Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gatio - специалист
Прикачен файл:
IMG_20210207_122525.jpg

140mF 280

Това виждам аз
vlax - майстор
Ето ти един жокер от 1984 год.
Изображение
Огледай хубаво дали е същото,че на твоята снимка кофти се вижда.
При тези 21 кг твоя също би трябвало да е 1,1 kW.
:partyman:
gatio - специалист
Благодаря за жокера. Имам съвпадения.
Честно казано съм склонен да пробвам да сменя кондензатора. Гледам че се продава Кондензатор пусков 125-156 mf 280V, който вероятно ще ми върши работа за 9лв. Ако стане - супер, ако не - майстор :)
Само ако може някой да ми каже как да вържа токовия кабел ще бъда много благодарен.

ПП: радвам се че все още има отзивчиви хора, склонни да помагат на не толкова вещи по определена тема, като мен :)
fbr - майстор
нед фев 07, 2021 1:05 pmgatio написа:

Само ако може някой да ми каже как да вържа токовия кабел ще бъда много благодарен.

Ако под токовия кабел разбираш захранването от контакта, то на двете шпилки на които са свързани червените-работната намотка. Зануляването-на един под болтовете по корпуса.
gatio - специалист
нед фев 07, 2021 1:15 pmfbr написа:
нед фев 07, 2021 1:05 pmgatio написа:

Ако под токовия кабел разбираш захранването от контакта, то на двете шпилки на които са свързани червените-работната намотка. Зануляването-на един под болтовете по корпуса.
Супер, и аз предполагах че е така. Благодаря!
DMN - майстор
Кондензатор се мери с рулетката, за да му се измерят размерите.
Годността на кондензатор се измерва с уред, който измерва капацитет, ESR и др., като предварително се разреди.
Кондензаторът беше ли поне развързан от мотора, когато е мерен с мултицета? :)
gatio - специалист
нед фев 07, 2021 1:37 pmDMN написа:
Кондензатор се мери с рулетката, за да му се измерят размерите.
Годността на кондензатор се измерва с уред, който измерва капацитет, ESR и др., като предварително се разреди.
Кондензаторът беше ли поне развързан от мотора, когато е мерен с мултицета? :)
Да, първо му откачих кабелите и тогава мерих.
DMN - майстор
нед фев 07, 2021 11:51 amgatio написа:
Замерих ги и се оказа, че при белите кабели мултицета показва 22.4, а на червените 0,03. Говоря за съпротивление. Незнам дали трябваше да меря и кондензатора, но там стойностите са 0.00.
Това 0.03 какво е? Омове ли? Щото повечето обикновени мултицети не могат да хванат 0.03 от ома :) .
Струва ми се, че някъде се бъркаш в измерванията.
gatio - специалист
нед фев 07, 2021 2:01 pmDMN написа:
нед фев 07, 2021 11:51 amgatio написа:
Замерих ги и се оказа, че при белите кабели мултицета показва 22.4, а на червените 0,03. Говоря за съпротивление. Незнам дали трябваше да меря и кондензатора, но там стойностите са 0.00.
Това 0.03 какво е? Омове ли? Щото повечето обикновени мултицети не могат да хванат 0.03 от ома :) .
Струва ми се, че някъде се бъркаш в измерванията.
Омове, да. Нали се каза по-горе че трябва да се мери съпротивление
DMN - майстор
Пак питам - сигурен ли си, че показанията на мултицета ти 0.03, е 0.03 ома?
Явно имаш прецизен уред, няма да е лошо все пак една снимка на показанията на мултицета и измерването, което правиш. Неправилните измервания и показания водят до големи заблуди и обърквания :) .

Тема "Монофазен двигател 2,2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: