандартните 45мм профили си идват тамън. Има и алтернативи от англия, като с транспорта май идват колкото от ташев. Валерий груп също продават Tacwise, но до 83мм за техните си оръжия, ще ги питам дали ще внесат едни 4-5 кашона по заявка. Ааа бостича го дочаках вчера, само се хваля наляво-надясно :) Не знам, по американските кодове всичко се кове с 3 1/2", никой не съм видял да фреймва с винтове.
PIP - майстор
90мм пирони не са малки, защото са предвидени за калиброван материал с дебелина 47мм. Когато има нужда от повече дебелина се комбинират две или три една до друга и за целта има специални инжинерни винтове, които са по-здрави, с огрони глави и много едра резба. За крепежните планки също е ползват специални инжинерни усукани пирони.

naster, честито за пистолета, и аз исках да взема first fix пистолет на bostitch, но не ми дадоха да ползвам компресор заради маркуча на обекта за груби конструкиции и затова купих paslode im360ci. Иначе имам 3 малки bostitch с компресор.
schuldiner - майстор
naster: Не знам, по американските кодове всичко се кове с 3 1/2", никой не съм видял да фреймва с винтове.

То и по българските не е по-различно, това е минимум изискване.
Чувал съм, че оттатък са carpenter и carpentry contractor. Първият е майстор - може и с въздух, може и на винтове, може на болтови връзки или със сглобки. Вторият е повече предприемач, естествено е да работи и рекламира това, което е най-ефективно - пистолет и гвоздеи. Такива са гурутата от тубата. Всичко е прекрасно, когато обектите са от тяхната черга, обаче има голяма вероятност на тузарска къща да ги изгонят още като се появят с компресорите...
Чираче - майстор
Тая тема вече я прескачам.
schuldiner - майстор
чет фев 04, 2021 8:38 pmЧираче написа:
Тая тема вече я прескачам.
Господ здраве да ти дава и дълголетие! Но дано никой от наследниците ти не е стане инженер като теб.
naster - майстор
чет фев 04, 2021 7:15 pmschuldiner написа:
carpenter и carpentry contractor...
Контракторът (general contractor, обикновено) наема субконтракторите, които вършат работата. А това с маркуча и компресора наистина не го разбирам, но явно си има изисквания за безопасност. Алернативите с газ и/или само батерия ми изглеждат по-малко ефективни, с малки магазини, по-бавни, с чести зареждания на консумативи. Аз си чакам схемите с нетърпение, да се обогатя откъм конкретни детайли: например ъгли, щурцове, отвори в пода/тавана, трегери. Ако не ги изпрати, в неделя ще взема да запаля до Пловдив да разгледам на живо.
Slavov99 - специалист
Понеже доста разглеждах скандинавските и американските типове дървеноскелетни конструкции, когато се чудех какво да избера прилагам един линк, който се надявам, че ще е полезен :)

https://www.awc.org/codes-standards/publications

Има доста подробна информация за детайли и елементи от конструкцията.
PIP - майстор
пет фев 05, 2021 10:02 amnaster написа:
чет фев 04, 2021 7:15 pmschuldiner написа:
carpenter и carpentry contractor...
А това с маркуча и компресора наистина не го разбирам, но явно си има изисквания за безопасност. Алернативите с газ и/или само батерия ми изглеждат по-малко ефективни, с малки магазини, по-бавни, с чести зареждания на консумативи.
Имат и недостатъци, но не са нещата, които спомена. За мен основния е цената на консумативи и когато се осигуряват от фирмата предимството от свободата на от липсата на маркуч/компресор няма алтернатива.
naster - майстор
Да. Стойността на консумативите се калкулира в цената на крайния продукт. Затова не съм я споменал, но за лично ползване е фактор, особено при наличие на компресор.
2metraninja - специалист
Аз да пита за съвет за комина. Архитекта ми е дал две коминни тела вътре и отвън иззидани с тухли. Какви коминни тела е хубаво да взема, чувал съм за конденз в комина, канали за отвеждане, изолира ли се между коминните тела и зидарията, как се укрепва? Гледах някакви Шидел комини, доста скъпички, има ли смисъл да се купуват такива ако няма да ползвам активно комина? Как се затварят долу когато не се ползва - ако не съм сложил печка например? Грам идея си нямам какво е най-добре да се направи. Дайте съвети моля.
Прикачен файл:
kominni_tela.jpg
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 61

Тема "Строя дървена къща с фрейминг в Пловдив" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: